Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti

Özel ÇOSB MTAL Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Sifil, Özel ÇOSB MTAL Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Temiroğlu, ÇOSB Bölge Müdürü F. Çiğdem Baykal’ın yanı sıra Okul Müdürü B. Behçet Yazıcıoğlu, ÇOSB birim yöneticileri, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“AİLEDEN SONRA EN ÖNEMLİ BASAMAK OKULDUR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Okulun insan hayatında çok önemli bir basamak olduğunu ifade ederek, “İnsan hayatında aileden sonra en önemli basamak olan okul, bireyi hayata hazırlayan, gelişme ve çağdaşlaşma çabalarını başarıya ulaştıran, eğitim imkânlarını sistemli bir şekilde sunan ve geleceğe ilişkin hedeflerimize ulaştıracak olan eğitim yuvasıdır. Çağdaş eğitim, toplumsal yaşamımızın biçimlendirilmesinde, geleceğe yönelik adımlarımızın belirlenmesinde ve çağdaşlaşma sürecinin başarıya ulaşmasında vazgeçilmez ögedir. Sağlam temeller üzerine kurulmuş bir yaşam, çocuklarımızın geleceği için olduğu kadar, genç nüfus yoğunluğuna sahip Cumhuriyetimizin geleceği için de temel koşuldur.” Şeklinde konuştu.

 

‘AKILLI ÜRETİM’ ÇAĞINA DİKKAT ÇEKTİ

Sözdinler, “ÇOSB olarak öğrencilerimizi güvenli ve kaliteli bir eğitim ortamında 21.yüzyıl becerileri ile donatarak geleceğe hazırlamak için varız. Bu çerçevede; sevgiye, akla, bilime ve tekniğe dayanarak, kendi kültürümüz içinde, eleştirel ve yaratıcı düşünebilen, iyi iletişim kurabilen, araştırma-sorgulama yapabilen, girişimci, akılcı ve çağdaş bireyler yetiştirmek en önde gelen görevimizdir” dedi. ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı ‘Akıllı Üretim’ çağına da dikkat çekerken “Bu çağ hızlı ve kalıcı öğrenme çağıdır. Unutmayın yarınlar çok çalışan, büyük düşünenlerindir. Seyreden değil yapan olmak istiyorsak hepimizin çok ama çok çalışması gerekir.” İfadelerini kullandı. Konuşmasının devamında Atatürk’ün 1 Mayıs 1922’de TBMM’de yaptığı açılış konuşmasına da atıfta bulunan Eyüp Sözdinler, “Atatürk teknik ve mesleki bilgilere verdiği önemli ‘Milletimizin dehasının gelişmesi ve layık olduğu medeniyet seviyesine ulaşması ancak, yüksek bilim ve teknik elemanların yetiştirilmesi ve millî kültürümüzün yüceltilmesiyle mümkündür.’ ifadeleriyle dile getirmiştir. Bizler de Ürettikçe, ülkemizi güçlendirmek ve sanayimizi sürdürülebilir kılmak için hep birlikte çalışacağız” dedi.

SÖZDİNLER, VELİLERE DE SESLENDİ

Öğrencileri hep birlikte hayata hazırlayacaklarını kaydeden Sözdinler, “Bugün, çocuklarınızı okulla buluşturmanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Sizin çocuklarınız, bizim çocuklarımızdır. Mevlâna’nın dediği gibi: ‘Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşabilir.’ Bizlere emanet ettiğiniz yavrularınızı hayata beraberce hazırlayacağız. Eğitim öğretim sürecinde sizlerin de desteklerinizi yanımızda görmekten mutluluk duyarız” dedi. Konuşmasının sonunda öğretmenlere de seslenen  ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı, “Hedefi en başta iyi insan yetiştirmek olan özünde sevgi, sabır ve fedakârlık isteyen bu ulvî mesleği icra ederken sizlere çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Çünkü yetiştirdiğiniz her fidan koca bir ormanın içinde çınar olup kökleriyle topluma yön verecektir. Bir nesli inşa etmek aslında geleceği de inşa etmektir.” Şeklinde konuştu. Sözdinler, 2024-2025 Eğitim- Öğretim Yılının hayırlı olmasını dileyerek öğrenci ve öğretmenlere başarılar diledi.

‘İŞİNİZİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPIN’

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Özel ÇOSB MTAL Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Temiroğlu ise, öğrenci ve öğretmenlere yeni eğitim öğretim yılında başarılar dileyerek, ‘Bölgemize ara ve mesleki eleman yetiştiren okulumuzun size sunduğu imkanlardan en iyi şekilde faydalanacağınıza ve yapacağınız işi en iyi şekilde yapacağınıza inanıyoruz.” Dedi. Son olarak okul müdürü Behçet Yazıcıoğlu söz alarak yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.

HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Yeni eğitim öğretim yılının sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu olmasını dilediğini ifade eden Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Behçet Yazıcıoğlu, “Yeni bir eğitim öğretim yılı başlarken siz değerli konuklarımızla ve öğrencilerimizle birlikte olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Geleceğimizin güvencesi sevgili öğrencilerim, kıymetli misafirler okulumuz 2012 yılında mesleki ve teknik Anadolu lisesi statüsünde eğitime her zaman destek veren Çerkezköy OSB yönetimi tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel okul olarak açılmıştır. Bölgemiz ve ülkemiz sanayisinin yetişmiş teknik eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimizin destekleriyle ücretsiz eğitim verilen okulumuzda endüstriyel otomasyon teknolojileri, elektrik elektronik teknolojileri, makine teknolojileri, kimya teknolojileri ve tekstil teknolojileri olmak üzere 5 alan ve bu alanlarda eğitim gören 910 öğrencimiz vardır. Amacımız sizleri daha bilgili, aranan birer teknik eleman olmanızdır. 2024-2025 eğitim öğretim yılının sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu olmasını diliyorum.” diye konuştu.

ÖZEL BİR OKULUMUZ VAR

ÇOSB Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Temuroğlu ise yaptığı açıklamada “Okulumuz gerçekten hoş bir okuldur. Hoş bir okula geldiniz, hoş bir okul buldunuz bunu bilin. Burası özel bir okul. Biliyorsunuz devletin imkanları kısıtlı, devlet okullarında her türlü imkanlar olmayabiliyor. Burası özel bir okul ve her türlü masraftan çekinmeyerek her türlü imkanı teşhis eden bir okul. Burası ticari bir kurum değildir. Burası kar etmek amacıyla kurulmamıştır. Kar amacı gütmediği için de her türlü imkanı ayağınıza getiriyor. Okulunuzun kıymetini bilin, bu şansı iyi değerlendirin. Siz çok şanslı çocuklarsınız. Önümüzdeki 4 yılı çok iyi değerlendirin. Önemli olan bir şey olmak değildir. Doktor olmak, mühendis olmak, teknisyen olmak, marangoz olmak, demirci olmak, pilot olmak bunlar hiç önemli değildir. Ne oluyorsan en iyisinden olmak çok önemlidir. Teknisyen mi oldun, en iyi teknisyenlerden birisi olacaksın. Hep en iyi, bunu aklınızdan çıkarmayın. Mezun olduktan sonra iyi bir üniversiteye girip, iyi bir mühendis olacaksanız üniversite sınavlarına girin ama eğer iyi bir mühendis olabileceğiniz bir üniversiteye giremeyecekseniz hiç dert etmeyin. İyi teknisyen olmak çok daha önemli. Şu anda sanayimizin sizin gibi iyi teknisyenlere ihtiyacı var, kötü mühendislere ihtiyacı yok.” dedi.

DİSİPLİNDEN GEÇER

İlk ders konuşmasını yapan Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Kayhan Çelik, “Eğitilmemiş toplumlar uygar olamazlar, gelişemezler, ayakta kalamazlar. Okul, toplu yaşamayı, birbirimizi sevmeyi, kurallara uymayı da öğretir. Okula gelmek, ondan yararlanmak insan hayatında çok önemli bir adımdır. Güzel bir insan olarak yetişmek istiyorsanız okulunuza dört elle sarılın, ona sahip çıkınız, okulun bütün olanaklarından yararlanın, öğretmenlerinizden en iyi biçimde faydalanınız, düzenli çalışınız. Çünkü başarılı olmanın yolu düzenli ve disiplinli çalışmaktan geçer.” dedi.

Haber/Fatma ALADAĞ ASLANLI