Gözden kaçırmayın

11.grupta ilk devrenin enleri11.grupta ilk devrenin enleri

Konferansa Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Çek, İl Müftüsü Mustafa Soykök, akademisyenler, kurum amirleri ve din görevlileri katıldı.

PROGRAM KUR’AN-I KERİM TİLAVETİYLE BAŞLADI

İl Müftülüğü Konferans Salonu’ndaki Programa Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt konuşmacı olarak katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Tekirdağ İl Müftüsü Mustafa Soykök gerçekleştirdi.

“AİLE İÇERİSİNDE HEPİMİZİN BİR ROLÜ VARDIR”

Akabinde ‘‘Ailede Çözüm Becerileri’’ konulu konferansını vermek üzere kürsüye gelen Doç. Dr. Fatih Kurt, ‘‘Bizleri yoktan var eden imanla şereflendiren, böyle güzel bir toplantıda buluşturan Rabbimize hamdolsun. Konferansımıza katılan herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Programın hayırlara vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyorum. Hepimiz bir ailenin içinde hayat yolculuğuna devam ediyoruz. Aile içerisinde hepimizin bir rolü vardır. Bu rol önce evlat olmak sonra eş olmaktır. Yüce Rabbim nasip ederse anne ve baba olmak üzere devam eder, bu rollerde bize bir takım sorumluluklar getirir” dedi.

“MÜSLÜMAN BOŞ KONUŞAN DEĞİL HOŞ KONUŞANDIR”

Hayatta karşımıza bir takım sorunlar çıktığını dile getiren Kurt, “Bu problemlerin çıkmaması için önleyici tedbirler alabiliriz, eğer sorun çıkmışsa sorunu en kısa yoldan çözmeye çalışırız. Sizlere sorunların çıkmaması ya da çözülmesi hususunda Sekiz madde aktaracağım. Bunlardan birincisi aile fertlerinin birbirine değer vermesidir. Sevdiğimizi Allah için sevmeliyiz, onun için değer vermeliyiz ve bu hususta Efendimiz (sav) bizlere çok güzel örnektir. Ufak tefek şeylerde birbirimizi kırmamalıyız. İkincisi aile bireylerinin birbirine nezaketle konuşup güler yüzü, tebessümü eksik etmemesidir. Bizler tatlı dilli değilsek karşı taraftan nasıl tatlı dil bekleriz. Nasıl davranılmasını istiyorsak o şekilde davranmalıyız. Bizler maalesef her şeyi önce karşı taraftan bekliyoruz.  Üçüncüsü aile fertlerinin birbirine zaman ayırmasıdır. Çeşitli mazeretlerle ailemize, birbirimize zaman ayıramıyoruz. Dördüncüsü ailede istişarenin çok etkin bir şekilde kullanılmasıdır. Ailede önemli kararlar alırken aile içinde istişare etmelidir. Beşincisi aile fertlerinin birbirine vefalı olmasıdır. Bizler vefalı bir Peygamberin ümmetiyiz, kendisine ikramda bulunan bir müşrik dahi olsa onu unutmayan bir peygamberin ümmetiyiz. Altıncısı sade bir hayatı önceleyip israftan kaçınmaktır. İsraf aile içindeki huzursuzluğa en fazla etki eden bir olgudur. Yedincisi ailede özür dilemek ve teşekkür etmeyi bilmektir. Sekizincisi susmayı becerebilmektir. Müslümanın hayatın her alanında boş konuşmaması lazım, Müslüman boş konuşan değil hoş konuşandır” şeklinde konuştu.

HEDİYE TAKDİM EDİLDİ

Konferans hediye takdimi ve yemek ikramının ardından sona erdi.

Haber / Fatma ALADAĞ ASLANLI