Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti

Çerkezköy Kaymakamı Nazmı Günlü, ilçede görev yapan gazetecilerle sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Günlü, burada gündeme ilişin değerlendirmelerde bulundu.

SIKINTI BİZE DE GELİYOR

Bölgesel tren seferlerinin gecikmesiyle ilgili çok şikâyet olduğunun hatırlatılması üzerine Kaymakam Günlü, “Sıkıntı bize de geliyor. Hızlı tren inşaatından kaynaklanan tren seferlerinde ve günlük yaşamda aksaklıklar oluyor. TCDD ile paylaşıyoruz tedbirlerin alınması için” diye cevapladı.

“ÇOK YOĞUN BİR ÇALIŞMA VAR”

Hızlı tren projesi çalışmaların hızla sürdüğünü aktaran Kaymakam Günlü, “Hızlı tren yatırımı devletimizin önemli yatırımı. Bu tren, hızlı tren yolu tüm ülke genelini ilgilendiriyor. Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma Bakanımız da projeyi bölgede inceledi. 2025 yılı sonuna faaliyete geçirme hedefi var. Onun için çok yoğun bir çalışma var. Hem TCDD’nin inşaat, bizim ilçemizi ilgilendiren noktada DSİ’nin de ıslah çalışmaları hızla gidiyor” ifadelerini kullandı.

KÖPRÜ İLE BAĞLANTI YAPILACAK

BSH da dahil ilçedeki hemzemin geçitlerin kapanacağını sözlerine ekleyen Kaymakam Günlü, “BSH’ın bulunduğu yerden hızlı tren için viyadük yapıldı. Eski projede tren hattı mevcut yerinde kalıyordu. Bakanlığımız ve TCDD’nin desteğiyle yeni bir köprü yapılıyor ve normal trenlerde üsten geçecek. BSH kavşağındaki hemzemin geçit ve İstasyon Mahallesindeki hemzemin geçit kalkacak. Köprü ile bağlantı yapılacak. İlçede 4 hemzemin geçit var. Çalışmalarla birlikte bunlarda kapanacak”  dedi.

 

 

TÜM KURUMLAR BU BİNADA HİZMET VERECEK

Binanın geçtiğimiz yıl Nisan ayında yıkıldığını, yatay mimari olarak dört katlı inşa edilen hükümet konağı binasının temelinin haziran ayında atıldığını kaydeden Kaymakam Nazmi Günlü, hükümet konağı binasının tamamlandığını ve ince işçiliklerinin kaldığını kaydetti. Günlü, “ Biliyorsunuz ihale sözleşme süresi devam ediyor. Yüklenici firmamız binanın tamamlanması için büyük çaba gösteriyor. Bakanlığımızın da desteği sürüyor. Hızlı bir şekilde inşaatımız sürüyor. İnce işçilik devam ediyor. Alçı sıva işleri bitmiş durumda. Yüzde 70 seramik işi ve tesisat işleri bitti. Yine hedefimiz 29 Ekim. Teslimde bir süreç oluşuyor. 29 Ekim’de teslim aşamasına gelir, ama teslim alınması, taşınması Kasım ortası yada Aralık başını bulabilir. Amaç ise tüm kurumların binaya yıl içinde taşınmasıdır. Yıl sonuna kadar bitmesini bekliyoruz. Biz bu 29 Ekim’i hedef olarak görmüştük. Tüm kurumlarımız yeni binamızda hizmet verecek” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA