Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti

 Çerkezköy OSB’den kiralanan binada hizmet verecek olan Neşe Erberk Anaokulu Kapaklı Şubesi, yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerini ağırlamaya başlayacak. Neşe Erberk Anaokulu Kapaklı Şubesi, ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi binasında hizmet verecek.

 

 

“OKULU DEVRALMADIK, BİNAYI KİRALADIK”

5 yıl önce Çerkezköy’deki şubeyi açan kurucular Firdes Çetinkaya ve Neslihan Türkmen, yeni açtıkları Kapaklı Şubesi’nde de kayıtların devam ettiğini belirtti. Neşe Erberk Anaokulu Kapaklı Şubesi’nde hazırlıkların devam ettiğini dile getiren Çetinkaya ve Türkmen, “Okulu devralmadık. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nden binayı kiraladık. ÇOSB ile hiçbir bağlantımız yok. Neşe Erberk Anaokulu Kapaklı Şubesi olarak yeni yerde, yeni bir kadro ile eğitim öğretim vereceğiz” dedi.

 

 

AKILLI BİNA OLARAK TASARLANDI

Akıllı bina olarak tasarlanan binanın Türkiye’de ilk 3 bina arasında yer aldığını söyleyen Çetinkaya ve Türkmen, “Öğrenci kapasitemiz 220. 36-72 ay arasındaki çocuklara hizmet verecek olan anaokulumuz için kayıtlarımız devam ediyor. Okulumuzda tam zamanlı çalışan 1 tane psikoloğumuz, 1 tane hemşiremiz, İngilizce öğretmenlerimiz var. Resim, müzik, beden eğitimi drama, bale, dans gibi branş derslerimize dışarıdan kendi alanlarında uzman olan branş öğretmenleri gelecek” dedi.  

 

TABİAT TEMELLİ EĞİTİM

 

Tabiat ve doğa temelli eğitimle ilerleyeceklerini kaydeden kurucular Firdes Çetinkaya ve Neslihan Türkmen, “Çerkezköy’deki okulumuzda da bahçeyi yoğun şekilde kullanıyoruz. Burada da büyük bahçemiz var. Bu bahçeyi kullanacağız. Hobi bahçelerimiz de olacak. Öğrenciler kendi meyve ve sebzelerini üretecekler. Açık hava etkinliklerini, doğada keşif oyunları ve aktivitelerini, hayvanlarla etkileşim ve bakımlarını öğrenmeyi, mevsim değişikliklerini gözlemleme ve deney yapmayı, çevre bilincini geliştiren geri dönüşüm projelerini haftalık rutinlerin bir parçası haline getirerek sürekliliği sağlıyoruz. Çocuklarımızın doğa ile güçlü bir bağ kurmalarına ileride çevreye duyarlı bireyler olmalarına yardımcı oluyoruz. Çerkezköy’deki okulumuz gibi Kapaklı’daki okulumuz da 12 ay yaşayan bir anaokulu kompleksi olacak” diye konuştu.

 

HER ŞEY ÇOCUKLAR İÇİN TASARLANDI

 

Anaokulunda her şeyin çocuklar için tasarlandığını, yemeklerin de anaokulu bünyesinde aşçılar tarafından hazırlanacağını dile getiren Çetinkaya ve Türkmen, kendilerine emanet edilecek olan çocuklara en iyi şekilde sahip çıkacaklarını da vurgulayarak, “Onları en iyi şekilde geleceğe hazırlamak en büyük sorumluluğumuz” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ