Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti

12 – 16 Ağustos 2024 tarihleri arası, Kastamonu Merkez Spor Salonu’nda yapılan Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nda, Bayanlar 63 kilogramda Tokgöz Hocaların Rüzgar Beyza lakaplı sporcusu Beyzanur Pehlivan tüm rakiplerini, 2-0 yenerek şampiyon oldu.

 

BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİK

 

Turnuva hakkında değerlendirmede bulunan Flipper Spor Kulübü Baş Antrenörü Uzman Dr. Oğuzhan Tokgöz, Antrenör Tuğçe Tokgöz ve Yardımcı Antrenör Oğuz Tokgöz, “ Madalyamız, kendisine şampiyonlukla döneceğimize söz verdiğimiz, bizden desteklerini esirgemeyen, kendisine çok minnettar olduğumuz Saray Belediye Başkanımız Abdül Taşyasan’a hoş geldin hediyemiz olsun. İnşallah daha nice böyle başarılarda beraber oluruz. En başta, çok çalışan, çok emek veren, çok isteyen ve sahada da bunu gösteren sporcumuz, 7 maçını da, rakiplerine raund vermeden 2-0 kazanan, her raundu da farklı şekilde kazanan değerli sporcum Rüzgar Beyza’yı tebrik ederim.  Rakiplerimizin çoğunluğu Büyükşehir Belediyeleri, Kamu Destekli Kulüpler, Beşiktaş, maddi yönden tesisleşme yönünden geniş imkanlara sahip kulüplerden oluşuyor. Şampiyonada derece almış sporculara baktığımızda, saydığımız bu kulüplerin, madalyaları topladığını görürsünüz. Ama bizim tek sermayemiz yüreğimiz ve Milli Takım’a girme hedefimiz. Bu doğrultuda 30 metrekarelik bir salonda, ileri derecede kısıtlı durumlar altında, Gençler Türkiye Şampiyonu olduk. Beyzanur’un aldığı bu şampiyonluk, Flipper Spor Kulübü’nün 20. Türkiye Şampiyonluğu oldu. Bununla birlikte, kulüp olarak 99. Madalyamızı da almış olduk. Biz Flipper olarak, 15 yıllık bir kulübüz, 30 metrekarelik bir salonda, çok kısıtlı imkanlarla devam etmekteyiz. Böyle bir rekor, kaç tane kulüpte var ki? Her alanda, Türkiye’de, madalya sayıları bakımından, üst sıralarda yer almaktayız” dedi.

 

 

MİLLİ TAKIMI HAK EDİYORUZ

 

Tokgöz hocalar, “ Beyzanur’a gelince, kendisi, 5 yaşından beri spor hayatının içerisinde çok aktif. Kendisinin, 2 adet Türkiye şampiyonluğu, 1 adet Türkiye üçüncülüğü, 4 adet de uluslararası derecesi, 1 adet de Büyükler Türkiye 5.liği mevcut. Spora başladığından beri, en büyük hedefi A Milli Takım’da yer alabilmek. Bu uğurda, taekwondo sporunun yanında, kendini daha da geliştirebilmek için, koşu, patlayıcı kuvvet, vücut geliştirme başta olmak üzere, diğer sporları da aktif yapıyor. Beslenmesini ve sağlık durumunu, sürekli yakından takip ediyoruz. Gerek spor yaparken gerekse de beslenmesinde, bizim çizgimizin dışına çıkmaz. Ailesi de, kendisinin başarılı olabilmesi için, elinden gelen her türlü gayreti sarfetmekte. Sporcumuz, Milli Takım’ı ne kadar istiyorsa, biz Tokgöz antrenörler olarak, ondan daha çok istiyoruz. Sporcu ve antrenörler, böyle kutsal bir hedef olan Milli Takım’ı çok isteyince, başarı da kaçınılmaz oluyor. Ekim. 2024’te, Kore’de, Gençler Dünya Şampiyonası düzenlenecek. Maddi olarak, tesisleşme olarak çok geniş imkanlara sahip olan büyükşehir ve kamu destekli kulüplerin ulusal ve uluslararası dereceleri bulunan sporcularını, hiç raund vermeden 2-0 yenerek şampiyon olduk. Biz, milli takımı sonuna kadar hak ettiğimize inanıyoruz. Eğer, Kore’ye gidersek, ülkemize Dünya Şampiyonluğu’nu kazandıracağız. Bu uğurda çalışmalarımıza ise şimdiden başladık” dedi.

 

 

 

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

 

Şampiyonaya sekiz sporcu ile katıldıklarını kaydeden Tokgöz hocalar, “ Bütün sporcularım canla başla mücadele ettiler. Kimisi için başlangıç tecrübesi oldu, kimisi de çeyrek final maçında verdi. Derece alamayan sporcularımız için de, yapmamız gerekenleri değerlendireceğiz. Çünkü, her sporcumuza madalya kazandırmak isteriz. Şunun da bilinmesinde fayda var: Türkiye Şampiyonaları’na gitmek, Tokgözler gibi duyarlı antrenörler için, hem çok büyük bir sorumluluk, hem de çok büyük bir fedakarlık. Şampiyonalara götürdüğünüz sporcuların, kalacak yerlerini, yeme içme durumlarını, kaliteli ve ekonomik olacak şekilde ayarlamak ve takip etmek zorundasınız. Sporcuya, ailenin verdiği harçlığa göre, istediğin yerde ye iç, başının çaresine bak denilemez. Sporcunun sağlığını, hastalık durumlarını da sürekli takip etmek zorundasınız. Duyarlı bir antrenöre de yakışan budur. Şampiyonalara geldiğiniz zaman, sporcularınızın tartılarını takip etmek, akredite kartlarını çıkartırken, başlarında durulması gerekir. En ufak bir aksaklıkta, antrenörün, sporcusuna yardıma hazır olması gerekir. Bununla birlikte, maç günleri, sabah 06.00’da uyanık olmak zorundasınız. Sporcunuzun random tartısına katılıp katılmayacağını takip etmeniz gerekmektedir. Yollarda gidip gelirken, sporcularınızın hepsi uyuyor olsa bile, bir antrenör hep uyanık olmak zorundadır. Şimdi önümüzde, 21-26 Ağustos 2024 tarihleri arasında, İzmir’de düzenlenecek olan Yıldızlar Türkiye Şampiyonası var. Burada da başarılı olabilmek için, elimizden geleni yapacağız. Gençler ’den daha yeni, döndük; çok az bir zamanımız var. Organizasyon hazırlıkları, böyle kısa bir zaman aralığında da olsa, en güzel şekilde yapmak zorundayız.

 

HEDEFİM DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

 

Şampiyon sporcu Rüzgar Beyza ise yaptığı açıklamada, “ Şampiyon olmamda Tokgöz hocaların hakkı ödenmez. Kendilerinden, hem spor alanında, hem de sağlık alanında yeteri kadar faydalandık ve faydalanmaya da devam etmekteyiz. Maçlarımı yaparken Tokgöz hocaların da benimle birlikte, heyecanlanması, galip gelmem için ellerinden geleni yapması, beni çok motive etti. Benimle birlikte şampiyonaya gelen arkadaşlarımın, hep yanımda olmaları, tribünlerden, ses telleri koparcasına desteklemeleri, benim de onların bu desteklerine şampiyonlukla karşılık vermem, beni çok memnun etti. 5 yaşımdan beri hedefim olan milli takımı Tokgöz hocamla birlikte hak ettiğime inanıyorum. Eğer, Tokgöz Hocamla birlikte milli takıma girersek, Kore’de de Dünya Şampiyonu olacağına inancım sonsuzdur” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA