Tekirdağ Valisi Soytürk Marmarareğlisi’nde camii açılışına katıldı

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, hayırsever Ahmet Özdemir tarafından yaptırılan Berat Cami’sinin açılışını yaptı.

Marmara Ereğlisi 17.09.2023 15:03:00 0
Tekirdağ Valisi Soytürk Marmarareğlisi’nde camii açılışına katıldı

 

Açılışta konuşan Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, bu önemli eseri Marmaraereğlisi’ne kazandıran hayırsever Ahmet Özdemir’e teşekkür etti. 

Marmaraereğlisi’nde yaptırılan caminin açılışına Tekirdağ Valisi Recep Soytürk’ün yanı sıra Tekirdağ Milletvekilleri Mestan Özcan, Gökhan Diktaş, Marmaraereğlisi Kaymakam Vekili Mustafa Güler, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, İl Müftüsü Mustafa Soykök, İl Müftülüğü personeli, ilçe protokolü, Hayırsever Ahmet Özdemir ve vatandaşlar katıldı.

 


HAYIRLI OLSUN 


Açılışta bir konuşma yapan Vali Soytürk; “Tevbe Suresi 18. Ayette Cenab-ı Allah şöyle buyuruyor; “Allah’ın mescidlerini ancak Allah’a ve âhiret gününe inanan, namazını kılan, zekâtını veren ve yalnız Allah’tan korkup çekinen kimseler imar edebilirler. İşte bunların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur.” Ahmet amcamız matematik öğretmenliği yapmıştır. 

 

Matematiğin tam da temelini kavramış, vermekten geldiğini öğrenmiş ve hakikaten çok nitelikli, çok kıymetli bir cami memleketimize, beldemize kazandırmış. Kendisinden Allah razı olsun. Aslında gerçek kazanan Ahmet amca. Ahirete gönderdiği en önemli eseri de muhtemelen bu. Kendisine tekrar şükranlarımızı arz ediyoruz. Hayırlı olsun.” dedi.


TEMELİ 2022 EYLÜL AYINDA ATILDI 


Vali Soytürk’ün konuşmasının ardından kurdele kesilerek caminin açılışı gerçekleştirildi. Berat Camisinin temelinin 2022 Eylül ayında atıldığını ifade eden yetkililer, “ 2 bin 753 metrekare alana sahip camide, çok amaçlı salon ve kuran kursu yer almaktadır. Cami avlusuna inşa edilen lojmanın yapımı devam etmektedir” dedi. 


Haber/Dilek Hilal DURAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10