Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti

12 – 16 Ağustos 2024 tarihleri arasında,  Kastamonu Merkez Spor Salonu’nda yapılan Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nda, Bayanlar 63 kilogramda Tokgöz Hocaların Rüzgar Beyza lakaplı sporcusu Beyzanur Pehlivan, aralarında kamu destekli büyük kulüplerin, büyükşehir destekli büyük kulüplerin de bulunduğu birçok sporcuyu geride bırakarak, tüm rakiplerini 2-0 yenerek şampiyon olmuştu. Rüzgar Beyza bu şekilde şampiyon olmasıyla, 01-06 Ekim 2024 tarihleri arasında Güney Kore’nin Chuncheon kentinde düzenlenecek olan Dünya Gençler Taekwondo Şampiyonası’na direk katılmaya hak kazandı.

 

 

BAŞARILI OLACAK

 

Tekirdağ adına büyük bir gurur kaynağı olan Dünya Şampiyonası’nda yer alma süreçlerine nasıl gelindiği, Milli sporcu olabilmek için, neler yapılması gerektiği hususunda, bu hususta aşılması gereken zorluklar hususunda Tokgöz hocalar ve Rüzgar Beyza Çerkezköy Haber’e açıklamalarda bulundu. Flipper Spor Kulübü Baş Antrenörü Uzman Dr. Oğuzhan Tokgöz, “ En başta, 5 yaşından beri taekwondo sporunun içinde olan, Milli Takımda yer alabilmek için, bu hedefinden hiç sapmayan değerli sporcum Beyzanur Pehlivan’ı ve ailesini tebrik ederim. Kendisinden, Kore’de düzenlenecek dünya şampiyonasından da, madalya bekliyoruz. Bu uğurda da çalışmalarımız ise aralıksız şekilde devam ediyor. Beyzanur’un, önümüzdeki dönemlerde de, başarılarının devam edeceğine, büyükler seviyesinde de başarılı olacağına, A Milli sporcu olacağına, hepimizin inancı sonsuzdur” dedi.

 

HEDEFLERİ BÜYÜTTÜK

 

Tokgöz, “ Biz Flipper Spor Kulübü olarak, en büyük amacımız, Tekirdağ’ı, taekwondo alanında, madalyayla tanıştırmaktı; ilk başlarda, bize bu hususta kimse inanmıyordu. Ben, bir yandan, gece gündüz demeden, hastane acil serviste görevimi yapmaya çalışıyordum, işten çıkınca da, daha dinlenmeden, spor salonumuza gidiyordum. İnanın hala da böyleyim. Hiçbir zaman da, malzemesi bol, ısıtması-soğutması sağlam, geniş malzemesi olan bir salon sahibi olmadık. Bizim tek sermayemiz, yüreğimiz ve inancımızdı. 2008 yılında, Tekirdağ’a, ilk taekwondo madalyasını da biz kazandırmıştık ve Bedirhan Selvi minikler Türkiye üçüncüsü olmuştu. Tabii ki bu bizim de ilk madalyamızdı; şu anda ise 99 adet madalyamız var. Tekirdağ’da, şimdiye kadar, Dünya Taekwondo Şampiyonası bazında, 2 adet madalya var. Bu 2 madalya da gene bizim kulübe ait: 2017 yılında Azra Çavuş, bayanlar 37 kilogram Dünya Yıldızlar Şampiyonu; 2017 yılında Işıl Zafer, bayanlar 47 kilogram Dünya Yıldızlar İkincisi olmuştu.   Görüleceği üzere, Flipper Spor Kulübü olarak, vizyonumuz o kadar geniş, hedeflerimiz de o kadar yüksek ki,  bölgesel, ulusal başarılarla yetinmeyip, Dünya Şampiyonaları bazında da başarıları hedeflemekteyiz, İstiklal Marşımızı, tüm dünyaya duyurmaktayız. Rüzgar Beyza’nın bu milliği ile, Flipper Spor Kulübü olarak, 54. milliliğimizi almış bulunduk. Biz bu millilikleri, bu başarıları, arkamızda kamu destekli kulüpler, büyükşehir belediyesi ekonomik desteği olmadan, 30 metrekarelik bir salonda, çok kısıtlı imkanlarla, bize inanmış sporcularımız ve velilerimiz ile birlikte gerçekleştirdik. Son zamanlarda, Saray Belediye’nin ulaşıma destek anlamında, önemli destekleri olmakta, bu desteklerin de artarak sürmesini ümit ederiz” dedi.

 

 

BÜYÜK ÜSTÜNLÜK GÖZE ÇARPIYOR

 

Antrenörlerden Tuğçe Tokgöz ve Oğuz Tokgöz yaptığı açıklamada, “ Sporda, ulusal ve uluslararası anlamda başarı istiyorsanız, milli forma altında başarılara sahip olmak istiyorsanız, antrenörleriniz bilgili ve belgeli olmalı, sağlık alanında, spor psikolojisi alanında bilgileri, deneyimleri olmalı. Baş antrenörümüz Oğuzhan Tokgöz’ün doktor olması, bizlerin de sporculuktan gelmemiz, iletişim, psikoloji alanında, lisans düzeyinde eğitimlerimizin bulunması, hem bizlerin hem de sporcularımızın işini kolaylaştırıyor.  İstatistikler incelendiğinde, gerek ulusal, gerekse de uluslararası alanda, Flipper Spor Kulübü’nün koca ülkemizde, büyük bir üstünlüğü göze çarpmaktadır. Başta dediğimiz gibi, Tekirdağ’ı taekwondoda söz sahibi yapma amacıyla yola çıktık, yaptık, yapmaya da devam ediyoruz.

 

Bir sporcu, Rüzgar Beyza gibi, üst düzey başarıları, milli formayı hedefliyorsa, arkadaşlarından daha az gezmeyi, her türlü hava şartında spor yapmayı, gerek sabah erken, gerekse de akşam geç saatlerde spor yapmayı, sakatlıklara katlanmayı göze almalı; yediğine içtiğine dikkat etmeli. Yani, ben, hem normal yaşantımı devam ettireyim, hem de başarılı olayım, sporda böyle bir durum yok. Antrenmanlarda, sporcularımızın abisi, ablası da oluyoruz. Onları, sadece, spor salonumuza gelen bir birey olarak değil, bir bütün olarak görüyoruz. Yeri geldiğinde, onlarla özel konularında yardımcı olmaya çalışıyoruz, yeri geldiğinde onlarla arkadaş oluyoruz. Biz Flipper olarak, antrenör-sporcu-sporcu ailesi üçgeninde çok iyi bir iletişim kurulması gerektiği kanaatindeyiz; bu olmazsa, başarı gelmez. Gittiğimiz organizasyonlarda, bir an bile olsa, sporcularımızın yanından ayrılmayız, konaklamada, yeme içmede hep beraber hareket ederiz. Bugüne kadar, hiçbir veliden, en ufak bir şikâyet bile almadık” dedi.

 

BAŞARILI OLMAK İÇİN HEP ÇALIŞTIM

 

Dünya Gençler Taekwondo Şampiyonası’na milli takım forması ile katılacağı için büyük gurur duyduğunu kaydeden Beyzanur Pehlivan, “ Gençler Türkiye Şampiyonası’ndan şampiyon olarak ayrıldığımda, Milli Takım’a direk gideceğime inancım sonsuzdu. Kore’de de madalya alacağıma inancım sonsuzdur, bu uğurda da çalışmalarım aralıksız devam etmektedir. 5 yaşından beri taekwondo sporunu yapmaktayım. Bu zamana gelene kadar, başarının yanında, başarısızlığı da, hayal kırıklığını da çok tattım. Tokgöz hocaların ve ailemin bana olan inancı sayesinde, dimdik ayakta durmayı becerdim ve Milli Takım’a girme hayalimi gerçekleştirdim. Ben, başarılı olabilme adına, her gün Çerkezköy’den Saray’a, gidip geliyorum. Hava şartlarının kötülüğü, okulların olması, sağlık durumum gibi mazeretlerin arkasına hiç sığınmadım ve antrenmanlarıma devam ettim. Bunun yanında, fitness ve koşu antrenmanları da yapmaktayım. Hocalarımın da değindiği gibi, bizler başkaları gibi yapamayız, bizler yeri gelir az uyuruz, sabah erken saatlerde, akşam geç saatlerde yatarız, yediğimize içtiğimize de çok dikkat etmek zorundayız. Şunu özellikle belirtmek isterim: Saray’da yaşayanlar, Flipper Spor Kulübü’nün kıymetini bilsinler; bakın ben her gün Çerkezköy’den gidip geliyorum” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA