Gözden kaçırmayın

O kadın sığınma evinden kendi isteğiyle ayrılmışO kadın sığınma evinden kendi isteğiyle ayrılmış

Tekirdağspor Kulüp Binası’nda konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Tekirdağspor Kulübü Başkanı Ekrem Daşdan; yeni sezonda hedeflerinin 3. Lig’e çıkmak olduğunu ifade ederken bilinmeyenleri de basın mensupları ile paylaştı. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar’ın da katıldığı basın toplantısında Uğur Aytaç ile imzalar atıldı.

4 MİLYON BORCUMUZ VAR

Tekirdağ’ın güncel borcuyla alakalı yöneltilen soruya cevap veren Tekirdağspor Başkanı Ekrem Daşdan, “ Tekirdağspor’un güncel borcu geçmişten gelen borçtur. Eski yöneticilerimizin kulüpten olan alacaklarıdır. Bu tarz borçlarımız bulunmaktadır. Geçmiş dönemdeki vergi ve SGK’ları yapılandırıp hepsini ödedik. Kulübümüzün 3.5-4 milyon civarı borcu bulunuyor. Biz iki yıldır Tekirdağspor için elimizden geleni yapıyoruz. Hiç kimseden maddi destek almadan Tekirdağspor’u ayakta tutuyoruz. Tekirdağspor’u hak ettiği yere getirene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

BİRLİKTEN GÜÇ DOĞAR

Daşdan, Her insan iş hayatında sıkıntılar yaşayabilir. Ama benim ticaretimle sporumun hiç alakası yok. İki yıldır ben ve yönetim kurulu üyelerimiz cebinden takım için ciddi paralar harcadı.Ticarette sıkıntıya girdiğim için Tekirdağspor’un isminin geçmesi hoş değildir. Biz bu işi gönülden yapıyoruz. Maddi ve manevi destekle Tekirdağspor’u hak ettiği yere getireceğiz. Her zaman birlikten güç doğar. Bu desteği dışarıdaki arkadaşlarımızın da katkı vereceğine inanıyoruz” dedi.

 

O SAYFAYI KAPATTIK

Daştan, “ Sahilde çay bahçesi biz gelmeden önce 2-3 yıllığına anlaşması yapılmış bir yer. Burası Milli Emlak’tan alınan, belediyenin yapmış olduğu bir yer olduğu için biz zaten ihaleye çıkamayız. Tekirdağspor’u daha çok gelir kim getirecekse bizim tercihimiz odur. Biz buradan da otoparktan da kira alıyoruz ancak Tekirdağspor hesaplarında bloke var. Biz geçen yıldan beri Tekirdağspor’un hesaplarını kullanamıyoruz. Bunun uğraşındayız. Bunun sebebi de geçmiş dönemlerden alacaklı olanların hesapları bloke koydurması. Bu konuyu mali müşavirlerle ve avukatlarla da masaya yatırdık. Kısa bir sürede sonuca varacağımıza inanıyorum. Kulübü şirketleştirme çabası içindeyiz. Biz söze dayalı iş yaptığımız için kendi sözümüzü veriyorsak karşı tarafta sözünüzün arkasında durmalı. En büyük yanılgımız maalesef odur. Eski hocamız ile sözleşme yapmadık ve çift taraflı güven anlaşması yaptık. Birlikte yol yürüyemeyeceğimizi düşünerek karşılıklı yollarımızı ayırdık. Kısaca biz o sayfayı kapattık” dedi.

 

 

HEDEF PROFESYONEL LİG

Bir tane futbolcunun kulüpten alacağının olmadığını ifade eden Daştan, “ Şampiyonluk pirimi açıklanmıştır, fakat bunu biz açıklamadık. Dışarıda bulunan iş adamları açıkladılar. Her zamanki gibi senaryo aynı oldu. Lafa gelince herkes bir şeyler söyleyip icraata gelince hiç kimse bir şey yapmaz. Biz gücümüz yettiği kadar önce yapmamız gerekeni yaptık. Ancak iş adamları vaat ettikleri primleri ödemedi.  3 arkadaşımızın şampiyonluk priminden alacakları kaldı. Az para ile çok iş yapmanın derdindeyiz. Bu yılki bütçemiz ise 15-20 milyondur. Bu hedefle Tekirdağspor’u profesyonel liglere çıkartmak istiyoruz” dedi.

TEKİRDAĞ SEVDALISIYIM

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar da yaptığı açıklamada, “ Belediye olarak zor şartlar altındayız. Tasarruf tedbirleri elimizi kolumuzu bağlıyor. Tekirdağspor’a herkesten çok daha fazla sevdalı olduğumu çok iyi biliyorsunuz. Ama iş para konusuna gelince belediye olarak biz çok büyük ciddi destekler veremiyoruz. Biz futbolcuların ulaşımı olsun yemesi içmesi tesisteki masrafları olsun destek vereceğiz” dedi.

FUTBOLCULARA MORAL VERDİ

Nallar, “ Tekirdağspor’a herkesin sahip çıkması gerekiyor. Birkaç arkadaşımızdan rica ettik ve kulübe ciddi anlamda destekte bulunacaklır. Belediye olarak belediyede çalışanların maaşlarını SGK borçlarını nasıl ödeyeceğiz onun derdindeyiz. Çok ciddi bir borç yüküyle devraldık, biliyorsunuz. Ben Tekirdağspor’un eski futbolcusu ve kulüp başkanı olarak yöneticiliğini yapmış bir kardeşiniz olarak Ekrem başkanın her zaman yanında olacağımı söylüyorum. Bu Ekrem başkanın tek başına kaldırabileceği bir yük değil. Tekirdağspor’un bir yönetim var Tekirdağ’ın değerli iş adamlarından oluşan. Hepsi elini cebine atacak. Geçmişte olduğu gibi Tekirdağspor’a destek olacaklar. Sadece benim değil Büyükşehir Belediye Başkanımız Candan Hanım da Tekirdağspor’a destek vereceğini zaten söylemişti. Burada kaymakam bey var vali bey var. Onların da desteği çok önemlidir” dedi.

Toplantının ardından antrenman sahasına geçilirken Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar futbolculara baklava ikramında bulunarak yeni sezon öncesi moral verdi.

Haber/Şaban KARDEŞ