Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti


Büyük Birlik Partisi (BBP) Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan ve Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Yıldırım, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Çerkezköy Haber Gazetesini ziyaret etti.
Ziyarette Gazeteci Şaban Kardeş’e önemli açıklamalarda bulunan Demircan; “Her yıl 24 Temmuz’da Batı Trakya lideri Doktor Sadık Ahmet’in ölüm yıldönümü münasebetiyle şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun da vefatından önce her yıl katıldığı ve devamında Genel Başkanımız Mustafa Destici’nin sürdürmüş olduğu anma etkinlikleri programına katılım sağlamak üzere ilimize gelen Genel Başkanımızı Tekirdağ’da ağırladık ve basın mensuplarımız ile buluşturduk” dedi.
‘HEMŞEHRİLERİMİZE SELAM VE SAYGILARI VAR’ BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin basın toplantısında gündeme dair soruları yanıtladığını kaydeden BBP Tekirdağ İl Başkanı Demircan şunları söyledi; “Toplantıda genel başkanımız gündeme dair konular ve basın mensuplarının sorularını cevapladı.
Yemek programı, il teşkilatı ziyaretinin ardından Genel Başkanımız geceyi Tekirdağ’da konakladı. Sabah kahvaltısının ardından İpsala sınır kapısından Genel Başkanımızı yolcu ettik.
Dönüşte de kendilerini karşılayıp Ankara’ya yolcu ettik. Genel Başkanımız Tekirdağlı hemşerilerimize selamlarını ve saygılarını iletti.”
GAZETECİLERİN GÜNÜNÜ KUTLADI Tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlayan Demircan, “24 Temmuz Genel Başkanımız Tekirdağ’da olduğu için basın mensuplarımıza ziyaretimizi bugün gerçekleştiriyoruz.
Ben gazeteciliği bir meslek olarak görmüyorum. Gazetecilik yapılması gereken en zor işlerden birisidir. Zorlu bir görevdir.
Bayrak yarışında bu bayrağı karşılıksız, menfaatsiz, yalansız ve kalemini satmayan tüm basın mensuplarının gününü kutluyorum. Basın birilerinin ayağına giden değil, haberi yerinde alan ve kimseye eyvallahı olmayan kişilerdir.
Doğru ve objektif haberi sunan az da olsa gazetecilerimiz var. Ben bu şekilde görevini yapan gazetecilerimizin, yeni nesil gazetecilere örnek olmasını temenni ediyorum.
Karşılıksız, menfaatsiz, sadece görevini aşkla yapan tüm gazetecilerimizin gününü bir kez daha kutluyorum” dedi.
MİLLETİN PARASINI FESTİVALLERE HARCIYORLAR Tasarruf tedbirlerinin konuşulduğu bu günlerde festival yapan belediyelere de göndermede bulunan Demircan, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Süleymanpaşa Belediyesi’nde partiler ve başkanlar değişse de fark etmiyor.
Tasarruf tedbirleri altında çok büyük bir ulusal harekete kalkıştığımız şu günlerde hala aynı saçma sapan organizasyonların yapılıp, milletin, devletin paralarını çarçur edenlere buradan tepki gösteriyoruz. Karpuz festivali yapılacaksa Adana ve Diyarbakır’da yapılsın.
Keşkek festivali yapılıyor, bunların Tekirdağ ile ne alakası var. Festival adı altında bazı sanatçılara, organizasyonculara peşkeş çekilmesine ve bu paraların harcanmasına şiddetle karşıyım. Artık bunların son bulmasını istiyorum.
Bu para kendi ceplerinden çıkmıyor. Ben bu dönemde bu festivalleri gereksiz buluyorum” dedi.
BİRÇOK HAYIRSEVER BULUNUYOR Demircan açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; “Genel Başkanımız Tekirdağ’da emekliler ile ilgili bir açıklama yaptı. Türkiye’de doğalgazın yüzde 90’ını devletin suplese ettiğini, zengin fakir ayrımı yapılmadığını, bununla ilgili düzenleme yapıldığını, çok büyük kaynaklar olacağını rakamsal olarak anlattı.
Genel Başkanımız, sokak hayvanlarıyla ilgili yöneltilen soruya da bu evlerde beslediğimiz, bakımlı, sahiplenmiş olan hayvanların olmadığını ifade etti. Gruplar halinde gezen sabah camiye, okula, işten dönen kişilere zarar verenleri ifade etti.
Bir yılda sokak hayvanları yüzünden ölen, yaralanan ve sakat kalan birçok yavrumuz var. Bunların ıslah edilmesi, barınakların açılmasından bahsetti. Burada aslında çözüm çok kolay. Ben inanıyorum ki her ilçede bunu yapabilecek hayırseverlerin, vatandaşların olduğunu düşünüyorum.
Yeter ki devletimiz ve belediyelerimiz yer göstersinler. Bu bölgede Ticaret ve Sanayi Odaları ve birçok fabrikamız var. Anadolu'nun her yerinde mutlaka bunu yapabilecek bir hayırseverin ben bulunacağına inanıyorum.
Yani tabii ki buradaki, uyutmayla veya ötenaziyle ilgili kısımda da bunların hayvanların tamamını katlayan bir şey değildir. Sahiplendirilemeyen, saldırgan, aşırı saldırgan, tedavisi, mümkün olmayan hayvanlar için bunlar kullanıldı.
Son dönemlerde mama olayı da ranta dönüştü. Şuna inanıyorum ki Türk milleti her şeye duyarlıdır. Bu konuda devlete ve belediyelere çok büyük bir yük bineceğini de zannetmiyorum. Hayırseverler tarafından bu ihtiyaçların karşılanacağını, yeter ki planlı programlı bir şey olduğunda bu imkanların sağlanacağına da inanıyorum.”
Haber / Faik Onur KAYA