“Yav gazatacı ağzında lafı geveleyeceğine işin saadetine gel” diyecek olan okurlarımızı kırmamak için ampul cihetine şöyle bir el atalım istiyoruz. Efendim öncelikle söyleyelim, başkanlık koltuklarının tadını tadanlar sırf vatandaşları mağdur olmasın diye yeniden göreve talip olmuşlar.
En iyi hizmeti kendilerinin yaptıklarına inanan Hanifi Belindir, Faruk Korkmaz ve Ali Ertem Ampulden Çerkezköy Belediye Başkanlığına, eski başkanlardan asfalt Nureddin (Yılmaz) ile amansız rakibi Necati Sezer de Saray Belediye Başkanlığına yeşillendiklerini ilan ettiler.
“Sadece belediye başkanlığının tadına varanlar mı AK Parti’den aday adayı oldu?” diye sorabilirsiniz. Gerçi sormasanız da biz sorduğunuzu kabul edip koltuğun tadına yandan varan Habip Bilgin, o tadı merak eden dostum Mehmet Danyeli, Aynur Düzgünel, Süleyman Ak, Tuncay Yeğin ve değişmez aday adaylarından Mehmet Sürücü agamız Çerkezköy için “Ben de varım” dediler.
Kapaklı’ya gelince, yine koltuğu yandan tadanlardan İrfan Demir hocamız ile hali hazırdaki başkanın amansız rakiplerinden Mustafa Çetin, eski kankilerimden Akın Yılmaz, Şakir Demirel, Ömer Karadeniz yarışa soyunmuşlar.
Söylenene göre yine ampul cihetinden Mehmet Salih Yüzbaşı, Osman Aşık ve İl Genel Meclisi eski Başkanı agam Halil Çelik de assolistlerin geç çıkmasından esinlenip hala ısınma turlarını sürdürüyorlarmış.
Bu arada yerel gazataların birinde yazılana göre, hali hazırdaki Belediye Başkanı İrfan Mandalı da sözüm ona AK Parti’den garanti aday olmak istemiş. Genel Merkeze gidip Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel’den istediği garanti adaylığı alamayınca da boynu bükük Kapaklı’ya dönmüş. Konu olan haberde öyle yazıyor.
AK Parti trenine sonradan binen Büyükyoncalı Belediye Başkanı Necati Sezer ile ampul trenine çok önceden binen asfalt Nureddin’in yanı sıra, ünlü sanatçımız Sami Aksu, seçim kurtlarından İbram (İbrahim Duraklı), Şenol Bilgin ve Aygün Aydın Saray’a talip olduklarını ilan edenler arasına adlarını yazdırmışlar. İlçe Başkanı Ecivet Sevim dostumun söylediklerine göre, en az dört kişinin daha müracaat etmesi bekleniyormuş.
Anlayacağınız, muhitimiz ilçelerinde AK Parti’den belediye başkanlığı koltuklarına yeşillenenlerin sayısı daha da artacak. Artınca da CHP’ninkileri hayli katlayacaklar ve sonuçta meydanlar aday belirlene kadar ampulcülere kalacak.
AK Parti’nin aday adayları da CHP’liler gibi lacivert elbiselerini çekip önce üyelerin peşlerine düşüp 9 Kasım’da yapılacağı söylenen temayül yoklaması için koşturacaklar. “Ben artık usta dönemini yaşamak istiyorum” diyenler olabileceği gibi, “Yetim hakkı yemedim, haram lokma boğazımdan geçmedi” diyenler de olacak.
Ya da “Bunlardan bir cacık olmadığı, haklarında açılan soruşturmalarla görüldü. Siz en iyisi beni destekleyin ki nasıl başkanlık yapılacağını bir görün” babından konuşacaklar da olacak.
Üyenin gazını alacak temayülle başlayıp aday belirleme sürecinin sonuna kadar konuşulacak olan bu mevzu için bir iki kelam daha edeyim istiyorum.
Efendim biz oy verdiğimiz başkanlara güvenen bir milletiz. Haklarında soruşturma açılıp yargılanan başkanlarımız, boğazlarından haram lokmanın geçmediğini söylerse inanırız.
Niye inanmayalım ki, kos koca başkanlar yalan söyleyecek değil ya üstelik bir de hacı oldularsa. “Ben yetim hakkı yiyerek haram lokmaları löplettim” ya da “Güzel bir hatun görünce uçkurum kendiliğinden çözülüyor” diyen bir belediye başkanına ve de aday adayına rastlayıncaya kadar da inanmaya devam edeceğiz.
Haydi, kalın salıcakla…
Yorumlar