Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti

Muhalefet partileri 9 Ağustos’ta TBMM’nin, AYM’nin Can Atalay hakkındaki kararıyla ilgili toplanması için TBMM Başkanlığı’na dilekçe sunmuştu. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, tutuklu bulunan Can Atalay için 16 Ağustos Cuma günü saat 14:00’te toplanma kararı almıştı. Muhalefet partileri ve AK Parti Grubu Meclis’te hazır bulunmuş, MHP ise katılmamıştı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için önceki gün olağanüstü olarak toplanmıştı. AYM’nin Can Atalay‘ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin verdiği kararla ilgili genel görüşme yapılmasına yönelik önerge oyçokluğuyla reddedilmişti Meclis, 1 Ekim’e kadar tatile girmişti. TBMM’deki kavga görüntüleri ise ülkenin gündemine oturmuştu.

 

GÜRCÜN AÇIKLAMA YAPTI

TBMM’deki olağanüstü Genel Kurulla ilgili açıklama yapan Tekirdağ Barosu Başkanı Avukat Egemen Gürcün şunları söyledi; “TBMM’de Can Atalay kararıyla ilgili AYM kararının okunmaması, hukukun üstünlüğüne ve Anayasa'nın bağlayıcılığına aykırıdır. Üstelik bu konuda Meclis’te çıkan kavga, yasama organının işleyişindeki ciddi aksaklıkları ve derin siyasi kutuplaşmayı da maalesef ortaya koyuyor. Meclis, halkın iradesini yansıtan en yüksek organ olmalı iken AYM kararlarının tanınmaması ve şiddet olayları, demokratik işleyişi zedeliyor.

 

HUKUK DEVLET İLKESİ VURGUSU

Öte yandan konu salt Atalay'ın durumu ile sınırlı bir mesele olmaktan da çıkmıştır. Artık konu sadece bir milletvekilinin hukuki durumu değil, Türkiye’nin hukuk devleti ilkesine ve demokratik geleceğine duyulan güvenin korunması açısından büyük önem taşımaktadır.

Bundan sonra atılacak her adım, demokrasimizin sağlam temeller üzerinde yükselmeye devam edip etmeyeceğini belirleyecektir. Unutulmamalıdır ki hukukun üstünlüğü zayıflatılırsa, demokrasinin temeli de sarsılır.”

 

Haber / Şaban KARDEŞ