Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer ile Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın arasındaki siyasi savaş bitmiyor. Bunun en son örneğini önceki gün Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50’nci yıl dönümü dolayısıyla Çerkezköy'de düzenlenen program sonrası yaşandı.
GİTTİĞİ HER İLÇEDE AYNI ŞEYİ YAPMIYOR Programa Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Çerkezköy protokolüyle birlikte katılan Yüceer, ardından Akay’ı yok sayarak Çerkezköy’deki programlarına devam etti. Gittiği her ilçede Belediye Başkanlarıyla birlikte hareket eden Yüceer’in Çerkezköy’de tek başına incelemeler yapması dikkatlerden kaçmadı. Yüceer’in sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda, Atatürk Kültür Merkezi ve Kent Park da incelemelerde bulunduğu görüldü.
ÇERKEZKÖY KAYBETMESİN DE! Nispet yaparcasına hareket ederek Candan Yüceer’in ne yapmak istediği bilinmezken kaybedenin Çerkezköy olduğunun altını çizmek gerekiyor. Çünkü Başkanların arasındaki siyasi savaş böyle devam ederse, Çerkezköy’ün altyapı sorunları başta olmak üzere, hizmet alma noktasında zorluk yaşayacağı da gözle görülüyor.
CHP GENEL BAŞKANI DA ÇÖZEMEDİ Son yaşanan olaylara bakılırsa, Yüceer ve Akay arasındaki bu soğuk savaşı CHP Genel Başkanı Özgür Özel de bitirememiş. Çünkü CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart yerel seçimlerinden önce Çorlu’da düzenlenen mitingde her iki Belediye Başkanının elini havaya kaldırarak buzların erimesini sağlamıştı. O günden sonra bir araya gelmemeye özen gösteren taraflar en son seçimden sonra geçtiğimiz haftalarda Özgür Özel’in Buğday Mitingi öncesi Çerkezköy ziyaretinde Akay’ın makamında bir araya gelmişlerdi. Burada yine konuyu gündeme getirmiştik. Akay’ın makamında objektiflere poz veren Belediye başkanları ‘acaba buzlar da eridi mi’ diye de siyasi kulisleri hareketlendirmişti. Fakat Candan Yüceer’in, Çerkezköy’de yaptığı bu son program bu savaşın bitmediğini ve bitmeyeceğini gösteriyor. Bu soğuk savaşın bitmesini isteyen Çerkezköy kamuoyu, her iki başkandan da net ifadelerle sorunun bittiğinin mesajının verilmesini istiyor. Vatandaşlar, Yüceer’e tepki gösterirken, “Akay ile Yüceer’in bir araya gelmesi için illa CHP Genel Başkanı mı gelmeli” sözleriyle işin önemine dikkat çekiyor.
BU KISIM DA BASINI İLGİLENDİRİYOR Siyasi savaşın yanında, Yüceer’in Çerkezköy ziyaretinde basını ilgilendiren kısmında ise konu daha derin. Çünkü burası meslek olarak gazetecileri ilgilendiriyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanının Çerkezköy ziyaretlerine neden basın çağırılmaz buna anlam verilemiyor. Basından kaçar gibi yapılan programların amacı nedir? Geçmiş dönemde Kadir Albayrak da buna benzer davranışlar sergiliyor ve basından adeta kaçıyordu.
BASINDAN KAÇAR GİBİ PROGRAM YAPILIYOR Şimdi de Sayın Yüceer’in böyle basından kaçarcasına programlar düzenlemesi ise yine dikkatlerden kaçmıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği günden bugüne kadar basınla bir araya gelmeyen, yaptığı çalışmaları değerlendireceği bir toplantı düzenlemeyen Sayın Yüceer’in basına haber vermeden program yapması acaba kendi tasarrufu mudur? Yoksa çalışma ekibinin bir uygulaması mıdır? Bunların cevabı da merak ediliyor.
Haber / Şaban KARDEŞ