Gözden kaçırmayın

Bahçeağıl Mahallesinde, çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldıBahçeağıl Mahallesinde, çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı

Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ikinci oturum İmar Komisyonu raporlarının görüşülmesiyle başladı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin kararı ile onaylanan Kapaklı Atatürk Mahallesi, 1242 ada 25, 26, 27, 28 ve 29 parseller ile 3038, 3039, 3040, 3073 ve 3074 parsellere ilişkin hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğiyle ilgili komisyonun oy birliğiyle aldığı karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

PARKA ŞEHİT AYHAN KAPLAN İSMİ VERİLDİ

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından sunulan parka isim verilmesi konusuyla ilgili komisyon raporu görüşüldü. 19 Mayıs Mahallesi Faruk Ilgaz Caddesi ile Değirmenciler Sokak arasında kalan park alanına Şehit Ayhan Kaplan isminin verilmesiyle ilgili komisyonun oy birliğiyle aldığı karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi. İmar Komisyon raporlarının görüşülerek karara bağlanmasının ardından Plan ve Bütçe Komisyon raporları görüşüldü. Asfalt yol yapım ve onarım işinde kullanılmak üzere kredi kullanılması konusuyla ilgili komisyonun oy çokluğuyla aldığı karar mecliste de oy oy çokluğuyla kabul edildi.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sağlanan Çevre Geliri Karşılığı Yardım konusuyla ilgili komisyonun oy birliğiyle aldığı karar mecliste de oy birliğiyle kabul edilirken,.

Kapaklı Belediyesi Kent Tarımsal Ürünler Üretim A.Ş’nin ayni sermaye artırımı konusuyla ilgili komisyonun oy birliğiyle aldığı karar mecliste oy çokluğuyla kabul edildi. Fatih Mahallesi 922 ada 1 parselde bulunan taşınmazın mescit ve kuran kursu yapılmak üzere İlçe Müftülüğüne 20 Yıl süre ile bedelsiz tahsisi konusuyla ilgili komisyonun oy birliğiyle aldığı karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi. Kapaklı Belediyesi 2025-2029 Dönemi Stratejik Planı konusuyla ilgili komisyonun oy çokluğuyla aldığı karar mecliste de oy çokluğuyla kabul edildi. Kapaklı Belediyesi 2025 mali yılı ve izleyen iki yıla ait gelir-gider bütçesi konusuyla ilgili komisyonun oy çokluğuyla aldığı karar mecliste de oy çokluğuyla kabul edildi. Aktarma konusuyla ilgili komisyonun oy birliğiyle aldığı karar mecliste de oy birliğiyle kabul edilirken, mülkiyeti Kapaklı Belediyesine ait 8 adet park lejantlı toplam 82 bin 351 metrekare olan imar adalarına Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından proje yapılabilmesi için yetki ve sorumluluğun Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine devir edilmesi konusuyla ilgili komisyonun oy birliğiyle aldığı karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

OY ÇOKLUĞU İLE MECLİSTEN GEÇTİ

Karaağaç Mahallesi 794 ada 3 parsel 3 bin 920,45 metrekare alanın çok amaçlı salon ve sosyal tesis yapılması üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine tapu devrine ve tahsis protokolü imzalamaya Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verilmesi konusuyla ilgili komisyonun oy birliğiyle aldığı karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.Mecliste son gündem maddesinde yer alan Tarife Komisyonu raporu görüşüldü. Kapaklı Belediyesi 2025 yılı ücret tarifesi konusuyla ilgili komisyonun oy çokluğuyla aldığı karar mecliste de oy çokluğuyla kabul edildi.

Haber/Semih SARMA