Bu hakkı kim kime nasıl veriyor?

Çerkezköy’de birçok cadde ve sokakta kimi dükkân sahipleri satılık araçlarıyla caddeyi kapatırken, kimisi ise kapılarının önüne koydukları koltuk, sandalye ve benzeri eşyalarla sokağı sahipleniyorlar.

Çerkezköy 2.02.2024 18:16:00 0
Bu hakkı kim kime nasıl veriyor?

Çerkezköy’de bazı işletme sahiplerinin dükkanlarının önündeki yolları duba, sandalye, süs bitkisi veya sattıkları ürünler ile kapatıp kendilerine özel otopark alanı yaratması tepkilere neden oluyor.

“KENDİNE ÖZEL OTOPARK YAPMAYA HAKKI YOK” 

Çerkezköy’de bazı işletme sahiplerinin iş yerlerinin önlerini kendi park yeriymiş gibi kullanmalarına araç sürücüleri tepki gösteriyor. Esnafın, kendi işyeri var diye cadde ve sokağın sahibi gibi davrandığını söyleyen vatandaşlar, "Hemen herkes görüyordur. Özellikle caddelerde olmayacak eşyalar ile yol kapatılıyor. Masa, sandalye, saksı, askı, duba, taş vs. Aklınıza ne geliyorsa caddelerde görmek mümkün. 

 

 

 

Bu yerleri denetleyen kimse yok mu? Bazı esnaflar dükkanlarının önünü kendilerine ayırıyorlar. Gerekçeleri ise malzeme gelecek, ürün taşınacak gibi şeyler. Bir süre sonra bakıyorsunuz o dükkanın önünde hiçbir eşya taşınması söz konusu değil. Genellikle de kendilerine ait ticari olmayan binek araçlar gün içinde gelip park ediliyor. Çerkezköy’de zaten son zamanlarda trafik sorunu yaşanıyor. Gerçi ticari araç bile olsa kimsenin yolu kendisine özel otoparkı yapmaya hakkı yok” diyerek, tepkilerini dile getirdiler. 

 

 

 

 

TEPKİ GÖSTERDİLER 

Bu sorunun Atatürk, Öztrak, Hayri Batur, Barbaros, Güveniş, Malkoçoğlu gibi birçok caddede sıkça yaşandığını dile getiren vatandaşlar, “Bırakın dubayı ve sandalyeyi büyük saksı içinde ağaç koyanlar bile var” dediler. 

Haber/Şaban KARDEŞ

 

 

 


0282 747 65 10