Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti

Çerkezköy’de dere yataklarının içler acısı hali pes dedirtiyor. Çerkezköy Hükümet Caddesi ve Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi arasından geçen Çorlu ve Pınarça Deresi son dönemlerde bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı çöplere ve otlara teslim oldu. 

 

 

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çerkezköy Belediyesi ve Devlet Su İşleri sorumluluğu alanı içinde yer alan yerleşim yerlerinden ve sanayi bölgelerinden başlayarak ilçe merkezinden geçen dereler çevreye kirlilik ve kötü koku yayıyor. Yaz aylarında ilçe merkezinden geçen derelerin son hali görenleri hayrete düşürürken, birçok dere ise temizlenmediği için kaderine terk edildi. Aylardır temizlenmeyen derelerin kokusu etrafa yayılırken, kötü kokudan rahatsız olan vatandaşlar ise isyan bayrağını çekti.

 

 

YETKİLİLERE SESLENDİLER

 

Vatandaşlar, “Sorumsuz insanların attığı çöpler Çorlu ve Pınarça deresini çöplüğe çevirdi. Yetkililerin bu dereleri temizlememesinden dolayı derelerde su akışı durma noktasına gelirken, derelerde büyüyen otlar ise bir insan boyu oldu. Havaların mevsim normallerinin üstünde seyretmesinden dolayı sıcakla birlikte çevrede oluşan kokuyla birlikte haşere ve sivri siniklerden camlarımızı açamaz olduk.  Yol üzerinden geçen vatandaşların dere yatağına attıkları katı atıklar nedeniyle dere içerisindeki çöplerin yaydığı koku, düzenli olarak Devlet Su İşleri tarafından ıslah çalışması yapılmadığı için derenin içerisinde ve etrafında çıkan otlar adeta mikrop saçıyor. Buraların temizlenmesi gerekiyor" diyerek yetkililere seslendi.

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ