Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti

 

İletişim ve teknoloji çağında olduğumuz 2024 yılında insanlar Uzay yolculuklarına çıkarken, bu çağda yaklaşık 250 bin nüfuslu Çerkezköy’de Telekom hizmetlerinin evlere ulaşamaması vatandaşı çileden çıkartıyor.

KABLOLAR KOPTU

Eriş Sokak’ta TESKİ ekiplerinin çalışması sonrası ve Hikmet Uğraş Caddesinde bulunan Eski Ziraat Bankasının yıkımı sırasında Telekom’a ait fiber optik kablolar koptu. Sokaktaki internet alt yapısı tamamen zarar görürken, mahallede adeta hayat durdu. Esnaf dertli, mahalleli ise tepkili. Esnaf iş yerlerinde fatura kesme, ödeme yapma ve alma işlemlerinde sorunlar yaşarken, vatandaşlar ise 21.yüzyılda evlerinde internet kullanamadığını ifade ettiler. Kopan kablolar nedeniyle uzun süre internet hizmetinden uzak kalan vatandaşlar, süreç hakkında hiçbir bilgilendirme olmamasına ve kurumlar arasındaki koordinasyonsuzluğa tepki gösterdi.

 

 

TEPKİ GÖSTERİDLER

Yetkililerin sınıfta kaldığını kaydeden vatandaşlar, “İnternetsiz bir şeyin yapılmadığı hayatımızda günlerdir evlerimizde internetimizi kullanamıyoruz. Bundan 20 gün önce TESKİ ekipleri Eriş sokakta patlağı tamir ederken kabloları kopardı. Belediye ve Telekom ekiplerine durumu bildirmemize rağmen gelen giden olmadı. Bu sorununun hemen arkasından Hikmet Uğraş Caddesi’nde bulunan Eski Ziraat Bankasının yıkımı sırasında mahalleyi besleyen Telekom internet kabloları da yıkıldı. O günden itibaren mahallenin büyük bir kısmı internetsiz kaldı.  Durumu Telekom’a bildirdik ama hala gelen giden yok. Kayıt açıp telefonumuza mesaj atıyorlar fakat halen gelen yok. Günümüzde 7 den 77’ye birçok kişinin önemli bir ihtiyacı da internettir. Kendimize günlerdir muhatap bulamıyoruz. Sürekli sıkıntı çekiyoruz. Kendi internetimizi kullanırken de kesintiler yaşanıyor. Hatta kullanmadığımız internetin ödemesini de yapacağız mecburen. Telekomünikasyon şirketini aramamıza rağmen sürekli erteliyorlar ve sorunu çözmüyorlar" ifadelerini kullandılar.

Haber/Faik Onur KAYA