Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti

2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçları, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin internet sitesinden açıklandı. Devlet üniversitelerinde toplam kontenjanın yüzde 98,8'i, önlisans kontenjanlarının ise yüzde 100'ü doldu. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 2024-YKS sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2024-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlandı.

 

KAYITLAR 19-23 AĞUSTOS ARASI

 

2024-YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19 Ağustos-23 Ağustos, elektronik kayıtlar ise 19 Ağustos-21 Ağustos arasında yapılabilecek. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor. Elektronik kayıt yapan adaylar ise üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacak.

 

GÖZ DOLDURAN TABLO

 

Türkiye genelinde 4,5 milyonun üzerinde öğrencinin katıldığı Yüksek Öğretim Kurumları tercih sonuçları (YKS)  13 Ağustos 2024 tarihinde açıklandı. Çerkezköy’de 8 bin 259 öğrencinin katıldığı ve 4 alan üzerinden değerlendirilen sınavda Çerkezköylü öğrenciler büyük bir başarıya imza attı. Çerkezköy’den YKS Sınavlarına giren öğrencilerin almış olduğu yüksek puanlar ve yerleştikleri Üniversiteler göz kamaştırdı. YKS sonuçlarında Çerkezköy’ü de gururlandıran tablo ortaya çıktı. Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, üniversiteye yerleştirme oranlarının oldukça sevindirici olduğu açıklandı. Çerkezköy’de sınav sonuçlarına göre, 20 öğrenci Tıp Fakültelerini kazandı. 10 öğrenci Diş Hekimliğini kazandı. 10 öğrenci Hukuk Fakültelerini kazandı. 6 öğrenci Eczacılık Fakültelerini kazandı. 65 öğrenci de Mühendislik ve Mimarlık Fakültelerini kazandı. Bunların yanı sıra, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Robotik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Uzay Mühendisliği ve Uçak Mühendisliği’ni öğrencilerin tercih ettiği öğrenildi. Başarılı öğrencilerin tercihleri de gözde üniversitelere oldu. Çerkezköy’den 5 öğrenci Boğaziçi Üniversitesini, 3 öğrenci İstanbul Teknik Üniversitesini, 3 öğrenci Ortadoğu Teknik Üniversitesini ve 7 öğrenci de Yıldız Teknik Üniversitesini tercih etti. Bunları yanı sıra; Hacettepe Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi de tercih edilen üniversiteler arasında yer aldı.

 

 

 

BİRİNCİLERİN TERCİHİ ODTÜ VE BOĞAZİÇİ OLDU

 

2024 YKS’de Çerkezköy’de derece yapan öğrencilerin de üniversite tercihleri şu şekilde gerçekleşti: 2024 YKS’de Türkiye’de, Eşit Ağırlık Puan Sıralamasında 291’inci, Sözel Başarı Sıralamasında 183’üncüsü, Çerkezköy’ün birincisi olan Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi mezunlarından Eyüp Yeniyöndem ODTÜ Psikoloji Bölümünü kazandı. 2024 YKS’de Türkiye’de Eşit Ağırlık Puan Sıralamasında 1330’uncusu Çerkezköy’ün ikincisi olan Çerkezköy Anadolu Lisesi öğrencisi Hasan Hüseyin Demirel ise Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü kazandı. 2024 YKS’de Dil Sınavı Sıralamasında Çerkezköy Birincisi olan Çerkezköy Anadolu Lisesi Öğrencisi Azra Kuyümcü de Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Çeviri Bilimi Bölümünü kazandı.

 

 

 

DANIŞMAZ ÖĞRENCİLERİ TEBRİK ETTİ

 

Sonuçların Çerkezköy için gurur verdiğini belirten Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz; “Öğrencilerimizi, emek veren öğretmenlerimizi ve ailelerimizi tebrik ediyoruz. Umarız eğitimdeki bu başarılarımız artarak devam eder” dedi.

 

YÖK BAŞKANI ÖZVAR BAŞARILAR DİLEDİ

 

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, YKS yerleştirme sonuçlarının hayırlı olmasını dileyerek, devlet üniversitelerinde toplam kontenjan'ın yüzde 98,8'inin, önlisans kontenjanlarının ise yüzde 100'ünün dolduğunu bildirdi. Özvar, açıklamasında şunları kaydetti; “Sevgili adaylarımız, 2024 YKS yerleştirme sonuçları belli oldu. ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilirsiniz. Tüm gençlerimizi tebrik eder, sonuçların hayırlı olmasını dilerim. Devlet üniversitelerinde toplam kontenjanın yüzde 98,8’i, önlisans kontenjanlarının yüzde 100'ü doldu. Yeni açtığımız "Yapay Zeka" ve "Bilişim" programlarının devlet üniversitelerindeki kontenjanlarının tamamına yerleşildi, tek bir boş kontenjan bile kalmadı. Henüz ek yerleştirme süreci başlamadan kontenjanlarımızın neredeyse tamamının dolmuş olması Türkiye’de yükseköğretime genç neslin erişebilir olduğunu gösteriyor. Kontenjanlar konusunda geçmiş yıllara ait adayların tercih, yerleşme ve kayıt verilerinin dikkatli bir incelemesine ve özel/kamu sektör temsilcilerinin beklentilerinin ve raporlarının tahliline dayalı projeksiyonlar ürettiğimizi vurgulamalıyım.”

 

Haber / Şaban KARDEŞ