Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti

Gazetemizin defaten dile getirdiği ama bir türlü çözüm bulunmayan Kızılpınar’daki Kocameşe mevkiindeki Karatepe Mesire alanındaki mide bulandıran görüntüden hiçbir şey değişmemiş durumda.

 

 

GAZETECİ ŞABAN KARDEŞ TEKRAR OLAY YERİNE GİTTİ

Geçtiğimiz günlerde buradan yayın yaparak konuyu gündeme taşıyan Gazeteci Şaban Kardeş, haberi yaptıktan 6 gün sonra gittiğinde de manzaranın yine değişmediğine şahitlik etti. Vatandaşların sorumsuzluğunun ve yetkililerin ilgisizliğinin tavan yaptığı bu alanda oluşan görüntüleri aynı kalması hayretle karşılandı.

 

BU KADA PİSLİĞİN İÇİNDEVATANDAŞ YİNE DE PİKNİK YAPIYOR!

İşin bir diğer enteresan yönü ise bu kadar pisliğin içinde vatandaşın piknik yapması oldu. Bu kadar çöp ve atığın içinde, sineklerden gözlerin bile zor açıldığı alanda vatandaşların hafta sonu aileleriyle gelip piknik yapması ise koca bir soru işareti olarak tarihteki yerini aldı. Çocuklarına hamak ve salıncak kurup bir taraftan mangalını yakan vatandaşlar, bir taraftan da çalınan müziklerle halay çekti. Etrafındaki çöp yığınlarına aldırış etmeden yapılan bu sorumsuzca ve bilinçsizce hareket pes dedirtti. Belediyenin ise burası içen ne zaman kolları sıvayacağı merakla bekleniyor.

NELER OLMUŞTU?

Vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine Gazeteci Şaban Kardeş, Kızılpınar’daki Kocameşe mevkiindeki Karatepe Mesire alanına gidip bu kötü görüntüyü yayında anlatmıştı. Adeta kaderine terk edilen ve mesire alanı demeye bin şahidin gerektiği Karatepe Mesire Alanında çöp yığınlarının yanı sıra kent mobilyalarının da çoğu yine sorumsuz kişiler tarafından kırılmış durumdaydı. Çöp konteyneri dururken çöplerini etrafa atan sorumsuz vatandaşların üzerine Belediyenin de ilgisizliği eklenince işte böyle manzara ortaya çıkmıştı. Yedikleri içtikleri her şeyin atıklarını doğaya bırakan bu vatandaşlar, geride nahoş manzaralar bırakmıştı. Mesire alanındaki kent mobilyalarının neredeyse tümünü kıran sorumsuz kişi veya kişiler betondan yapılan mangal yerlerini de kırarak zarar vermişlerdi.

 

MİDE BULANDIRAN GÖRÜNTÜLER

Alandaki daha önceden milyonlarca lira harcanarak yapılan sosyal tesislerin hali ise yine içler acısıydı. Tuvaletlerdeki kötü görüntü ise yine mide bulandıran cinstendi. Devletin ve milletin parasının heba edildiği, milli servetin çöp haline geldiği bu manzaranın bir başka ürkütücü boyutu ise pislikten ve çöplerden kaynaklı oluşan sineklerdi. Gazeteciler çekim yaparken zorlayan sinekler adım atmaya bile fırsat vermiyordu. Neresinden bakarsanız bakın ilgisizliğin ve sorumsuzluğun aktığı Kızılpınar Kocameşe Karatepe Piknik alanın ilgi ve bakım beklediği vatandaşlar tarafından yine dile getirildi.

Kaderine terk edilen, bu alanın bir an önce temizlenip vatandaşların hizmetine sunulması ise vatandaşlar tarafından büyük bir özlemle bekleniyor.

 

Haber / Faik Onur KAYA