Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Çerkezköy’ün alt yapısına yatırım yapmama inadı yüzünden Çerkezköylülerin su kesintileriyle imtihanı da bitmek bilmiyor. İstasyon Mahallesi Güzel Sokak üzerinde önceki gün su patlağı meydana geldi. Durumu TESKİ Çerkezköy ekibine bildiren mahalleli ardından su patlağının ekipler tarafından tamir edilmesiyle rahat bir nefes alacağını düşünürken, yeni güne yine sürprizle başladı. Çünkü bir gün önce tamir edilen yerden tekrar su patlağı meydana gelmişti.

AYNI SOKAKTA 8 KEZ SU PATLAĞI OLDU

Aynı sokakta son bir yıl içinde 8 kez şebeke hattından dolayı su patlağının yaşandığını dile getiren vatandaşlar soruna kalıcı çözüm bekliyor. Çerkezköy’de yaşanan su patlaklarının ardı arkası kesilmiyor. İstasyon Mahallesi Güzel Sokak’ta aynı noktada yine patlak meydana gelmişti. TESKİ ekipleri buraya gelerek o patlağı giderdi fakat 24 saat geçmeden aynı noktada yine patlak meydana geldi.

 

NEDENİ ASBEST BORULAR

Patlakların nedeni olarak ise Çerkezköy’deki asbest borular gösteriliyor. Asbest borular sık sık patlıyor. Asbest borularla, plastik boruların birleştiği noktada su patlağı meydana geliyor. TESKİ ekipleri buraları tamir ediyor fakat aradan kısa bir süre geçmeden yine patlak meydana geliyor.

Vatandaş TESKİ’nin su patlarından isyan ederken, öte yandan TESKİ ile ilgili Çerkezköy’e yatırım yapmayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine adeta ateş püskürüyor. Çünkü her gün meydana gelen çok sayıda su patlağından dolayı binlerce metreküp su boşa akıyor. Çerkezköy halkı da TESKİ’nin Çerkezköy’e yapmadığı altyapı yatırımlarından dolayı ateş püskürüyor.

 

TESKİ EKİPLERİ DE YETİŞEMİYOR

Asbestli borularla Çerkezköy halkı bir taraftan su içerken bir taraftan da hemen hemen her gün su patlaklarıyla mücadele ediyor. TESKİ ekipleri aynı noktada yine aynı işlemi yaptı. İstasyon Mahallesi Güzel sokaktaki manzara bu şekilde gerçekleşiyor. TESKİ ekiplerinin Çerkezköy’deki patlaklarla olan mücadelesi devam ediyor. TESKİ ekipleri de bazen oluşan bu patlaklara yetişemiyor çünkü aynı anda 3-4 adet patlak meydana geliyor. TESKİ ekipleri bazen iki gün bazen üç gün o patlaklara müdahale etmekte zorluk çekiyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ