Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti


Emeğin kenti olan Çerkezköy’de ve komşu ilçemiz Kapaklı’da yüzlerce fabrika ve binlerce de çalışan var. Nüfus artış hızı Türkiye ortalamasının üzerinde olan iki ilçede çalışan, emekli ve işyeri sayılarını siz değerli okuyucularımız için araştırdık.
ÇERKEZKÖY’DEKİ RAKAMLAR: Çerkezköy Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğünden elde edilen bilgilere göre; Çerkezköy bölgesine bağlı 4/A Sigortalı çalışan sayısı 94 bin 261, 4/B Sigortalı çalışan sayısı 7 bin 32, 4/C Sigortalı çalışan sayısı 2 bin 5 kişi olarak açıklandı. Çerkezköy’de 5 bin 587 işyeri sayısı var. Çerkezköy’deki emekli sayısı ise 28 bin 8 kişi.
KAPAKLI’DAKİ RAKAMLAR: Kapaklı Bölgesine bağlı 4/A çalışan sayısı 46 bin 275, 4/B Sigortalı çalışan sayısı 229, 4/C Sigortalı çalışan sayısı bin 674 kişi olarak açıklandı. Kapaklı’da işyeri sayısı 2 bin 440. Emekli sayısı 23 bin 189 kişi.
TOPLAM RAKAMLAR: Çerkezköy ve Kapaklı’da toplam 4/A Sigortalı çalışan sayısı 140 bin 536 kişi. 4/B Sigortalı çalışan sayısı 7 bin 261 kişi. 4/C Sigortalı çalışan sayısı 3 bin 679. Toplam işyeri sayısı 8 bin 027. Toplam emekli sayısı 51 bin 197.
EMEKLİLER YILI İNDİRİMLERİ: Bu rakamların yanı sıra Çerkezköy Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü 2024 yılının Emekliler Yılı olarak açıklanmasının ardından, bölgedeki emeklilerin faydalanması için işyerlerini ziyaret ederek, emekliler için özel indirimli anlaşmalara imza atıyor. Çerkezköy Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Mehmet Koçak ve İnsan Kaynakları Sorumlusu Mevlüt Çiçek, “2024 yılının Emekliler Yılı” olması nedeniyle ilçemizde ikamet eden emeklilerimize özel indirim fırsatları sağlamak için işveren ziyaretlerine devam ediyor. Anlaşma yapılan işyerleri ile ilgili bilgilere emekliler.gov.tr ve Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü sosyal medya hesaplarından ulaşabiliyor.
KAMPANYAYA KATILMAK İSTEYENLER SGK’YA BAŞVURABİLİR: Bu çalışmalarla birlikte, “Türkiye Yüzyılı Emektarlarımızın 2024 Emekliler Yılını bir kez daha kutlarız” diyen Çerkezköy Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü yetkilileri emeklilere indirimler alışverişi imkanı sağlayan işyeri sayısının kısa sürede daha da artacağını belirttiler. Çerkezköy Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü yetkilileri, ayrıca bu kampanyaya ve çalışmaya destek olmak isten işverenlerin de Çerkezköy Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğüne başvurabileceklerinin altını çizdiler.
‘EMEKLİLER BAŞ TACIMIZ’: SKG Tekirdağ İl Müdürlüğü sosyal medya hesaplarından da yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi; “2024 emekliler yılı kapsamında ilimize misafir olarak gelen emeklilerimizi Tekirdağ KYK yurdunda ağırlıyoruz. Türkiye Yüzyılı Emektarlarımıza özel indirimleri “emekliler.gov.tr” web sitesi “FIRSATLAR” sekmesinden erişilebilir. İlimizde ikamet eden emeklilerimize özel fırsatları buradan incelenebilir. Ömürlerinin en güzel yıllarını; aileleriyle birlikte ülkemiz ve milletimiz için çalışarak, Türkiye için katma değer üreterek harcayan emeklilerimizi baş tacımız olarak görüyoruz. Emeklilerimizin hak ettiği saygıyı görmesi, hayatlarının bu özel dönemlerini daha huzurlu, daha sağlıklı ve güven içinde geçirebilmeleri önceliklerimiz arasında yer almaktadır. Bu anlayışla 2024 yılında, çalışma ve sosyal güvenlik başta olmak üzere emeklilerimizin yaşamlarına katkıda bulunacak pek çok yeni projeyi hayata geçiriyoruz. “Türkiye Yüzyılı'nın Emektarları” projesi, devletimizin ve milletimizin emeklilerimize olan şükran borcunun bir nişanesidir. 2024 yılını Emekliler Yılı olarak değerlendirerek, emeklilerimizin sağlıktan ulaşıma, sosyal imkanlardan kültürel faaliyetlere kadar geniş bir yelpazede sosyal haklarını genişletecek adımlar atıyoruz.”
Haber / Faik Onur KAYA