Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti

Çerkezköy Erkaynak Camisinde düzenlenen etkinliğe Çerkezköy Müftüsü İdris Çatmakaş, Çerkezköy İşlek Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Musut İşlek, hayırseverler, Çerkezköy Müftülüğü Şube Müdürü Tahsin Ağca, kuran kursu öğreticileri, öğrenciler ve velileri katıldı.

 

ALLAH RAZI OLSUN

 

Paylaşmanın önemine değinen Erkaynak Cami imamı İlhan İlke etkinlikteki konuşmasında, “Bugüne kadar bizlere yardımlarını esirgemeyen, bize her zaman destek veren iş insanı Mesut İşlek abime teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi yaz Kur’an kurslarımızı bitiriyoruz. Bizlerde yaz Kur’an kurslarının son haftasında yine, her sene olduğu gibi camimizde bir program yapmaya karar verdik. Bu programı da sevgili hayırseverlerimiz Mehmet Keleş, Özbar Elektrik, Avşar Gayrimenkul, Santes Mekanik, ART Reklam, Batuğ Mobilya, Avukat Rahman Metin, Adolin Boya, Rafso Yapı, Asbaş Hipermarket, Yurtsever AVM ve Reform Basım ve Mesut abimizin sayesinde yapıyoruz. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun.” dedi.

 

BİRİNCİLERE KÜÇÜK ALTIN

 

İlke, “ 20 yıl önce Pınarca Mahallesi’nde beş öğrenci ile çıktığımız bu yolda 150 öğrencimize ulaştık. Birinci kız ve erkek öğrencilerimize küçük altın, 2,3,4,5’inci öğrencilerimize bisiklet, 6,7,8,9,10’uncu kardeşlerimize saat, başarılı olanlara para ödülü verilecek” dedi.

 

CAMİLERİMİZE TANISINLAR

 

Yaz Kur’an kurslarının önemine değinen Çerkezköy Müftüsü İdris Çatmakaş, “ Diğer çocukların evlerinde parklarda oynarken bu çocuklarımızın buraya gelmesi büyük başarıdır. Sizin çocuklarınızın arkasında koşmanız büyük bir ihsan, gaye ve hedeftir. Lütfen bu hedeflerimizi ve çalışmalarımızı devam ettirelim ve meyvelerini alalım. Çocuklarımız yazdan yaza kuranı açarlarsa unuturlar. O yüzden bu kuran kurslarının bitiminde çocukların unutmaması anlamında anne, baba ve büyüklerimize de görevler düşüyor. Bu çocuklarımız öğrendikleri ile bir ömür ibadetlerini yapacaklar. Çocuklarımızı lütfen kuran kurslarına gönderelim ve camilerimizi tanısınlar. Hayırseverlerimize, emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

 

MESUT AĞA’DAN LAPTOP SÖZÜ

 

Programda konuşan İşlek Yapı Yönetim Kurul Başkanı Mesut İşlek, “ 20 yıl önce sevgili hocam ile başladığımız etkinlikte bugünlerde birçok öğrenciye ulaştık. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizlerin dualarıyla bugün hayattayız. Seneye sizlere daha büyük sürprizlerimiz olacak. Seneye birinci olan kız ve erkek öğrencilerimize laptop vereceğiz. Ayrıca bisiklet, altın, saat ödüllerimiz de olacak. Kuran kursuna katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum ” dedi.

 

GURUR DUYUYORUM

 

Çerkezköy Müftülüğü Şube Müdürü Tahsin Ağca, “ Sizler çok şanslısınız. Geçtiğimiz yılda burada katıldığımız programda aynı temellerle hediyelerinizi takdim etmiştik. Diğer camilerimizde de böyle etkinlikler ufak tefek oluyor ama sizler çok şanslısınız. İnşallah seneye de devam eder. Sizlerle gurur duyuyorum. Vatanını, milletimizi, dinimizi ve bayrağımızı sevmeye muhafaza etmeye hep birlikte gayret edeceğiz. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

 

HEDİYELERİ TAKDİM EDİLDİ

 

Konuşmaların ardından kuran kursunu birinci olarak tamamlayan Büşra Ekşioğlu ve Yunus Özabay’a İşlek Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut İşlek ve Çerkezköy Müftüsü İdris Çatmakaş tarafından küçük altın takdim edildi. Ayrıca Eylen Arslan, Umut Eymen Sayar, Mahmut Akın, Egemen Topçu, Zin Gassam, Yağmur Sayar, Gamze Aslan, Nisanur Güler ise bisiklet kazanan isimler oldular. Protokol üyeleri tarafından dereceye giren bir diğer öğrencilere ise saat ve para ödülü verildi. Ödüllerin verilmesinin ardından kursa katılan tüm öğrencilere toplar dağıtılırken, program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 

Haber/Faik Onur KAYA