Gözden kaçırmayın

Hafriyat kamyonuyla yolcu minibüsü çarpıştı; 1 yaralıHafriyat kamyonuyla yolcu minibüsü çarpıştı; 1 yaralı

 

Toplantıya Namık Kemal Üniversitesi eğitim-öğretim işlerinden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Taşan, NKÜ Bologna Koordinatörü Prof. Dr. Hasan Ersin Şamlı, NKÜ Akademik Birimleri Dekan ve Müdür Yardımcıları, Akademik Birim Kalite Akreditasyon sorumluları, Birim Kalite Elçileri, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı yetkilileri katıldılar.


ÖNEMLİ BİR ADIM ATILDI 


Toplantının açılış konuşmasında, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Taşan, Namık Kemal Üniversitesi’nin Bologna süreci ile birlikte diploma etiketi ekine sahibi olduğunu belirterek, bununla birlikte eğitim-öğretimdeki kalite ve akreditasyon konusunda önemli bir adım atıldığını söyledi. Prof. Dr. Murat Taşan, bu sayede yükseköğretim sistemlerinde şeffaflık, tanınma ve hareketliliği arttırma yönünde önemli ilerleme kaydedildiğini vurgulayarak, devamında NKÜ Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Ziraat Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültesindeki çeşitli lisans programlarının akreditasyonu ile de kurumsal akreditasyon süreçlerine değerli katkıların sağlandığını söyleyerek, son olarak da Meslek Yüksekokullarının 10 farklı ön lisans programlarının akreditasyon ön başvurularının kabulü ile Namık Kemal Üniversitesi’nde süreçlerin etkin bir şekilde yaygınlaşması yönünde gelişmelerin olduğunu ifade etti.


“KALİTE VE AKREDİTASYON ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRECEĞİZ”


Prof. Dr. Murat Taşan, eğitim ve öğretimle ilgili alanlarda güçlü yönlerle birlikte iyileştirme açık alanlarının da bulunduğunu ve eğitimde sürekli iyileştirme yaklaşımı çerçevesinde bu toplantının düzenlendiğini belirterek 2023-2024 Akademik Yılı içerisinde kalite ve akreditasyon çalışmalarını hep birlikte sürdürmeye devam edeceklerini söyledi. 


ÇALIŞMALAR ANLATILDI 


Toplantının devamında, Namık Kemal Üniversitesi Bologna Koordinatörü Prof. Dr. H. Ersin Şamlı gerçekleştirdiği sunumda akademik birim Bologna Koordinatörlerinin sürdürmeleri gerektiği çalışmalardan, Bologna bilgi paketlerinde yapılması gereken iyileştirmelerden, ders tanımlama ve uygulama bilgileri formu kapsamında yapılacak düzenlemelerden, Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) konularından, ders öğrenim çıktıları, program çıktıları, öğrenci iş yükü (AKTS), yarıyıl içi etkinlik çalışmaları hususlarından bahsetti. Toplantı soru-cevap bölümünden sonra sağlıklı, başarılı ve verimli bir akademik yıl temennisi ile tamamlandı.

Haber / Sevay SÖNMEZ