Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti

 

Çerkezköy’de sürücü adaylarının eğitim aldığı ve sınava girdiği alanlar sürekli sorun oluyor. Yıllar önce şehir dışında Kuşbahçe Mevkiinde eğitimler yapılırken, Hükümet Caddesi üzerine alınmıştı. Yapılan eğitimler ve sınavlar artan nüfus ve trafikle birlikte Namık Kemal Bulvarı üzerine alınmıştı. Namık Kemal Bulvarı’nın ardından yine gelen şikayetler üzerine Cengiz Topel Caddesi üzerine alınmıştı. Fakat artan nüfusla birlikte Çerkezköy’ün en işlek caddelerinden biri olan Cengiz Topel Caddesi’ndeki sürücü kursu eğitimleri ve sınavları hem sürücü adaylarını, hem de diğer sürücüleri tehlikeye sokuyor.

 

HERKES ŞİKAYETÇİ

Eğitimlerin yanı sıra özellikle sınavların olduğu zamanlarda bazen kazaların da olduğu Cengiz Topel Caddesi üzerinde yapılan eğitimler risk oluşturuyor. Bu durumdan hem sürücü kursları sahipleri, hem eğitim gören sürücü adayları hem de vatandaşlar şikayetçi. Eğitim alanında park yerlerinde de sıkıntı yaşayan sürücü kurslarıyla vatandaşlar karşı karşıya geliyor. Acemi olan sürücü adayları da bu durum karşısında daha da heyecanlanıyor.

 

YAPILMASI GEREKEN ŞEHİR DIŞINDAKİ BİR ALANA ALINMASI

Konuyla ilgili şikayetlerini dile getiren vatandaşlar, “Burası Çerkezköy’ün en işlek caddelerinden birisi. Onun için burası, bu eğitimi gören yeni acemi şoförler için sıkıntılı. Burada kaç defa kaza oldu. Burada acemi şoförlerin eğitim yapması ile ilgili çok ciddi sıkıntılar doğuyor ve hatta bir sürü kazalara şahit oluyoruz. Burada trafik çok yoğun. Sürücü adayları burada eğitim görüyor ve bu da ciddi tehlikelere maalesef kapı aralıyor. Yapılması gereken şey; sürücü adayları için, ilgili kurumlar bir araya gelecek ve şehrin dışında daha uygun bir yer, bir zemin bulup orada bir eğitim parkuru yapmak. İnsanlar orada eğitimlerini görsünler, daha sonra şehir içine gelip araç kullanabilsinler” şeklinde konuşuyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ