Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti

Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi, 10.sınıf öğrencisi Ada Çetin, Güney Kore'de yapılan Asya Uluslararası Matematik olimpiyat oyunlarında dünya üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı. Çerkezköy’e dünya üçüncüsü olarak dönen başarılı öğrenciyi tebrik eden Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Ada’ya başarılarının devamını diledi.

 

 

ASYA MATEMATİK OLİMPİYATLARI NEDİR?

 

Dünya’nın en prestijli olimpiyatlarından olan ve Güney Kore’de gerçekleştirilen Asya Uluslararası Matematik Olimpiyatları’nın amacı şu sözlerle açıklanıyor; “Yaratıcı düşünmeyi teşvik etmek ve yarışmacıların problem çözme becerilerini geliştirmek. Matematikten zevk alma ve bunları gerçek hayatta uygulama becerilerini geliştirmek. Farklı ülkelerden gelen öğrenciler arasında uluslararası bir anlayış, paylaşım ve öğrenme kültürünü teşvik etmek. Karmaşık sorunları anlama, akıl yürütme ve çözme konusundaki güvenlerini artırmak. Öğrenciler ve öğretmenler için bir ağ oluşturmak, öğrencilerin en iyi okullara ve üniversitelere girebilmeleri için önemli kimlik bilgileri sağlamak.

 

 

 

YARIŞMANIN FORMATI NASIL?

 

Yarışma’nın Formatı ise şu şekilde açıklanıyor; “Yalnızca matematik problemlerini çözme yeteneğinizi test etmekle kalmayıp, aynı zamanda etkileşimli matematiksel oyunlar oynamak ve bulmaca çözmek için bir takım olarak çalışma yeteneğinizi de test eden benzersiz bir matematik yarışması konseptidir. Yarışma katılanlara dünyanın dört bir yanından en iyi matematik yetenekleriyle rekabet etme ve ekip olarak birbirinizden öğrenme fırsatı veriyor. Lise öğrencilerinin yarıştığı matematik olimpiyatı olan Uluslararası Matematik Olimpiyatı en eski dallardan bir tanesidir.

 

 

Haber / Sevay SÖNMEZ