Kapaklı meclisi ilk oturumu gerçekleştirdi

Kapaklı Belediye Meclisinin Temmuz Ayı Olağan Toplantısı Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin Başkanlığında gerçekleştirildi.

Kapaklı 3.07.2024 16:11:00 0
Kapaklı meclisi ilk oturumu gerçekleştirdi

Atatürk Kültür Merkezi’nde Çarşamba günü saat 14.00’de gerçekleştirilen toplantı öncesi konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “ Milli takımımız çeyrek finale çıkarak bizleri gururlandırdı. A Milli Takım oyuncularımıza ve teknik heyetimizi tebrik ediyorum. İnşallah Hollanda maçında da benzer bir başarı elde ederiz. Milli takımımıza başarılar diliyoruz. Kapaklı’da kulüplerimiz sporla ilgili çok güzel başarılar ve hizmetler gerçekleştiriyor. Bizim de Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerimizle beraber Büyükşehir Belediyesi’nden bazı taleplerimiz oldu. İnşallah Kapaklı’da bir spor kenti anlayışını, kültürünü bizler de devam ettirmeye çalışacağız. Hafta sonunda Kızılcıhamam’da gerçekleştirilen toplantıda Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’a Kapaklı’daki ihtiyaçlarımızı ilettik. Salon ve şehir stadyumu ile ilgili taleplerimizi tekrarladık. Sporla ilgili ilçemizde başarılarımızı yükseltmeye ve yerel yönetimler olarak desteklemeye devam edeceğiz” dedi. 

 

DİREKT BELEDİYE BAŞKANINI İLGİLENDİRİYOR 

 

Cumhuriyet Halk Partisi grubu tarafından sunulan 4 adet önergenin okunmasının ardından konuşan Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Belediye başkanının tek başına yargılandığı 2 madde var. Hiçbir başkan yardımcısı, hiçbir müdür ya da memurun yargılanmadığı, direkt belediye başkanını ilgilendiren bir madde. Bir tanesi tahakkuk eden alacaklarla ilgili kısım, ikincisi ve en önemlisi personel giderleri bütçenin yüzde 35’inin üzerine geçtiği zaman yani fazladan personel istihdamı yaparsanız, fazladan kadroları şişirirseniz bu direkt belediye başkanını ilgilendirir. Yıllar geçse de belediye başkanına rücu edilir. Ve bittikten sonra belediye başkanının kamu zararıyla ilgili olarak bütün mal varlığına el konulur. ‘Sen yandaşlarını buraya doldurmuşsun, devletin parasını çarçur etmişsin, dolayısıyla bunu geri alacağız’ diye bir madde var. O nedenle hiç merak etmeyin sadece ben değil tüm belediye başkanları buna hassasiyetle dikkat eder. Bizim bütçemizin oranını aştığı takdirde ben direkt Mali İşler’e sorarım, o da zaten ‘sınıra geldik, daha fazla personel alamayız’ diye uyarır. O nedenle siyaseten kullanılan ‘fazla eleman çalışıyor, şu kadar eleman çalıştırıyorsunuz’ muhabbetleri çok sizi ilgilendirmiyor. Üzülmeyin. Direkt belediye başkanını ilgilendiriyor” dedi. 

 

 

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ 

 

Gündemin ilk maddesinde Cumhuriyet Mahallesi Yıldız Caddesi, Hürriyet Caddesi ve Zengin Caddesinin kesiştiği alanda bulunan park alanına isim verilmesi konulu yazı görüşülürken, ilgili gündem maddesi ise İmar Komisyonu’na havale edildi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak olan 1 adet Mühendisin aylık çalışma ücretinin belirlenmesi konulu yazı Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından sunulan Ömer Halisdemir Mahallesi 2232 ada 3 parselde ve 2077 ada 20 parselde bulunan belediye hisselerinin hissedarlarına satışı talebi oy birliği ile kabul edildi.

 

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU’NA HAVALE EDİLDİ

 

Bir adet kadroda derece değişikliği yapılması konulu yazının oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Atatürk Mahallesi 2017 ada 17 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği konulu yazı da İmar Komisyonu’na gönderildi. Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sunulan muhtarlık binalarına ait elektrik, su, doğalgaz, internet ve telefon faturalarının belediye bütçesinden ödenmesi konulu yazının Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, mülkiyeti belediyeye ait 21 adet tarım arazisi vasıflı taşınmazların 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 45. maddesi gereği açık teklif usulü ile 6 yıl süre ile tarım faaliyetlerinde kullanılmak üzere kiralanması konulu yazı da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 

 

İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ 

 

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından konuşan Başkan Çetin, “ Kapaklı’nın nüfusu 150 binlere dayanıyor. Nüfusumuzun büyük bir kesimi ise fabrikada işçi olarak çalışmaktadır. Özellikle anons sistemiyle alakalı çok ciddi tepki ve eleştiriler alıyoruz. Anons sistemini incelediğimde yüzde 50’nin üzerinde cenaze için anons yapılıyor. Az bir kısmı kan talebi için yapılıyor. Bir kısmı kayıp çocuk anonsu yapılıyor. Birçok yerleşim yerinde anons sisteminden vazgeçiliyor. Teknoloji çağındayız ve belediye ile ilgili anonsları da yapmıyoruz. Sosyal medyadan paylaşıyoruz ya da mesaj sistemiyle duyuruyoruz. Yaptığımız anketlerin sonuçlarına göre vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğu sosyal medyadan takip etmektedir. Artık kaldırılması ve iptal edilmesi yönünde bir fikre sahibim. Anons sistemi vatandaşlarımızın büyük bir kısmını da rahatsız etmektedir. Anons sistemini kullanmak artık ilkel kalıyor sanki” dedi. Konuyla alakala meclis üyeleri de görüşlerini bildirirken, anons sistemi ile ilgili anket yapılması gerektiği ifade edildi. Kapaklı Belediye Meclisi komisyonlara havale edilen gündem maddelerini 5 Temmuz Cuma günü saat 10.00’da yapılacak olan ikinci oturumda görüşecek. 

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 

 

 

 

 


0282 747 65 10