Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti

Geçtiğimiz haftalarda Çerkezköy’e atanan, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Cihat Yılmaz, Çerkezköy Haber Gazetesi’ne iade-i ziyaret gerçekleştirdi. Çerkezköy Haber ve Marmara Haber Gazetelerinin Haber Merkezi’ni ziyaret eden Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Cihat Yılmaz, gazetelerin çalışmaları hakkında Gazeteci Şaban Kardeş’ten bilgi aldı.

 

İNFAZ HAKİMLİĞİ DE KURULDU

 

Başsavcı Yılmaz görüşme esnasında Adalet faaliyetleri ile ilgili de bilgi vererek, Hakimler Savcılar Kurulu Kararı ile Çerkezköy’e kurulan Ağır Ceza Mahkemesi’nin ardından önceki gün de yine Hakimler Savcılar Kurulu Kararı ile açıklanan Müstemir Yetki Kararnamesiyle birlikte, Çerkezköy Adliyesinde hangi hakimlerimizin hangi mahkemelerde görev alacağının da yayınlandığını bildirdi. Ağır Ceza Mahkemesi ile birlikte yeni mahkemeler ve İnfaz Hakimliği’nin de kurulduğunu belirten Başsavcı Yılmaz, İnfaz Hakimliğinin, Çerkezköy Adliyesi’nde kurulmasının önemli olduğuna dikkat çekerek, tutuklu, hükümlü ve mahkumların itiraz ve işlemlerinin burada yapılacağını kaydetti.

 

ADLİYE’DEKİ YER SORUNU ÇÖZÜLECEK

 

Çerkezköy Adliyesi’nde 48’i Hakim ve Savcı’dan oluşan 250’yi geçkin Adliye çalışanıyla vatandaşın Adalet işlerinin doğru, hızlı ve adil bir şekilde faydalanmaları için tüm güçleriyle çalışacaklarını ifade eden Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Yılmaz, Adliye’deki yer sorununa ise Tasarruf Tedbirleri kapsamında, kamunun daha önce kullandığı bazı alanları Adliye Arşivi olarak değerlendirip, Mevcut Adliye binasında açılan yerlere yeni Hakim ve Savcılarla Adliye çalışanlarına daha iyi bir çalışma ortamı hazırlamak için Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü ile diyalog içinde olduklarını, yeni Adli Yıl başladığında Çerkezköy Adliyesi’ndeki yer sorununu büyük ölçüde çözmüş olacaklarının kaydetti.

 

ÖNCELİĞİMİZ DEVLET VE İNSAN

 

Başsavcı Yılmaz, ziyarette şunları söyledi; “Bugüne kadar Çerkezköy’de gazetecilik faaliyetleri kapsamında doğru ve ilkeli haberlerinizle, kamunun haber alma hakkını gerek yazılı, gerek görsel ve gerekse işitsel yayın organlarıyla ortaya koyduğunuzu belirtmek isterim. Yıllardır yaptığınız bu faaliyetlerinize, bundan sonra da yapacağınıza inanıyoruz. Sizin de, bizim de yaptığımız ve yapacağımız işlerin kamu görevi olduğu, özünde de Devletimizin ve insanımızın huzur ve güveni yattığının altını çizmek isteriz.”

 

KARDEŞ, ZİYARETTEN DUYDUĞU MEMNUNİYETİ DİLE GETİRDİ

 

Gazeteci Şaban Kardeş de; Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Cihat Yılmaz’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Yılmaz’a çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diledi. Ziyaret, karşılıklı iyi dilek ve temennilerle son buldu.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN