Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti

Yüksek Faiz Oranlarının Piyasaya Etkisi nedeniyle, konut kredisi kullanarak ev satın almayı planlayan tüketicilerin finansman maliyetleri artınca, tüketicilerin kredi başvurularında da azalmayla birlikte konut taleplerine düşüş olarak yansıdı. Talep azalması, mülk satışlarında bariz bir düşüşe sebep oldu ve yatırımcıların beklenen kar oranlarını da olumsuz yönde etkiledi.

 

 

 

 

PARALARI YÜKSEK FAİZE YATIRIYORLAR

 

Dünyanın ve ülkemizin yaşadığı ekonomik sıkıntı sebebiyle emlak sektörü de zor zamanlar geçiriyor. Daralan ekonomiyle birlikte artan faiz oranları bireysel yatırımcıları konut ve arsadan, faize yönelmesine neden oldu. Sektör uzmanları, bu durgunluğun nedeninin vatandaşların yatırımlarını yüksek faiz oranlarında değerlendirmeyi tercih etmeleri olduğunu belirtiyor. Ekonomideki belirsizlik ve yüksek faiz oranları, gayrimenkul piyasasında durgunluğa yol açarken, Çerkezköy’deki bazı emlakçıların da iş yerlerini kapatmaya başladığı kaydediliyor. Milyonlarca lira verip ev veya arsa alacağına, parasını bankada mevduat faizine yatırıp daha fazla kazanç elde eden bireysel yatırımcılar tercihlerini de bu yöne aktarıyor. Yapılan bu yatırımların yansıdığı bir kurum da Tapu Müdürlükleri oldu. Daha önceden uzun kuyrukların oluştuğu, günler öncesinden randevuların alındığı Çerkezköy Tapu Müdürlüğü’nde de adeta kuş uçmuyor. Çerkezköy Tapu Müdürlüğü’ndeki bu durgunluğu Gazeteci Şaban Kardeş gündeme getirerek, yaşanan bir sorunu daha gözler önüne serdi.

 

YÜZLERCE İŞLEM YAPILIRKEN ŞİMDİ BİRKAÇ İŞLEM YAPILIYOR

 

Kriz öncesi günde yüzlerce işlemin yapıldığı Çerkezköy Tapu Müdürlüğü’nde bugünlerde memurlar günü birkaç işlem yaparak tamamladığı belirtiliyor. Sektörün yaşadığı sorun bununla da sınırla kalmıyor, konut ve arsaya azalan rağbet, sektörlere de yansıyor. Çerkezköy’ün ticari hayıtından edinilen bir başka bilgiye göre de, Çerkezköy’deki bu konut ve arsa alış-satışının azalmasından dolayı birçok emlakçı da faaliyetlerini durdurmaya başladı. Tamu Müdürlüklerindeki bu sakinliğin sektörün genel durumunu da ortaya koyduğunu belirten sektör uzmanları, gayrimenkul piyasasındaki durgunluk azalacağına giderek artığına dikkat çekiyor. Yaz, kış her zaman yoğunluğun yaşandığı Çerkezköy Tapu Müdürlüğü, bugünlerde en sakin dönemlerini yaşıyor. Çerkezköy Tapu Müdürlüğü, eski günlerdeki yoğunluğunu arıyor.

 

İNSANLAR GEÇİM DERDİNDE

 

İnsanların eskiden gelecekleri için boğazından kesip yatırım yapmaya çalıştığını belirten Uzmanlar ise şunları söylüyor; “Vatandaşların artık tasarruf etme şansı kalmadı. Çünkü kazanılan zaten doyurmuyor ki boğazından kesesin. Üstelik gayrimenkul fiyatları orta gelirlinin alacağı miktarların kat be kat üzerine çıktı. Artık daire, dükkan almak hayal oldu. Uygun fiyatlı arazi bulmak bile mümkün değil. Durum böyle olunca, bu Tapu Müdürlüğü’nün önüne de yansıyor. Eskiden burada aracınızı park edecek alan bulamazdınız. Şimdi durum ortada.”

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN