Gözden kaçırmayın

Kapaklıspor deplasmanda Finalspor’a konuk olacakKapaklıspor deplasmanda Finalspor’a konuk olacak

Belediye Meclisi 2024 yılı Ekim ayı toplantısının ilk oturumu saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Ardından gündem maddeleri okundu ve yoklamanın yapıldı. Meclise sunulan önergelere yazılı yanıt verileceği ifade edilirken, iki ek gündem maddesi oy birliğiyle meclis gündemine alındı.

İMAR KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından sunulan parka isim verilmesi konulu yazı görüşülürken, 19 Mayıs Mahallesi Faruk Ilgaz Caddesi ile Değirmenciler Sokak arasında kalan park alanına Şehit Ayhan Kaplan isminin verilmesi oy birliğiyle İmar Komisyonuna havale edildi. Asfalt yol yapım ve onarım işinde kullanılmak üzere kredi kullanılması konusunu içeren gündemin ikinci maddesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sağlanan çevre geliri karşılığı yardım konulu yazıyı içeren gündemin üçüncü maddesi ise oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Belediye hisselerinin hissedarına satılması konusunu içeren gündemin dördüncü maddesi oy birliği ile kabul edilirken, Kapaklı Belediyesi Kent Tarımsal Ürünler Üretim A.Ş’nin ayni sermaya artırımı konulu yazısını içeren gündemin beşinci maddesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2024 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında başarılı olarak destek almaya hak kazanan projelerle gelişen Kapaklı başlıklı teknik destek talebinin uygulanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi konulu yazının görüşülmesine geçildi. Gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

 

 

STRATEJİK PLAN GÖRÜŞÜLDÜ

Fatih Mahallesi 922 ada 1 parselde bulunan taşınmazın Mescit ve Kur’an Kursu yapılmak üzere İlçe Müftülüğüne 20 Yıl süre ile bedelsiz tahsisi konulu yazısını içeren bir diğer gündem maddesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilirken. Kapaklı Belediyesi 2025-2029 dönemi Stratejik Planı konulu yazısı görüşüldü. Mali Hizmetler Müdürü Nurcan Sönmez’in bilgilendirme sunumunun ardından gündem maddesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Kapaklı Belediyesi 2025 yılı performans programı konulu yazısı ve 2025 mali yılı ve izleyen iki yıla ait gelir-gider Bütçesi konulu yazısı oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. 2025 yılı ücret tarifesi konulu yazının Tarife Komisyonuna havale edildiği toplantıda aktarma konulu yazıda oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

İKİNCİ OTURUM SALI GÜNÜ OLACAK

Gündeme ek olarak sunulan maddelerin görüşülmesine geçilirken, mülkiyeti Kapaklı Belediyesine ait 8 adet park lejantlı toplam 82.351 metrekare olan imar adalarına Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından proje yapılabilmesi için yetki ve sorumluluğun Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine devir edilmesi talebi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Karaağaç Mahallesi 794 ada 3 parsel 3.920,45 metrekare alanın çok amaçlı salon ve sosyal tesis yapılması üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine tapu devrine ve tahsis protokolü imzalamaya Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verilmesi hususunu içeren ek gündem maddesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından alınan kararların hayırlı olmasını diledi. Belediye Meclisi komisyonlara havale edilen konuları görüşmek üzere 8 Ekim Salı günü saat 11.00’de toplanacak.

 

Haber / Faik Onur KAYA