Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti

 

Görüntüde çek çek diye tabir edilen ve çöplerden geri dönüşüm malzemeleri toplayan 25 yaşındaki bu ve bunun gibi şahıslar, yanına küçük yaşta bir kız çocuğunu da alarak vicdanları sömürmeye devam ediyor. Vatandaşların yolunu kesen, ağlayarak, sızlayarak para dilenen bu ve buna benzer şahıslar hem rahatsızlık veriyor, hem de insanların duygularıyla oynuyor. Böyle şahısların Çerkezköy’de sayıları her geçen gün artıyor. Nüfusun artışıyla birlikte maalesef dilenci sayısı da artıyor.

 

DİLENME YÖNTEMLERİ DE DEĞİŞİYOR

Çerkezköy’de dilenci sayısı her geçen gün artarken, dilencilerin kullandığı yöntemler de çeşitleniyor. Kimileri nazik bir şekilde el açarak yardım talep ederken, bazıları ise özellikle aileleri hedef alarak zorla para isteme yöntemine başvuruyor. Son zamanlarda artan bu durum, vatandaşlar arasında tedirginliğe neden oluyor. Özellikle kalabalık alanlarda ve çocuk parklarında sıkça rastlanan bu dilenciler, ailelerin huzurunu kaçırıyor. Birçok aile, parklarda ve halka açık alanlarda rahatça vakit geçirmekten çekinir hale geldi. Özellikle hafta sonları kaldırımları ve kapalı iş yerlerinin önünü de mesken tutan kimi dilenciler ise mendil satma adı altında bu yöntemlerine devam ediyor. Vatandaşların duygularını sömürerek haksız kazanç elde eden bu sorumsuzlarla daha etkin yöntemlerin uygulanması talep ediliyor.

 

EMNİYETİN DENETİMLERİ SÜREKLİ DEVAM EDİYOR

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çerkezköy Belediyesi Zabıta ekipleri gün boyu kavşaklarda, trafik ışıklarında ve şehrin içerisinde değişik alanlarda dilenen veya su, mendil satan çocuklara karşı denetimlerini de sürekli devam ettiriyor. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre, Çerkezköy ilçe sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, kamu esenliğinin sağlanması ve sokakta çalıştırılan çocukların genel olarak beden ve ruh sağlıklarının korunması ile suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla çeşitli tedbirler alındığı ve bunların uygulanmasına kararlılıkla devam edileceği vurgusu yapılıyor.

 

 

TOPLUMUN BUNLARDAN KURTULMASI LAZIM

Hem şehrin kültürünü değiştiren, hem de kolay yoldan para kazanmaya çalışan bu tiplerin şehrin göbeğinde temizlenmesi artık elzem bir duruma dönüştü. Taşı sıksa suyunu çıkaracak güçte ve yaşta olan insanların böyle kolay yoldan ve insanların yarım etme duygusunu sömürerek kazanç elde etmeye çalışmasının ahlaki olmadığını dile getiren vatandaşlar; “Kimisi çek çek alıp, yanında da küçük çocukla duygu sömürüsü yaparak dileniyor. Kimisi kucağına küçük bebeği alıp trafik ışıklarında oturarak dileniyor. Kimisi küçük yaşta çocukları yanına alarak araçların önünü kesip dileniyor. Bunların gerçek ihtiyaç sahibi olduğuna inanmıyoruz. Bunların yüzünden gerçek ihtiyaç sahiplerine de insan yardım edemiyor. Dilenmeyi bir meslek haline getiren bu sömürgenlerden bir an önce kurtulmamız gerekiyor” şeklinde sözleriyle konuya olan tepkilerini dile getiriyorlar.

Haber / Şaban KARDEŞ