Gözden kaçırmayın

Kapaklı Meclisi ilk oturumu tamamladıKapaklı Meclisi ilk oturumu tamamladı


Meclis Başkanvekili Metin Kanat başkanlığında Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ikinci oturum İmar Komisyonu raporlarının görüşülmesiyle başladı.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından sunulan Cumhuriyet Mahallesi Yıldız Caddesi, Hürriyet Caddesi ve Zengin Caddesinin kesiştiği alanda bulunan park alanına Amasyalılar Meydan Parkı isminin verilmesi konusuyla ilgili komisyonca oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Bir sonraki gündem maddesinde Atatürk Mahallesi 2017 ada 17 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği konusuyla ilgili komisyonca oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.
Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan 24.06.2024 tarih 72642 sayılı tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak olan 1 adet Mühendisin aylık çalışma ücretinin belirlenmesi konusuyla ilgili komisyonca oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.
Muhtarlık binalarına ait elektrik, su, doğalgaz, internet ve telefon faturalarının belediye bütçesinden ödenmesinin uygun olduğuna yönelik komisyonca oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.
İlgili gündem maddesi ile alakalı konuşan Meclis Başkanvekili Metin Kanat, “Bununla alakalı Büyükşehir Belediyesi meclisinde Muhtarlıklar Müdürlüğü kurursun kararı aldık.
Cumhur İttifakı olarak da bu kararı destekledik. Muhtarlıklar Müdürlüğü kurulduktan sonra destek isteyeceğiz. Bizlerde elimizden geldiği desteği muhtarlarımıza vereceğiz” dedi.
Gündemin son maddesinde ise mülkiyeti belediyeye ait 21 adet tarım arazisi vasıflı taşınmazların 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 45. maddesi gereği Açık Teklif Usulü ile 6 yıl süre ile tarım faaliyetlerinde kullanılmak üzere kiralanması konusuyla ilgili komisyonun oy birliğiyle aldığı karar mecliste oy çokluğuyla kabul edildi.
ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ
Meclis üyesi Ercan Üçel’in ilçe merkezindeki ilaçlama yapılmadığına yönelik eleştirilerine cevap veren Meclis Başkanvekili Metin Kanat, “İlçemizde devam eden ilaçlama çalışmaları ile alakalı istatistik çıkardık. Bu yıl havalar kurak gidiyor. Sinek olayı da biraz fazla olmaktadır.
Yaptığımız araştırmalarda belediyemize bir haftalık sürede 402 şikayet gelmiş, gelen şikayetlerin 381’ini yerinde gerçekleştirdik. Haftalık periyodik olarak inceleme yapıp ulaşmaya çalışıyoruz. Elbet eksiklerimiz olabilir ama vatandaşlarımız için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
HEPİMİZİN GAYESİ MİLLETİMİZE HİZMET ETMEKTİR
Meclis üyesi Ercan Üçel ise yaptığı açıklamada, “Sizlerin de yaptığı incelemenin ardından bizlerin iftira atmadığını da görmüş oldunuz. Biz karalama siyaseti yapmıyoruz. Amacımız buradaki meclis üyelerimizin yükünü azaltmak, belediyenin üzerindeki şikayet sayısını azaltmak ve milletimize hizmet etmektir.
Hepimizin gayesi milletimize hizmet etmektir. Kapaklı Belediyemiz Kent A.Ş aracılığı ile iki tane meyve bahçesi yapmıştı. Oralara gidin ve oradaki ağaçların halini görünüz. Bunu siyasi malzeme yapmak için söylemiyorum. Çok emek veriliyor ve 4 bin ağaç burada ekilmiş.
Ağaçlar bakımsızlık nedeniyle kurumaya yüz tutuyor. Bununla ilgili çözüm üretirseniz size destek verip alkışlarız. Bunu siyaseten eleştirmek için söylemiyoruz. Orası Kapaklı halkına kazandırılması gereken yerler diye düşünüyorum” dedi.
BAŞKANIN MAAŞ ÖDEYEMEDİĞİ DE ORTADADIR
Metin Kanat’ı eleştirilerini sürdüren Üçel, “Geçmişte sizlerle siyaset yaptık. O dönemlerde Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı kızını belediye şirketine aldı diye en çok siz eleştirdiniz. Bugün aynısını siz yaptınız. Ona özür borcunuzu olduğunu hatırlatmak istiyorum.
Mustafa Başkanın niye maaş ödeyemediği de ortadadır” dedi.
BİZ KİMSEYE İFTİRA ETMEDİK
Meclise gelen önergeleri önemsediklerini kaydeden Kanat, “Muhalefet iktidarı daha çok iş yapsın diye tetikleyecek. Biz bunu Büyükşehir Meclisinde yapıyoruz. Bu işleri yaparken de kimse iftira etmeyecek. Biz de kimseye iftira etmiyoruz. İftiralar da ağırdır.
O dönemde başkanvekili iken meyve bahçelerinin periyodik bakımlarının, ilaçlamalarının, otlarının biçildiğini belirtmiştik. Ercan Üçel burada ikamet etmediği için mahalle ağzıyla konuştuğunu söyledim” dedi.
HANGİ PARTİLİ OLDUĞU BİZİ İLGİLENDİRMEZ
Bugüne kadar hiçbir çalışanı siyasi parti ismi vererek lanse etmediklerini kaydeden Kanat, “O kişinin hangi partiye mensup olduğu bizi ilgilendirmez. Göreve geldiğinde belediye başkanımız ekranlarda sosyal medyalarda belediye çalışanlarına, ‘Kim işini yapıyorsa o benim için kıymetli ve değerlidir. Siyasi görüşüne bakmam’ demiştir.
Seçim meydanlarında bütün personeli çağırmış, ‘Siz işinizi yapacaksınız. Hiçbir siyasi partide siyaset yapmayacaksınız. Eğer siyaset yapmak istiyorsanız gidin siyaset yapın’ demiştir. Bugüne kadar da çalışan bunun yakını, bu partilinin yakınıymış dememiştir” diye konuştu.
İFTİRA ATIYOR
Ercan Üçel’in eleştirilerine cevap veren Kanat, “Benim çocuğumu Milli Eğitim Müdürlüğü staj yapmak için belediyeye verdi. Bu ülkenin vatandaşıyım ve benim çocuğumun burada staj görmesi niye abest oluyor. Stajını da bitirdikten sonra belediyede çalışmayacak.
Üniversite öğrencisi olduğu için staj bittikten sonra belediyenin iştirak şirketinde çalıştı. İştirak şirketi dışarıya da hizmet yapabilir. Benim çocuğum iştirak şirketinde çalışmış. Belediyenin personeli değildir. İftira atıyor.
Yeni göreve geldiğimizde dönemin CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin’in iki çocuğu belediyede çalışıyordu. Hiçbir zaman CHP İlçe Başkanının çocuğu diye olaya bakmadık. İşini yapıyorsa karışmayız. İşini yapmayıp siyaset yaparsa gereken yapılır” dedi.
ERCAN ÜÇEL’İ SİYASETE BEN SOKTUM
Kanat, “Ercan Üçel’in sağda solda yuvaya dönüş yapacağı gibi sinyal verdiğini öğrendim. Bunun kolay olmaz. İlçe Başkanlığı döneminde Metin Kanat’ı siyasete ben koydum diye söylemlerde bulunmuş.
Kendisi yine bana iftira atıyor. Kapaklı 2014 yılında ilçe olduğunda ben Karaağaç’ta Belde Başkanlığı yapıyordum. Ben Refah Partisinden AK Parti’ye geçen ve AK Parti’nin bölgedeki kurucularındanım. Ercan beyin beni siyasete sokması da mümkün değildir.
Biz kendisini siyasete soktuk. Ne yazık ki sadakatli değilmiş. Ahde vefa yokmuş. Son dönemlerde yuvaya dönmek istediğini öğrendim ama biraz zor olur diyorum” dedi.
Haber/Faik Onur KAYA