Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliğinde gerçekleştirilen programa Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, asgari erkan, muharip gaziler, gazi ve şehit aileleri katıldı.

 

KAN VE GÖZYAŞI GETİRMİŞTİR

 

Programda konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, “ Kıbrıs Barış Harekâtının 50’inci yılının 14 Ağustos 2’inci Kıbrıs Harekatını kutlamak ve aziz şehitlerimizi anmak üzere düzenlenen törene hoş geldiniz. Bundan 50.yıl önce Kıbrıs’ı ilhak ederek Türkiye’yi batıdan güneye kuşatmak ve bu suretle Türkiye’yi yaşam alanını daraltmak isteyen Yunanistan 15 Temmuz 1974’e kadar EOKA’cı katillere darbe yaptırarak adaya kan ve gözyaşı getirmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Enosis hayallerinin gerçekleştirmek üzere planlanan bu darbe girişine gereken karşılığı vermek üzere derhal harekete geçmiştir” dedi.

 

 

ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTURMUŞTUR

 

Yarlıgan,” Londra ve Zürih anlaşmaları gereği garantör devlet olan Türkiye Kıbrıs’ta barışı tesis etmek soydaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak Türkiye’ye yönelik olası tehdidini bertaraf etmek maksadıyla adaya müdahale kararı almıştır. Türk ordusu 20 Temmuz 1974 sabahı denizden ve havadan Kıbrıs’a başarılı bir hareket içre ederek Kıbrıs Türk’ünü yok olmaktan kurtarmış, Kıbrıs Türk’ünü 1978 yılından beri hasret duyduğu özgürlüğüne kavuşturmuştur. Böylece Yunanistan’ın Enosis hayalide Akdeniz’in karanlık ve derin sularına ebediyen görülmüştür. Türkiye Muharip Gaziler Derneği adına başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, vefat eden gazilerimize, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA