Gözden kaçırmayın

Bu sayfalara kim dur diyecek?Bu sayfalara kim dur diyecek?

Ziyaret sırasında Tekirdağ Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürü İbrahim Halil Bakır ve kurum personeli ile bir araya gelen Vali Soytürk, laboratuvarın yürüttüğü projeleri inceledi. Özellikle Taze Kaşar Peynirlerinde Fosfat ve Sitrat Tuzlarının Geliştirilmesi Projesi hakkında bilgi alan Soytürk, çalışmanın sektörde önemli bir ihtiyacı karşıladığını ifa etti. 


2022 YILINDA YAYIMLANMIŞTIR


Yapılan bilgilendirmede, “ Tekirdağ Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğünün yürütücüsü olduğu Taze Kaşar Peynirlerinde Fosfat ve Sitrat Tuzlarının Geliştirilmesi Projesi, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü himayesinde 2021 yılında tamamlanmış, 2022 yılında yayımlanmıştır. Söz konusu proje ile piyasada satılan kaşar peyniri benzeri ürünlerle, usulüne uygun olarak üretilen kaşar peynirleri arasındaki farklar analiz yöntemleri ile ortaya konulmuştur. Gerçekleştirilen analizler ile kaşar peyniri ile kaşar peyniri benzeri peynirler arasındaki fark kesin ve net bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Proje ile kaşar peynirdeki sahtekarlıkların önüne geçilmektedir. 30 Eylül 2024 tarihinden itibaren analiz yetkisi verilen Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Laboratuvarları’nda projede yer alan analiz metotları ile analizler başlatılarak gerekli işlem tesis edilmeye başlanmıştır” dedi. 


BELGE TAKDİM ETTİ 


Tekirdağ Valisi Sayın Recep Soytürk, Proje Lideri Kimyager Serap Özsever, Proje Yürütücüleri Gıda Mühendisi Tuğrul Yılmaz, Ziraat Mühendisi Hakan Güller’e  “Başarı Belgesi” takdim etti. Belge takdiminin ardından bir konuşma yapan Vali Soytürk, projeleri sebebiyle kurum personelini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.


Haber/Sevay SÖNMEZ