Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti


Çerkezköy Kızılpınar Mahallesi, Çerkezköy Caddesi üzerindeki görüntü mahalleliyi çileden çıkartıyordu. Yaklaşık 8 gündür taşan lağım sularıyla boğuşan mahalle sakinleri Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Su ve Kanalizasyon İdaresi’ni (TESKİ) ilgisizlikle suçluyordu.

Kızılpınar’da bir taraftan binaların üst katlarına su çıkmazken, bir taraftan su patlakları boy gösteriyordu. Tüm bunlarla birlikte vatandaşlar şimdi de lağım kokusu ve patlaklarıyla boğuşuyordu. Vatandaşların günlerdir uğraştığı sorunu Gazeteci Şaban Kardeş, Çerkezköy Haber canlı yayınında mağdur olan vatandaşlarla birlikte anlatmıştı.

VATANDAŞLAR DA TEŞEKKÜR ETTİ
Canlı yayının ardından TESKİ ekipleri günlerdir çözülmeyen sorunu, kısa sürede çözüme kavuşturdu. Canlı yayının ardından tekrar gazetemizi arayan vatandaşlar öncelikle onların sesi olduğumuz için bize teşekkür etti, ardından sorunun çözüme kavuştuğunu dile getirdi. Bize de, ‘Teşekkürler TESKİ’ demekten başka bir söz kalmadı. Umarız TESKİ bundan sonra da, tüm sorunlara bu hızla yetişir ve kısa sürede çözüme kavuştururlar.

SORUNUN ÇÖZÜMÜNÜ DE CANLI YAYINDA AKTARDIK
Sorunu daha önceden canlı yayında aktaran Gazeteci Şaban Kardeş, sorunun çözüme kavuşmasını ve vatandaşın teşekkürünü de yine Çerkezköy Haber, Marmara Haber, Trakya FM ve Radyo Haber ortak canlı yayınında aktardı. Gazeteci Şaban Kardeş şunları söyledi, “24 saat önce yine bu noktadaydık. Yani Kızılpınar Mahallesi Çerkezköy caddesindeydik. Dün buradan sizlere izlettiğimiz o nahoş görüntülerden bugün eser yok. 8 gündür yapılmayan müdahale dün yayınımızın ardından 30 dakika içerisinde yapıldı. Mahallelinin iddiası bu ve mahalleli bugün bize teşekkür etti. Biz de aynı noktadan TESKİ'ye teşekkür etmek için buradayız. Hem Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Candan Yüceer’e teşekkür edelim. Hem TESKİ'yi harekete geçirdiği için hem de Haziran sonunda Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde Kanal İnşaat Dairesi Başkanlığı’ndan TESKİ Genel Müdürlüğü'ne atanan Mehmet Ali Şişmanlar'a teşekkür edelim.”

YÜCEER’E VE ŞİŞMANLAR’A MAHALLELİ ADINA TEŞEKKÜRLER
Canlı yayında sorunun çözümünde hızlı davranan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine ve TESKİ’ye teşekkür eden Gazeteci Şaban Kardeş şunları kaydetti; “Bakın dün buradan sular akıyordu. Lağım suları akıyordu ama artık hiçbir şey yok. Her şey kurumuş vaziyette. Demek ki neymiş isteyince olabiliyormuş. Evet 24 saat önce buradaydık, bu noktadaydık. Çerkezköy caddesindeydik ama bugünkü canlı yayınımız yine aynı noktada ama bu sefer daha rahat bir yayın yapıyoruz. Neden? Biraz daha özgürüz çünkü nahoş kokular yok. Bu kadar çok eleştirdiğimiz TESKİ'ye tabii ki teşekkür edeceğiz ama ilk teşekkür Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Doktor Candan Yüceer’e. Teşekkürler Candan Hanım. Gerçekten teşekkürler. Demek ki olabiliyormuş. İkinci teşekkürümüz ise çiçeği burnunda TESKİ Genel Müdürü Sayın Mehmet Ali Şişmanlar'a. Mehmet Ali Bey sizin de işiniz zor. Tekirdağ'da zor. Çerkezköy'de zor. Size de bir teşekkürler diyelim.”

SEZAR’IN HAKKI SEZAR’A
Şaban Kardeş canlı yayını şu sözlerle tamamladı; “TESKİ'nin o kadar çok haberini yaptık ki tabiri caizse TESKİ'yi her gün yerden yere vurduk ama bugün Sezar'ın hakkını Sezar'a teslim ediyoruz. İlk kez TESKİ yerinde bir müdahale yaptı. Kızılpınar Mahallesi, Çerkezköy Caddesinde 8 gün boyunca akan lağım sularını duymazlıktan görmezlikten gelen TESKİ dün haberimizden ardından 30 dakika içinde harekete geçerek bu sorunu çözdü. Mahalleliler, kadınlar özellikle Candan Hanım'a seslenmişti. Candan Hanım da, ‘Tekirdağ'daki her kadın, her insan Candan ablalarını, Candan başkanlarını yanlarında görecek, her zaman onları duyacak, sorunları çözecek’ demişti. Ne diyelim Candan Hanım, kadınlar adına biz de buradan canlı yayında size bir kez daha teşekkür edelim. TESKİ demek ki isteyince oluyormuş, bakınca çözülüyormuş, duyunca görülebiliyormuş diyelim ve bu sorunun burada çözüldüğünü canlı yayında Çerkezköy Haber, Radyo Haber, Marmara Haber ve Trakya FM farkıyla sizlere aktarmanın mutluluğunu buradan yaşayalım.”

Haber / Faik Onur KAYA