Gözden kaçırmayın

Su kesintisi planlanandan kısa sürdüSu kesintisi planlanandan kısa sürdü


Kiminin doğduğu ve doyduğu, kiminin de doğmadığı ama şu anda doyduğu; fakat hayatını idame eden herkesin severek veya kızarak yaşadığı Çerkezköy’ün, bu fotoğraflarını sizinle paylaşmak istedik.
YILLAR İÇİNDE ARTAN BETONLAŞMA
Yıllar içinde sanayileşme ile birlikte betonlaşmanın ne kadar çok arttığını bu fotoğraflarda da görmek mümkün. Çerkezköy semalarında gezen bir pilotun paylaştığı bu fotoğrafları tarihe not düşmek adına biz de gazetemizin sütunlarında, dijital mecraların da satırlarında yer verdik.
HEPİMİZİN BEKLENTİSİ İL OLMAK
Zamanla yeşil tonun yerine betonun beyazlığının hakim renk olmaya başladığı Çerkezköy’ün geleceği belki de bu fotoğrafla değişir. Çünkü Çerkezköy’de yaşayanlar olarak hepimizin bir beklentisi ve temennisi var o da; Çerkezköy’ün il olması. Nedense bu fotoğrafa bakınca il olma heyecanı ve umudumuz yeniden yeşerdi.
BİRÇOK ÖNEMLİ ÖZELLİĞİMİZ VAR
Türkiye’de il olmayı çoktan hak eden ilçelerin başında gelen Çerkezköy’ün neden il olması gerektiğinin en büyük delili bizce bu fotoğraflarda saklı. Çünkü sanayi deseniz, Türkiye’nin en önemli sanayi tesislerin de içinde yer aldığı yüzlerce tesis burada. Yaklaşık 100 bin sigortalının çalıştığı devasa bir işçi ve üretim üssü. Yaklaşık 50 yıldır biriken ve oluşan bir kentleşme ve üretim kültürü. Türkiye’nin mozaiği bir yer. Ne kadar eksiklikleri olsa da altyapı ve üst yapısıyla modernleşmeye doğru ilerleyen bir kent.
İL OLMAYI HAK EDİYORUZ
Bu çok özel fotoğrafları sizlerle paylaşırken, belki de birkaç yıl sonra bu betonlaşma veya gelişmenin daha farklı boyutlara geldiğini göreceğiz. Yani şu fotoğraflara bakınca sizce de il olmayı hak etmiyor muyuz?
Haber/ Şaban KARDEŞ