Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti


Olumlu veya olumsuz gördüğü her şeyi halk adına haber yapan Çerkezköy Haber yine önemli bir habere imza attı. Çerkezköy Haber, Marmara Haber, Trakya FM ve Radyo Haber ortak canlı yayınında Çerkezköy’ün trafik sorununa değinen Gazeteci Şaban Kardeş, yaşanan kural tanımamazlığı an be an canlı yayında görüntüledi ve izleyicilere anlattı.
HER GÜN KAZA OLUYOR Çerkezköy’ün Çorlu girişindeki Atılım Beton Kavşağı olarak bilinen kavşakta günün herhangi bir saatinde bir kaza haberi alıyoruz. Bu kazalar kimi zaman maddi hasarlı olabiliyorken, kimi zaman da yaralamalı olabiliyor.
‘ÇİLE BÜLBÜLÜM ÇİLE’ ‘Çile Bülbülüm Çile’ şarkısının hayat bulduğu bu kavşakta yaşanan kuralsızlık ve sürücülerin aceleciliği kameralara canlı yayında yansıdı. Çerkezköy Haber farkıyla izleyicilere bu anları anlatan Gazeteci Şaban Kardeş şunları söyledi; “Trafikte vatandaşın sinir sistemi bozuldu ama çilesi bitmedi. Sürücülerin gergin ve aceleci tavırları çileden çıkarıyor. Bu kavşakta düzenleme yapılması şart. Onlarca can tehlikeye atılıyor. Bu acele neden? Bu çile, günün her dakikası yaşanıyor.”
TEK ŞERİT İKİ ŞERİT OLUYOR “Kavşakta kural tanıyan yok diyen” Kardeş canlı yayında şunları söyledi; “Kızılpınar istikametinden gelen ve Çerkezköy’e dönen kısımda tek şerit var. Fakat kural tanımayan uyanık araç sürücüleri kural tanımadan iki şerit yapıyor veya bir anda normal sırasında bekleyen araçların önüne girerek karşıya geçiyor. İkinci şeridi oluşturuyor. Bu kavşakta nasıl bir düzenleme yapılması gerekiyor. Bunu yetkililerin bilmesi lazım. Burada her an kazalara davetiye çıkarılıyor. Acaba ceza yazılsa bu manzara olur mu? Tüm araçlar bu şekilde kurallara uymuyor. Sabah veya günün herhangi bir saatinde bu manzara oluşuyor. Özellikle fabrikaların servis giriş ve çıkış saatlerinde bu yoğunluğu daha fazla görmek mümkün.
2 DAKİKALIK YOL YARIM SAAT OLUYOR Yüzlerce metre kuyruk oluyor. 2 dakikada geçilmesi gereken yol da bu süre yarım saati bulabiliyor. Bu kavşağı kim düzenleyecek, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi mi? Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü mü? Karayolları Genel Müdürlüğü mü? Kim düzenleyecek bunun sorusunu soruyoruz. Nüfus sürekli artıyor, nüfusla birlikte araç sayısı da artıyor. Yollar büyümüyor, otopark sorunu zaten her yerde var. İnsanlar işe yetişmek için canları ve mallarıyla savaşıyor. Çerkezköy’de kural çok ama kurala uyan neredeyse yok. Emeğin kenti, gelişen kent il olacağız diyoruz ama kavşaklarımızı bile düzenlemekten aciziz.”
CANLI YAYINDA KURAL İHLALİ Gazeteci Şaban Kardeş’in canlı yayın yaptığı esnada onlarca araç kural ihlali yaptı, aynı zamanda tehlikeye davetiye çıkarttı. “Bu yayının ihbar olarak kabul edilmesini istiyoruz” diyen Gazeteci Kardeş canlı yayında ayrıca şu görüşlere yer verdi: “Kural tanımayan sorumsuz insanlar, diğer insanların can ve mal güvenliğini tehlikeye davetiye çıkarıyor. Burada tehlike çanları çalmaya devam ediyor. Ağır tonajlı araçlar, servis araçları buradaki hengame her dakika daha da artıyor. Seçim döneminde yapılan vaatler ne zaman gerçekleşecek. Çünkü bu kavşak başta olmak üzere birçok projenin ne zaman hayata geçirileceğini biz de merakla takip ediyoruz. Biz, her türlü olumsuzluğu da, güzelliği de okuyucular ve izleyiciler için haber yapmaya devam edeceğiz. Buradan tüm yetkilileri bu kavşak konusunda göreve davet ediyoruz.”
CANLI YAYIN ‘ÇİLE BÜLBÜLÜM ÇİLE’ ŞARKISIYLA BİTTİ Gazeteci Şaban Kardeş’in canlı yayını ‘Çile Bülbülüm Çile’ şarkısı eşliğinde tamamlandı. Şarkıyla hem kurallara uyan vatandaşların iç sesi dile getirildi hem de Çerkezköy’ün çektiği çilelere gönderme yapıldı.
Haber / Faik Onur KAYA