Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti


Prof. Dr. Üstün Dökmenin TRT’de yayınlanan “Küçük Şeyler” adlı programı ve yine aynı adı taşıyan kitabından yola çıkarak kurduğu Küçük Şeyler Anaokulunun 37’nci şubesi Çerkezköy’de açılıyor.
ÇOCUKLARIMIZI BEKLİYORUZ
Çerkezköy’de Özel Gülerçin Koleji Müdürlüğü’nde 11 yıl olmak üzere, ilçede 16 yıldır eğitim sektöründe görev yapan Çerkezköy Küçükşeyler Anaokulu Müdürü Ömer Kürklü, “Türkiye genelinde 40’a yakın şubesi olan Küçük Şeyler Anaokulunun 37’inci şubesi Çerkezköy’e açıldı. 20 yıldır eğitim hayatında olan, Üstün Dökmen ve Süleyman Ecevit tarafından kurulan bir kurumdur. Çerkezköy’e hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu anlamda Çerkezköy’ün küçük şeylere çok fazla ihtiyacı vardı. Geleceğimiz olan çocuklarımızın iyi bir eğitim alması için Küçük Şeyler Anaokulunu açtık. Okulumuz her şeyi ile hazır. Sınıflarımız donanımlı şekilde hazırlandı. Heyecanla yeni eğitim ve öğretim hayatında çocuklarımızı bekliyoruz” diye konuştu.
FARKLI EĞİTİM MODELLERİMİZ VARDIR
Öğretmen kadrolarını da tamamladıklarını kaydeden Kürklü, “1 Ağustos itibariyle de öğretmen kadromuz ile başlayacağız. Öğretmenlerimizin bir aylık hazırlığı olacak. Öğretmenlerimiz bir ay boyunca Üstün Dökmen Akademi tarafından eğitime girecekler. Gems eğitimi, erken matematik, okur yazarlık, stent kodlama gibi farklı eğitim modellerimiz var. Küçük Şeylerde en hassas olduğumuz nokta ise çocuklarımızdır. Çocukların 3-6 yaş dönemi eğitimleri açısından çok önemlidir. Bu eğitim dönemi içerisinde düşünme, sorgulama, araştırma becerilerini harekete geçirdiğimiz takdirde çocukların yarın ilkokul, ortaokul, lise döneminde herhangi bir konuyu öğrenirken sorgulama ve düşünme becerileri harekete geçecek. Çocukların daha ileride ezbere değil de daha fazla öğrenmelerini gerçekleştireceğiz” açıklamasında bulundu.
MERKEZDEN DİYETİSYENLERİMİZ OLACAK
Küçük Şeyler Anaokulu’nda proje temelli bir eğitim sisteminin olacağını kaydeden Kürklü, ”Okulda her ay projelerimiz olacak. Bizler proje kapsamında ilerleyeceğiz. Projenin yanında gems eğitimi olacak. Fen ve matematik keşifleri yine çocukların sorgulama ve düşünme becerilerini harekete geçiriyor. Tüm şubelerde aynı eğitim sistemi uygulanmaktadır. Tamamen merkezden yönetiliyoruz. Haftalık eğitim programları merkezden gelecek, okullarımızda program liderlerimiz var. Liderlerimiz haftalık olarak öğretmenlerimizi topluyor, gerekli materyal hazırlıkları yapacak. Yapıldıktan sonra bütün şubelerimizde aynı hafta aynı gün aynı saatte aynı eğitim programı uygulanıyor. Yemeklerimiz üç öğün olacak. Yemek menülerimizde yine merkezde diyetisyenlerimiz var. Diyetisyenlerin hazırladığı yemek menüsünü bize gönderiliyor. Orada protein, kalori hesabı yapılarak bir menü hazırlanıyor. Yine tüm şubelerimizde aynı yemek menüsü uygulanıyor” açıklamasında bulundu.
ÖĞRETMENLERİMİZ MÜLAKATA ALINIYOR
Öğretmen alımlarının 4 aşamada gerçekleştirildiğini kaydeden Kürklü, “ Okulumuzda çok iyi öğretmen kadrosu oluşturuldu. Kriterimiz lisans mezunu, mezun okul öncesi öğretmenlerimizi alıyoruz. Tabi ki aday öğretmenlerimiz ilk olarak ön başvuru yapıyor. Ön başvuruyu geçen öğretmenlerimiz CV’leri Üstün Dökmen Akademiye gönderiyor. Öğretmenlerimiz her Perşembe saat 10.30’da alan sınavına giriyorlar. Alan sınavından başarılı olan öğretmenlerimiz daha sonra 15 dakikalık bir psikolojik sınava giriyorlar. O sınavdan da başarılı olan öğretmenlerimiz akademide online mülakata alınıyor. Online mülakattan başarılı olan öğretmenlerimiz ise kadronuza dahil ediyoruz. Çerkezköy Küçük Şeyler Anaokulu öğretmen, psikolojik danışman, İngilizce öğretmen, program liderleri ve bütün kadroları ile hazırdır” dedi.
İNGİLİZCE EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ
Kürklü, “Küçük Şeyler Anaokulu olarak en büyük farkımız okulumuzda kadrolu psikolojik danışmanlarımız var. Bu kadrolu psikolojik danışmalarımız tamamen çocukların bireyler gelişimlerini takip edecek. Öğretmenlerimiz etkinlik yaparken psikolojik danışmanımız sınıfa giriyor, sürekli öğrencileri gözlemliyor. Yani gözlem yaparken o yaş döneminde çocuklarımızın o yaş döneminde kazanması gereken temel beceriler vardır. O temel becerileri kazanmış mı, ileri mi, geri mi, hangi boyutta ona göre notlarını alıyoruz. Daha sonra öğretmenimiz yönlendiriyor. Aileden destek almamız gerekiyorsa ailemiz bilgilendiriliyor. Küçük Şeyler Anaokulunun en büyük farklarından birisi de yarım gün İngilizce, yarım gün ise Türkçe eğitim olmamızdır. Sınıflarımızı küçük, orta ve büyük yaş grubuna göre ayırıyoruz. Orta ve büyük yaş gruplarımızda yarım gün İngilizce, yarım gün Türkçe öğretimi yapıyoruz. Burada İngilizce öğretmenimizin Türkçe konuşması yasaktır. Çocukları yoğun bir İngilizceye maruz bırakıyoruz ve ciddi bir İngilizce temeli altyapısı oluşturuyoruz. Aynı zamanda programın işleyişiyle ilgili ayrıca bir program liderimiz var. Yani akademinin gönderdiği programın sınıfta yürütülmesinden, takip edilmesinden program liderimiz sorumludur. Onun için çok ayrı bir konsept, ayrı bir farklı eğitim modeli uyguluyoruz” dedi.
ÇERKEZKÖY’ÜN EN DONANIMLI SINIFLARINA SAHİBİZ
Kürklü,” Her sınıfımızda ilgi köşelerimiz var. Mutfak, kukla, tamir, müzik ve ilgi köşelerimiz olacak. Her sınıfımızda muhakkak kitaplığımız var. Her öğrencimize ait bireysel öğrenci dolapları olacak. Öğrencilerimize çok fazla ortak kullanım alanı sağlayamayacağız. Çünkü bu yaş döneminde hastalıkları çabuk bulaştığı için sınıflarımızı çok donanımlı hale getirdik. Bahçemizde trafik parkurlu bir kum havuzumuz, survivor alanlarına sahip, tırmanma alanına sahip bir oyun parkımız, salıncaklarımız, gondol salıncaklarımız, piknik masalarımız bulunuyor. Olabildiğince çocuklarımızın büyük bir bahçe olduğu için etkinliklerimiz ve programlarımızı dışarıda yapacağız. Çocuklarımıza bahçeyi aktif şekilde kullandıracağız. Çerkezköy’ün en donanımlı sınıflarına sahibiz” dedi.
FARKLI PROGRAMLARIMIZ VAR
Kürklü, “ En hassas olduğumuz noktalardan birisi de çocuklarımızın güvenliğidir. Gerekli güvenlik önlemlerini alıp çocuklarımızın okula mutlu bir şekilde gelmesidir. Ardından ise güzel bir eğitim almasıdır. Burada çocuklarımızın deneyimle, oyunla, keşiflerle, yaratıcılık duygularını harekete geçirip, düşünme becerilerini harekete geçiriyoruz. Bu proje temeli eğitim sistemimizle, gems ile, kodlamayla farklı bir eğitim modeli uyguluyoruz.3-4-5 yaş grubunun programları farklıdır. Bu programlar bizzat Üstün Dökmen ve Süleyman Ecevit tarafından yazılan ve 20 yıldır uygulanan programdır. Örneğin bu yıl 5 yaş grubunda duy bütünlemesi eğitimi verilecek ama bu programlar uygulanırken çocukların yaş grubuna göre veriliyor” diye konuştu.
ÇOCUKLARIMIZIN MUTLU OLMASINI İSTİYORUZ
Velilerin öğrencileri takip edebilmesi için uygulama kullanabileceklerini kaydeden Kürklü, “ Veliler okul cep uygulamasını telefona indirecekler. O uygulamada çocuklarımızın yemeklerini yiyip yemedikleri, haftalık veri bilgilendirmesi olacak. Ayrıca günlük fotoğraf ve videolarda bu aplikasyonumuzdan sağlanıyor. Tamamen iletişimimiz bu aplikasyon üzerinden oluşacak. Bizim farkımız velileri mutlu etmek değil, çocukların mutlu olmasıdır. Örneğin okulumuzda sene sonu gösterileri yasaktır. Sene sonu gösterilerinin çocuklara bir faydasının olmadığını düşünüyoruz. Çünkü üç ay boyunca sürekli yıl sonu için provalar yapılıp eğitim ikinci plana atılıyor. Çünkü 3-6 yaş döneminde 2-3 ay kaybedilecek bir zaman değildir. Temel amacımız çocuklarımızın iyi bir eğitim almasıyla beraber, çocuklarındaki somut değişimini evde görmeleri ve somut değişimi görmeleriyle beraber zaten ailelerimiz de mutlu olacaktır. Yıl sonunda kep atma törenimizde yoktur. Çünkü kep atma demek eğitim hayatının bittiği anlamına gelir. Çocuğun aslında anaokulunda kep atması demek, temel alt benliğine eğitim hayatının bittiği mesajı veriyorsunuz. Bizde eşik atma var. Öğrencimize şu mesajı iletiyoruz. Sen anaokulu eşiğinde başarılı geçtin, ilkokul eşiğindesin. Yani bizim bütün programlarımız, bütün attığımız hamleler pedagojik anlamda, çocukların doğru mesajlar vererek onların iyi eğitim alması için yapılan etkinliklerdir” açıklamasında bulundu.
3-6 YAŞ DÖNEMİ ÖNEMLİDİR
Kürklü, “ Amacımız çocuklarımızın doğru eğitim almasıdır. İşin şov kısmında kesinlikle değiliz. Yani o yaş döneminde kazanması gereken temel bilişsel, duygusal anlamında kazanması gereken temel davranışlar nelerse onları kazandırmak. Psikolojik danışmanla birlikte çocuklarımızın olumlu ve olumsuz davranışlarını da tespit ediyoruz. Burada alanında uzman bir psikolojik danışmanla beraber o davranışın nedenini tespit edip, daha sonra çözüm önerileri geliştirip, daha sonra onunla beraber öğretme ile velimize yönlendiriyoruz. Eğer bu 3-6 yaş döneminde bir olumsuz davranış varsa, bu yaş döneminde çözülmezse, ileriki yaş döneminde kriz olarak ortaya çıkıyor. Onun için 3-6 yaş dönemi gerçekten eğitim anlamında çok önemlidir” dedi.
SINIRLI SAYIDA ÖĞRENCİ ALACAĞIZ
Küçük Şeyler Anaokulu olarak güçlü eğitim kadrosu, merkezden yönetim anlayışı ile yeni eğitim ve öğretim yılına hazır olduğunu kaydeden Kürklü, “ Okulumuz 140 öğrenci kapasitelidir. 1 dönüme yakın bahçemiz var. Ortalama 45 metrekarelik ferah sınıflarımız var. Konsept sınıflar oluşturduk. Kayıtlarımız da yoğun bir şekilde devam ediyor. Sınırlı sayıda kontenjanlarımız var. Bu yıl ilk senemiz olduğu için sınırlı sayıda öğrenci alacağız. Çocuklarımıza en iyisini yapmak için elimizden gelen gayret ve çabayı göstereceğiz” dedi.
Haber/Faik Onur KAYA