Gözden kaçırmayın

Tekirdağ’da korkunç kaza; 2 doktor hayatını kaybettiTekirdağ’da korkunç kaza; 2 doktor hayatını kaybetti

Dünyada ve Türkiye'de son yıllarda belirli bazı merkezlerde yapılabilen bir ameliyat tekniği olan V-Notes ameliyatı Çerkezköy Devlet Hastanesinde ilk kez gerçekleştirildi. Bu yöntemle vajinal yoldan, doğal doğum kanalından girilerek, karında herhangi bir kesi yapılmadan kapalı ameliyat başarıyla yapıldı.

İLK KEZ UYGULANDI

Çerkezköy Devlet Hastanesi kadın hastalıkları ve doğum kliniğinde ilk kez uygulaman bir teknikle yeni bir ameliyata imza attı. Türkiye’de son yıllarda birkaç merkezde yapılabilin bir ameliyat tekniği olan

V-NOTES (Vajinal-Natural Orifice Transluminal Endoscopic Surgery) yöntemi ilk defa Çerkezköy’de yapılırken, hasta ise bu yöntemle sağlığına kavuştu.

SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Çerkezköy’de ilk defa yapılan ameliyat hakkında bilgi veren hastane yetkilileri, “ Hastanemizde, korunma amaçlı tüplerini bağlatmak isteyen hastamıza, hastanemizin başarılı kadın hastalıkları ve doğum uzmanı hekimlerimizden Op. Dr. Halime Şeyda Oliger Talay ve Op.Dr.Mert Talay tarafından V-Notes yöntemi ile vajinal yoldan (doğal doğum kanalından ) girerek kapalı yöntemle karından hiç bir kesi olmadan tüpleri bağlama ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiş olup hastamız şifa ile taburcu edilmiştir. V-notes doğal vajinal kanaldan girilerek yapılan kesisiz, izsiz cerrahi olarak bilinmekte olup son dönemlerin gelişmiş yöntemi olan kapalı yöntem ameliyatlarındandır. İzsiz ve kesisiz olması nedeniyle konforlu bir ameliyat tipidir. Hekimlerimizi ve ekiplerini tebrik eder hastamıza şifalar dileriz” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA