Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti

 

Çerkezköy Center AVM’ye dadanan küçük yaştaki çocuklar hem güvenlik görevlilerinin hem de AVM’deki işyerlerinin belası oldu. İyi bir ailede yetişmedikleri zaten her hallerinden belli. Çevrelerinde de kendilerine benzer çocukların olduğu açıkça ortada. Suçluların nasıl yetiştiği, insanlara kötülen eden, zarar veren insanların nasıl yetiştiği bu karelerden anlaşılabiliyor.

 

NE LAFTAN ANLIYORLAR NE DE SÖZDEN

Laftan anlamayan, ağızları galiz küfürlerle dolu bu çocuklar nasıl ıslah olunur bilinmiyor. AVM’yi mesken tutan yaşları 5-10 arasında değişen, sayıları kimi zaman 4, kimi zaman 5 olan bu çocuklar hem güvenlik görevlilerinin hem de polisleri canından bezdirmiş durumda. Özellikle kadın güvenlik görevlilerine ağza alınmayacak küfürler eden bu arsız çocukların bugünden eğitilip topluma kazandırılmazsa, yarının suçluları olarak karşımıza çıkacakları aşikar.

 

KESİCİ ALETLERLE SALDIRIYORLAR

Yüzleri artık herkesçe bilinen bu terbiyesiz ve arsız çocuklar AVM’nin ana kapısında alınmayınca, girişteki cafenin altından sürünerek içeri girmenin de yolunu bulmuş durumdalar. Özellikle kadın güvenlik görevlileri büyük bir mukavemet gösteren çocuklar kimi zaman yanlarında getirdikleri kesici aletlerle de güvenlik görevlilerine zor anlar yaşatıyor.

 

VATANDAŞ DA TEPKİLİ

AVM’den dışarı çıkarılırken yine ortalığı ayağa kaldıran bu küçük arsızlara vatandaşlar da tepki gösteriyor. Çocukların yaptıklarını şahit olan vatandaşlar şunları söylüyor; “Bu çocukların yarının suçluları olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Asıl suçlu bunların aileleri. Olayın içyüzünü bilmeyenler karşıdan bakınca sanki güvenlik görevlileri, üç-dört tane çocuğu zorla dışarı çıkarıyormuş gibi görünüyor. Fakat işin içyüzü hiç de öyle değil. Çünkü bu çocuklar hem içerdeki işyerlerine zarar veriyor hem de çevreyi rahatsız ediyor. Her türlü suçu işlemeye meyilliler. Bunları önümüzdeki birkaç yıl içinde potansiyel suçlu olarak görürsek hiç şaşırmayız.”

 

Haber / Şaban KARDEŞ