Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti

Cumhuriyet Mahallesi’nde 2020 yılında inşaatına başlanılan Tepe Camii ve Kur’an Kursu’nun kaba inşaatında sona yaklaşılırken, Caminin alt katının ibadete açılmak için gün saydığı öğrenildi. Tepe Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetiminden edinilen bilgilere göre, Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü’nün girişimleriyle, Dernek Yöneticileri ve hayırsever iş insanlarının birlikteliğiyle caminin inşaatının tamamlanması için tekrar kollar sıvandı.

 

ÖRNEK İŞ İNSANLARI

Dernek Yönetimi, İş insanları İdris Dumlu, Yunus Ölmez ve Burhan Yazıcıoğlu’nun caminin alt katının inşaatının tadilatını üstlendiğini kaydetti. 400 metrekarelik bodrum katının kısa sürede ibadete hazır hale gelmesi için iş insanlarının kolları sıvadığı kaydedildi.

 

BODRUM KATI İBADETE AÇILACAK

Cami inşaatının yaklaşık dört yıldır hayırseverlerin yardımlarıyla yükseldiği, minarelerin tamamlandığı ve dış cephe işlerinde sona gelindiği kaydedilirken geç de olsa caminin bodrum katının ibadete açılmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Tepe Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Galip Güngör: “Derneğimiz yönetimi adına ve cemaatimiz adına ben hayırsever iş insanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Camimizin önemli bir eksikliğini hayırsever iş insanlarımızın katkılarıyla gidermiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz inşallah önümüzdeki aylarda cemaatimiz alt katta ibadete başlayacak yalnız burada küçük bir eksiğimiz daha var cemaatin abdest alabilmesi için Şadırvanın yapımını da bir hayırseverimiz üstlenmesi durumunda yine bu Şadırvan da o hayırseverin ismini vererek burada ismini yaşatacağız” dedi.

ŞADIRVAN İHTİYACIMIZ VAR

Güngör açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; “5600 metrekare alan üzerine konuşlandırılan cami İnşaatımız dört yıldır sürüyor. Covid, ardından deprem ve şuanda yaşanan ekonomik sıkıntılarla birlikte cami inşaatımız ağır yürüyordu. Bütün bu olumsuzluklara rağmen halkımızın ve iş insanlarımızın destekleriyle biz bugünlere geldik. Yardım eden bağışta bulunan herkesin yardımlarını bağışlarını Allah kabul etsin.

 

Haber / Şaban KARDEŞ