Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti

 

Hz İmam Hüseyin (A.S.) şehit edilişinin Kırkıncı gününde Çerkezköy Ehli Beyt Dergahı’nda yapılan anma merasimi programında anıldı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

Çerkezköy Ehlibeyt Dergahı’nda yoğun katılımlı bir anma programı yapıldı. Programa Çerkezköy Ehlibeyt Derneği Başkanı ve Tekirdağ Ehlibeyt Dernekleri Birliği Başkanı Seyyid Sinan Boztepe, Kapaklı Karaağaç İmam Ali Derneği Başkanı Halil Karaduman, Ergene Hz. Hüseyin Derneği Başkanı Celal Özbek, Marmaraereğlisi Yeniçiftlik Hz.Abbas Derneği Başkanı Süleyman İlter ve kurumlara bağlı Din Adamları ile Alevisi Sünnisi ile canlar katıldılar.

 

AŞURA GÜNÜ İSLAM DİNİNİ AYAKTA TUTTU

Program öğle namazına müteakip başladı, namaz ardından Kur’an Tilaveti, konuşmalar, mersiye ilahileri ile program da gözyaşları sel oldu. Çerkezköy Ehli Beyt Derneği Başkanı Seyyid Sinan Boztepe yaptığı konuşmada, “Aşura günü İslam dinini ayakta tuttu, Erbain ise Aşura felsefesini ayakta tuttu. İmam Hüseyin’in mübarek kıyamı tağutlaşan emevi saltanatına dur demek içindi. Yezidin maskesi Aşura günü alaşağı edilmiş oldu ve bu kıyamla Müslümanların uyanışı sağlandı. Hz Muhammed’in (S.A.V.) evlatları canları pahasına İslam Dinini korudular. Yezid gibi bir fasıka dini teslim etmediler.

Erbain ise Aşurayı takip eden Kırk gün boyunca Suriye Şam’a esir olarak götürülen Ehli Beyt’in yeniden Irak Kerbela’ya dönüşünü ve kırkıncı gün İmam Hüseyin’in kabri başına gelişlerini ve kabrin yeniden kazılarak Şam’a mızrak ucunda götürülen kesik başının bedenine teslim edilmesini temsil etmektedir. Yani başsız beden kırk gün sonra başına kavuşmuş oldu ve İmam Hüseyin’in defni kırk gün sonra tamamlanmış oldu” dedi.

İSRAİL VE AMERİKA’YA LANET OKUNDU

Boztepe, “ Esirler arasında İmam Hüseyin’in kız kardeşi Hz Zeyneb ve oğlu olan dördüncü Ehli Beyt İmamı Hz. Zeynel Abidin de bulunmaktaydı.  Özellikle her yıl Ehli Beyt aşığı Müslümanlar Irak’ın Necef şehrindeki İmam Ali Türbesinden Kerbela şehrindeki İmam Hüseyin Türbesine temsili bir Erbain yürüyüş yapmaktadırlar. Bu yıl resmi açıklamaya göre Irak dışından ve Irak içinden 50 Milyon insan bu kutsal yürüyüşe dahil oldular. Bu yürüyüş ve programlar hem Ehli Beyt’e bağlılığın bir nişanesidir hem zamane yezidlerine karşı birlik olmanın göstergesidir” dedi. Bugünün Kerbelası olan Gazze’ye duaların yükseldiği, İsrail ve Amerika’ya lanetlerin okunduğu anma programında davetlilere yemek ikramı yapıldı.

Haber/Faik Onur KAYA