Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti


12-16 Ağustos tarihleri arası Kastamonu’da gerçekleştirilecek olan Gençler Taekwondo Türkiye Şampiyonası ve 2-5 Eylül tarihleri arasında, muhtelif bir ilde gerçekleştirilecek olan Ümitler Taekwondo Türkiye Şampiyonası öncesi, Tekirdağ İl seçmeleri 23-24 Temmuz tarihleri arasında, Çorlu Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı.

Flipper Spor Kulübü sporcuları gençler ve ümitler kategorisinde büyük başarılar elde etti. Yapılan seçmelerde, Oğuzhan Tokgöz, Tuğçe Tokgöz ve Oğuz Tokgöz’ün antrenörlüğünü yaptığı Flipper Spor Kulübü, hem başarılarıyla, hem de seçmelere katılım oranının büyüklüğüyle dikkatleri üzerine çekti.

61 sporcunun katıldığı Gençler Tekirdağ seçmesine Flipper Spor Kulübünden 10 sporcu katıldı. Yarışmalarda 63 kilogramda Beyzanur Pehlivan, 44 kilogramda Tuana Can, 68 kilogramda Kardelen Pehlivan, 63 kilogramda Arda Çavuş, 73 kilogramda Yiğit Menekşe altın madalya kazanırken, 49 kilogramda Esra Güler, 48 kilogramda Enes Toytoğlu ve +78 kilogramda Ahmet Çetin gümüş madalya kazandı. Sporculardan 59 kilogramda İlayda Kurt ve 61 kilogramda Emirhan Enes Aktaş ise bronz madalya aldı.

EN ÇOK MADALYA KAZANAN KULÜP OLDU

39 sporcunun katıldığı Ümitler Tekirdağ seçmelerine ise Flipper Spor Kulübü ise yedi sporcu ile katıldı. Bu kategoride 62 kilogramda Beyzanur Pehlivan, 67 kilogramda Kardelen Pehlivan, 74 kilogramda Yiğit Menekşe ve 63 kilogramda Arda Çavuş altın madalya kazanırken, +87 kilogramda Ahmet Çetin gümüş, 46 kilogramda Tuana Can, 54 kilogramda Emirhan Enes Aktaş ise bronz madalya kazandı.

Flipper Spor Kulübü hem gençlerde hem de ümitlerde kulüp anlamında en yüksek sporcu ile katılıma sahip olmakla birlikte en çok madalya kazanan kulüpte oldu.

TEBRİK ETTİ

Flipper Spor Kulübü Baş Antrenörü Uzm. Dr. Oğuzhan Tokgöz, Antrenör Tuğçe Tokgöz ve Antrenör Oğuz Tokgöz turnuva ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Kulüp olarak zirvede yer aldıklarını kaydeden Baş Antrenör Uzm. Dr. Oğuzhan Tokgöz, “ Sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik ediyorum. Saray’ı ve Tekirdağ’ı her müsabakada en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz. Tecrübeli milli sporcumuz ve antrenörlüğünü yeni alan, Koç Üniversitesi öğrencisi oğlum Oğuz Tokgöz ve Akdeniz Üniversitesi mezunu kızım 2. Kademe Antrenör Tuğçe Tokgöz’ün sorumluluğu üstlenmeleri ve başarılı olmaları bana ayrıca gurur veriyor. İnşallah Türkiye Şampiyonalarından da başarıyla döneriz” dedi.

TEKİRDAĞ ŞAMPİYONLUĞUNU KAZANDIK

Turnuvada maddi ve manevi destekte bulunan Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan’a da teşekkür eden Tokgöz, “ Yardımcı Antrenör Oğuz Tokgöz ve 2. Kademe Antrenör Tuğçe Tokgöz yönetiminde, hem Gençler hem de Ümitler kategorisinde, en fazla sporcu yarıştıran kulüp olmakla birlikte, Tekirdağ şampiyonluğunu da kazandık. Tekirdağ’da, herkesin görebildiği üzere, seçmelere, bütün sporcularımızı olabildiğince, götürmek için çabalıyoruz. Flipper’da eğitim gören her sporcuyu, yarın maça çıkacakmış gibi, yetiştirdiğimizden, karşımıza gelen organizasyonlara, katılmaktan kaçınmıyoruz.

Minikler ve Yıldızlar dalındaki sporculara verdiğimiz önemi, Genç-Ümit-Büyük kategorilerine de veriyoruz. Yani, sadece, Minik-Yıldız kategorisinde değil, her kategoride başarıyı hedefliyoruz. Şimdi önümüzde, Genç – Yıldız – Ümit Türkiye Şampiyonaları var. Amacımız, buralardan kürsülerle dönebilmek ve Milli Takım’a sporcu gönderebilmek. Bu hedeflerimize ulaşabilmek için, çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz” dedi.

ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM

Kendileri açısından güzel bir turnuva olduğunu ifade eden Yardımcı Antrenör Oğuz Tokgöz, “ Antrenörlüğümün ilk dönemlerinde böyle güzel dereceler çıkarmak çok güzel. Babam ve ablamdan öğrendiklerimi, sporculuğumdan elde ettiğim bilgi ve tecrübeleri, iyi aktararak güzel sonuçlar aldık. Antrenörlüğümün ilk yıllarında, babamın ve ablamın, sporcularımızın ve velilerimizin, bana güvendiklerini, inandıklarını söylemesi, bana daha da özgüven kazandırıyor. Geçmişte, sporcu olarak, beraber maçlara girdiğim kardeşlerimin arkasında antrenör olarak durmak da, benim için, gerçekten, tarif edilemez bir duygu. Sporculuk yaşamımda, 10 tane ulusal, 13 adet de uluslararası alanda olmak üzere, toplamda 23 madalya ile, Tekirdağ’da, en çok madalya kazanan sporcu oldum. Bundan sonraki süreçlerde, babamın izinden giderek, madalya kazananların yoğunlukta olduğu sporcular yetiştirmek için, elimden geleni yapacağım” dedi.

MİLLİ SPORCULAR ÇIKARMAK İSTİYORUZ

2.Kademe Antrenör Tuğçe Tokgöz ise “ Sporcularımızla, velilerimizle zaten bir aileydik. Flipper Spor Kulübünde baba,oğul ve kız olarak olarak antrenörlük yapmamız, sporcularımızın ve velilerimizin, her zaman, bizlere inandığını, güvendiğini söylemesi, organizasyonlarda, çocuklarını bize emanet eden velilerin, gözlerinin arkada kalmadığını söylemesi bizleri çok mutlu ediyor, böyle olunca da başarı kendiliğinden geliyor.

Şu anda, Tekirdağ’da 98 adet madalya ile, kulüp olarak, en fazla madalyaya sahip olan kulübüz. Ben de sporculuk yaşamımda, 4 adet ulusal, 1 adet uluslararası alanda, 5 adet madalya kazandım. Bundan sonraki hedefim, Tekirdağ’ı, ülkemizde, taekwondoda söz sahibi olabilecek derecede milli sporcular çıkarabilmek. Bu uğurda, yoğun ve sıkı bir şekilde antrenmanlarımıza devam ediyoruz” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA