Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti


Tekirdağ Valisi Recep Soytürk’ü Çerkezköy Ehlibeyt Derneği Başkanı ve Tekirdağ Ehlibeyt Dernekleri Birliği Başkanı Seyyid Sinan Boztepe, Kapaklı Karaağaç İmam Ali Derneği Başkanı Halil Karaduman, Ergene Hz.Hüseyin Derneği Başkanı Celal Özbek, Marmaraereğlisi Yeniçiftlik Hz.Abbas Derneği Başkanı Süleyman İlter ve Tekirdağ İmam Cafer Sadık Derneği Başkanı Çetin Çaça ve dernek yönetim kurulu üyeleri kapıda karşıladı.

SERGİYİ GEZDİ

Ziyarette Tekirdağ Valisi Recep Soytürk’e Çerkezköy Ehlibeyt Derneği Başkanı Seyyid Sinan Boztepe Kerbela olaylarının anlatıldığı resimlerin bulunduğu sergiyi gezdirdi. Ehlibeyt Derneği’nde bulunan Dergahın mescidini de gezen Vali Soytürk daha sonra üyelerle bir araya gelerek sohbet etti. Ziyarette Vali Soytürk’e Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu eşlik etti.

MATEM HAVASINDA YAD EDİYORUZ

Çerkezköy Ehlibeyt Derneği Başkanı ve Tekirdağ Ehli Beyt Dernekleri Birliği Başkanı Seyyid Sinan Boztepe, tarihe kerbela olayı diye geçen ve Hz.Hüseyin ve 77 yareninin zalim ve fasık yezif taifesi tarafından katledilişinin sene-i devriyesini her yıl olduğu gibi bu sene de matem havasında yad ettiklerini dile getirdi. Boztepe, “ Alevisi ve sünnisi ile necip Türk milletinin Hoca Ahmet Yesevi’den Hacı Bektaş Veli’ye, Hacı Bayram Veli’den Yunus Emre’ye, ilmek ilmek ehli beyt aşkıyla işlendiğini, o sebeple her evde alilerin, Fatmaların, Hasanların, Hüseyinlerin, Zeyneblerin ismen yaşatıldığını görmektedir. Bu necip millet, Ehli Beyt’in muhabbeti ile sulanmıştır ki, divan edebiyatımızda Ehli Beyt aşkı ve Kerbela vakıası önemli bir yer edinmiştir. Mersiye adı verdiğimiz ağıt şiirlerinden birçok örnek bulunmaktadır. Bizde bu duygu ve düşüncelerle Kerbela olayının Müslümanların bir olup birleşme zamanı olduğuna inanmaktayız. Kerbela asla ve asla ayrışma yeri değil, Hz.İmam Hüseyin safında zalime karşı birleşme yeridir. Ehli Beyt kurumlarımızda bu minvalde mezheplerin kardeşliği ve ortak hareketi adına çaba sarf etmektedir. Bu birlik ve beraberlik adına sayın valimizin bu nazik ziyaretini önemsiyor, devlet ve millet kucaklaşması açısından değerli görüyor, teşriflerinden ötürü şahsım ve temsil ettiğim kurumlar adına teşekkür ediyorum” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA