Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti


Defalarca gazetemizde yer verdiğimiz konuyu bir kez daha gündeme getiriyoruz. Kırmızı ışıkta duran araçlardan para isteyen veya bir şeyler satmaya çalışan çocuklar, tehlikeli olmasına rağmen hem bu tehlikeye hem de vatandaşın duygularını sömürmeye devam ediyorlar.
SU VE MENDİL DE SATIYORLAR
Adeta ölüme de meydan okuyan çocuklar araçların yoğun bir şekilde geçişlerine aldırış etmeden dilenmeye devam ediyorlar. Bazen grup halinde bulunan çocuklara, kimi vatandaşlar tepki gösterirken kimileri de para veriyor. Su ve mendil satma bahanesiyle kendilerini kamufle eden çocukların bu tehlikeli hareketlerinin ne zaman son bulacağı ise merak konusu.
NEREDEYSE HER IŞIKTA VARLAR
Kimi vatandaşlar ise bunların organize halde hareket ettiklerini ve şehrin belli yerlerine dağılarak para dilendiğini iddia ediyor. Bu manzaralar bazı yerlerde farklı şekilde kendini gösterebiliyor. Kimi zaman çocuklar yerine, kucağında bir bebekle gelip duygu sömürüsü yapan kadınlar olarak karşımıza çıkıyorlar. Neredeyse her ışıkta vatandaşların karşısına çıkan duygu sömürücülerin amacı ise birkaç lira almak. Her geçen gün artan dilenci sayısı vatandaşı bıktırmış durumda. Her köşe başında ve trafik ışıkları önlerinde bulunan bu dilenciler, vatandaşın canını sıkmakla kalmıyor, inandırıcılığını da kaybettiriyor. Çerkezköy’de de kimi zaman özellikle trafiğin yoğun olduğu anlarda ortaya çıkan çocuk satıcılar hem kendi can güvenliklerini ve hem de genel trafik güvenliğini tehlikeye sokuyor. Kimi yerleşim yerlerinde mülki amirliklerle alınan tedbirler sonucunda çocuklarını özellikle gece geç saatlerde sokağa salanlara idari para cezası uygulandığı gelen bilgiler arasında.
ÖNLEM ALINMALI
Konuya tepki gösteren vatandaşlar şunları söylüyor; “Hemen hemen bütün trafik ışıklarında dilenci çocuk veya kucaklarında 1-2 yaşlarında olan bebeklerle dilenen kadınlar var. Bu durum bizleri çok rahatsız ettiği gibi bu kişiler araçların arasında gezinerek canlarını tehlikeye sokuyorlar. Kim ne derse desin, insanı derin düşüncelere sevk eden çocuklardır. Herkesin vicdani noktada birleştiği tek nokta veya uç nokta çocuklardır. Özellikle sokaklarda çalışan veya bir şeyler satmaya çalışan çocukları gördükçe, kimi zaman gerçekten acırsınız ve yardım etmek istersiniz. Kimi zaman da tepkinizi dile getirerek kızarsınız. Ama tüm bunların ötesinde insanı en fazla tedirgin eden ise bu tür durumlara alıştırılmak veya duyarsızlaştırılmak. Bu tür görüntüler ne kadar çoğalırsa insan o kadar alışıyor. Konuya dikkat çeken uzmanlar, geleceğin teminatı olan çocukların sağlıksız ve güvenilir olmayan ortamlarda çalışmak zorunda bırakılmasının beden, ruh ve ahlak gelişimlerini olumsuz etkilediğini vurguluyor.”
Haber / Şaban KARDEŞ