Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti


İstasyon Mahallesi’nde düzenlenen törene Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Vatanel, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Muhammet Süleyman Rüzgar, Çerkezköy Müftüsü İdris Çatmakaş, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Keleşoğlu, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Çerkezköy Kızılay Derneği Başkanı Hasan Karaca, AK Parti Tekirdağ Eski Milletvekili Ayşe Doğan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve davetliler katıldı.

HİÇ BU KADAR HEYECANLANMAMIŞTIK
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan temel atma töreni İstasyon Camii İmam Hatibi Coşkun Kılıç’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren hayırsever Serkan Karagöz, “ Daha önce yaptırdığımız Müjgan-Serkan Karagöz Ortaokulu’nun temelini atarken, yine 20 yıl oturduğumuz evimizi Müjgan-Serkan Karagöz Anaokulu binası için bağışlarken inanın hiç bu kadar heyecanlanmamıştık. Bugün bizim için çok farklı bir gündür. Hiçbir amaç bitmeden sadece Allah'ın rızası için yapımını üstlendiğimiz bu camide kılınacak namazlarda, edilecek dualarda vesile olmaktan daha büyük bir huzur olabilir mi? 60-70 yıl önce dedem Ali Karagöz ve arkadaşlarının, hayırseverlerin Çerkezköy'e yaptırmış olduğu bu cami depreme dayanıklı olmadığı için geçtiğimiz aylarda yıkıldı. Geçmiş dönemlerde bu camimizde emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Mekanları cennet olsun.

TEŞEKKÜR ETTİ
Karagöz, “ Yaklaşık bin 400 yüz metrekare arsa üzerine yapılacak camide tabanda 300 metrekare + 150 metrekare asma katı ile birlikte toplamda 450 elli metrekare namaz kılma yeri olacak. İnşallah 2025 yılının başlarında rabbim nasip ederse Çerkezköy’ün hizmetine sunulmuş olacak. Hep birlikte de açılışını yapmış oluruz ve burada bir namaz kılmak nasip olur diye düşünüyorum. Bizlere desteklerini ve yardımlarını esirgemeyen Tekirdağ Valisi Recep Soytürk’e, Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü’ye, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer’e ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür ediyorum. Sayın Çerkezköy Belediye Başkanımız daha önce de bizim yaptırdığımız okullarda çevre düzenlemesini yaparak Çerkezköy'e en güzel hizmetleri yapmıştır. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin’e, inşaatın yapımını üstlenen yüklenici firmaya ve açılışta bizim yanımızda olan herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

ÇOCUKLUĞUMUN MAHALLESİ
Karagöz’ün ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Kendi mahallemde, çocukluğumun mahallesinde, çocukluğumun sokaklarında, hatıralarımızın bulunduğu bu sokaklarda bu güzel yatırımı, bu cami yatırımını üstüne alan sevgili Serkan-Müjgan Karagöz çiftine Çerkezköy'ün en eski mahallesine en yakışır yatırımı yapma gayreti içerisine girdikleri için sonsuz teşekkür ediyorum. Çerkezköy'ümüz geçmişte Serkan Müjgan Karagöz çiftinin ve birçok hayırseverin desteğiyle ciddi işler yapmıştı. Şimdi yine aynı hızda bu yatırım dahil olmak üzere bu işi organizasyonunu, Çerkezköy ilçemizde bir yıldır gerçekleştiren Sayın Kaymakamımız Nazmi Günlü'ye teşekkürü borç biliyorum. Hayırsever çiftimiz Serkan-Müjgan Karagöz çifti, iki okulun ardından bugün de bir ibadethaneyi Çerkezköy’ün hizmetine sokuyorlar. Kendilerine teşekkürü borç bilirken, buranın çevre düzenlemesi de bize ait olacak. Mesajı da aldık. Bu da bizim tabii ki elimizden gelen borcumuzdur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da elimizden ne geliyorsa Çerkezköy için yapmaya hazırız. Bu güzel güne katkı sağlayan, bu güzel birlikteliğe katkı sağlayan, Çerkezköy'ü hayırsever ve devletin tüm kurumlarıyla yeni yatırımlarda buluşturan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HER ZAMAN YANLARINDAYIZ
Bu ibadethaneyi Çerkezköy’e kazandıracak olan Serkan-Müjgan Karagöz çiftine teşekkür eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer,” Biz bu gururu ve mutluluğu burada ilk defa yaşamıyoruz. Daha önce de kah bir okul temelinde kah başka bir yerde gene Serkan ve Müjgan Karagöz'ün katkılarıyla yaşadık. Bu ilk değil, Allah son da yapmasın. İnşallah devamı gelsin, niceleri olsun. Serkan-Müjgan Karagöz çiftinin hemşerisi olmaktan gurur duyuyoruz. İyi ki varlar. Tıpkı diğer tüm hayırsever yurttaşlarımız gibi. Şehrine, memleketine, milletine, taş üstüne taş koyan, katkı sunan herkesten Allah razı olsun. Burada eminim ki ben sadece güzel ibadetler olmayacak, burada bilim olacak, öğreti olacak, dinimizin ne kadar sevgi dolu, ne kadar ahlaklı, ne kadar doğru yol gösterici olduğu inşallah burada gençlerimize, çocuklarımıza öğretilecek. Bundan da hiç şüphem yok. Büyükşehir Belediyesi olarak hayırseverlerin, bu konuda katkı sunmak isteyen vatandaşların, yöneticilerin her zaman yanındayız. Camimizin Çerkezköy’e hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

HAYIRSEVERLERİMİZİN SAYISININ ARTMASINI TEMENNİ EDİYORUM
Yüceer’in ardından konuşan DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, “ Kıymetli Karagöz ailesinin şehrimize, Çerkezköy’ümüze yaptığı hayırlarının bir yenisi vesilesiyle bugün sizlerle bir aradayız. Rabbimden kendilerine hayırlarının devamını nasip etmesini diliyorum. Hem kentimiz için hem de ülkemiz için hayırseverlerimizin artmasını temenni ediyorum” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ
Törende son olarak konuşan Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, “ Bu hayırların devamını diliyorum. Çerkezköy’e ilk geldiğimde Kaymakam beyle konuştuğumuzda buradaki okul yapan hayırseverlerle kahvaltı yapıp teşekkür edelim dedik. 33 hayırsever ile kahvaltıda buluştuk. Orada kendilerine teşekkür ettik. O kahvaltıda Serkan-Müjgan Karagöz çifti de vardı. Onlar hem hala yapmaya hem de başkalarını hayra davet etmeye devam ediyorlar. Ben bu yüzden onlara müteşekkirim. Camimizin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. Çerkezköy İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş’ın duası ve kurban kesiminin ardından Tekirdağ Valisi Recep Soytürk ve beraberindeki protokol üyeleri butona basarak caminin ilk harcını attı.

Haber/Faik Onur KAYA