Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti

Şehir içindeki yeşil dokular, modern yaşamda bireyleri doğa ile birleştiren yaşamın sürdürüldüğü en güzel kısımdır. Bilhassa kalabalık şehirlerde yeşil alanları bakımlı olarak görmek günümüzde büyük bir lüks olarak görülüyor.

 

YEŞİL ALANLARIN ÖNEMİ

Şehrin merkezindeki yeşil alanlara bakınca günün yorgunluğu atılabildiği gibi günün sonunda ailecek etkinler de yapılabilmektedir. Bu yeşil alanlara düzenli bakımlarla yapılmadığı takdirde yukarıda sayılan bu güzellikler bir anda yok olabiliyor. İşte bu güzellikleri, gece gündüz demeden, toz duman demeden günlük olarak bakımını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi Park ve Bahçe Müdürlüğü ekiplerinin özverili çalışmaları takdir topluyor.

 

VATANDAŞLAR DA KORUMALI

Belediyenin emekçilerinin bin bir özenle bakımını yaptığı, sulayıp özenle koruduğu yeşil alanların vatandaşlar tarafından da aynı duyarlılıkla korunması gerektiğini belirten vatandaşlar; “Belediyeler ekipleriyle burada sürekli olarak çalışma yapıyorlar. Zaman zaman eleştirsek de, biz de yapılan çalışmaları korumalıyız” şeklindeki sözleriyle konuya olan ilgilerini gösteriyor.

 

ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

Belediyelerin web sitelerinde Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün Çalışma Yönetmeliği şu sözlerle açıklanıyor, “Belediye sınırları içerisinde bulunan imar planında park, mesire alanı, rekreasyon alanı, ağaçlandırma alanı, spor ve çocuk oyun alanı olarak ayrılan yerler, meydan, orta refüj, yaya yolları, kamusal alanlar, vb. ile kullanım ömrünü tamamlayan mevcut park ve yeşil alanların revize edilmesi için kent dokusuna uygun etüd, plan ve uygulama projelerini hazırlar, projesine uygun yapısal ve bitkisel imalatları gerçekleştirmek için gerekli işleri yapar ve yaptırır. Mevcut parklarda yıllık periyodik bakım programı dahilinde; bitki dikimi, mevsimlik çiçek dikimi, çim biçimi, çim alan iyileştirme, çapalama, yabani ot temizliği, gübreleme, zararlılarla mücadele, sulama, gazel temizliği, çalı şekil budaması, ağaç budama ve kuru ağaç değişimi çalışmaları ile kamelya, bank, çöp kovası, pergola, barbekü, oyun grubu, fitness aletleri, kauçuk zemin vb. park donatı elemanlarının bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını yürütür.

 

AĞAÇ SEVGİSİNİ GELİŞTİRİR

Vatandaşlarımızın çevre bilinci ve ağaç sevgisini geliştirmek için ağaç dikim etkinlikleri düzenler. Vatandaşlardan gelen talep ve şikayetleri sorumluluk alanı dahilinde değerlendirir, imkanlar ve program dahilinde çözerek sonucu vatandaşa iletir. Diğer kamu kurumlarının sorumluluk alanlarındaki konularda ilgililerle iletişime geçer. Kişi başına düşen aktif ve pasif yeşil alan miktarını sağlıklı ve uygar kent görünümü sağlayacak standartlar seviyesine ulaştırmak için projeler geliştirir. Makamca verilen benzeri görevleri yerine getirir.”

 

Haber / Şaban KARDEŞ