Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti

Çerkezköy'deki trafik ve altyapı sorunları, planlama eksiklikleri ve artan nüfus ile birlikte daha da belirgin hale geliyor. Vatandaşlar ve yetkililer, bu kaotik durumu çözmek için acil ve etkili adımlar atılması gerektiğini vurguluyor. Aksi takdirde, kentteki yaşam kalitesi her geçen gün daha da düşecek.

 

YETERLİ ÖNLEM ALINMIYOR

 

Çerkezköy’den Kızılpınar’a gidişteki ilk ışıklarda yaşanan kargaşa, kentteki planlama eksikliklerini ve altyapı yetersizliklerini gözler önüne seriyor. Artan nüfus ve araç sayısına karşılık, yeterli önlem alınmaması sorunları içinden çıkılmaz bir hale getiriyor.

 

 

HER GÜN AYNI KAOS

 

Her gün yeniden yaşanan bu kaosun temelinde, acelecilik ve tahammülsüzlük yatıyor. Üst geçit kullanılmak yerine, yayaların yoldan karşıya geçmeye çalışması ciddi kazalara davetiye çıkarıyor. Bu duruma ek olarak, sürücülerin ışık ihlali yapması ve binaların çıkışlarının yan yollara veya doğrudan ana yola açılması kazaların artmasına neden oluyor.

 

 

PLANLAMA UZUN VADELİ YAPILMALI

 

Vatandaşlar yaşanan sorunlardan dolayı büyük bir huzursuzluk içinde kendini buluyor. Acelesi olan vatandaşların üst geçit yerine yoldan karşıya geçmesi, sürücülerin ise trafik ışıklarına uymaması, kazaların kaçınılmaz olduğunu gösteriyor. Bu kaosun her gün yaşandığına değinen vatandaşlar, yolların güvenli olmadığından şikayetçi. Vatandaşlar yaşadıkları sorunlarla ilgili şunları söylüyor; “Bu tür sorunların yaşanmaması için uzun vadeli ve kapsamlı bir planlama gerekiyor. Yetersiz altyapı ve plansız yapılaşma, bu tür kaotik durumların başlıca nedenleridir. Hem yaya hem de araç trafiği için güvenli ve düzenli bir sistem oluşturulmalı."

 

Haber / Şaban KARDEŞ