Gözden kaçırmayın

Kapaklıspor kadrosunu iki isimle güçlendirdiKapaklıspor kadrosunu iki isimle güçlendirdi

Pazar günü Kapaklı’da oynanan karşılaşmaya Kapaklıspor Ataberk Aksu, Dischon Thomas, Mustafa Özdemir, Erkan Veyseloğlu, Emir Bozyiğit, Nejat Barkın Olca, Marcus Shaver, Bahadır Şimşek, Muhammed Taha Kaptı, Marc Andre Seylan, Ali Tunce, Cem Han kadrosu ile çıkarken, Trabzonspor ise Mert Konuk, Utku Saraloğlu, Alican Güney, Oğuzhan Göktepe, Rijad Aydın, Ogün Sevinç, Gökhan Yazıcıoğlu, Can Uğur Öğüt, Muhammed Doğan Şenli kadrosu ile çıktı.

FARKI AÇTI

Can Uğur Öğüt’ün üçlükleriyle Trabzonspor skor üstünlüğünü ilk dakikalardan eline aldı (12-8). Uzunlarıyla boyalı alanı iyi kullanan Kapaklıspor farkı eritmesini bildi. Nejat Barkın Olca’nın turnikesiyle öne geçen ev sahibi ekip çeyreği de 17-16 önde tamamladı. Scoreboard arızası nedeniyle ikinci çeyrek yaklaşık 10 dakika gecikmeli başladı. Trabzonspor’un zayıf savunması karşısında potaya giderek skor bulan Kapaklıspor tekrar öne geçti. Trabzonspor tecrübe ellerle denediği uzak mesafe atışlarından isabet bulamadı. Mert (Konuk) ve Rijad (Aydın) değişikliğiyle daha iyi hücum eden konuk ekip 05:17 dakika kala öne geçti (22-21). Erkan Veyseloğlu ile cevap veren Kapaklıspor tekrar üstünlüğü ele alıp farkı da açmaya başladı. Son bölümde maça da ağırlığını koyan Kapaklıspor çeyrek sonunda soyunma odasına 36-28 gitti.

KAPAKLISPOR RAHAT OYNADI

Karşılaşmanın üçüncü periyoduna Kapaklıspor iyi başlarken, Trabzonspor ise ilk üç buçuk dakika sayı bulamadı. Pota altında topları kolay bitiren Kapaklıspor ise farkı çift haneye zorlanmadan çıkardı (42-28). Trabzon bu çeyrekteki ilk basketini Gökhan Yazıcıoğlu‘ndan 06:21 dakika kala kaydetti. Kalan sürede kısalarından istediği katkıyı alamayan Trabzonspor Gökhan’ın sayılarıyla maçın içinde kalmaya çalıştı. Kapaklı üçüncü çeyreği de 53-45 ile önde bitirdi.

KAPAKLISPOR GALİBİYETLE AYRILDI

Karşılaşmanın son periyoduna iyi başlayan konuk ekip Trabzonspor 6-2’Lik seri ile toparlanmaya çalıştı. Shaver’ın üst üste sayılarıyla farkı tekrar açan Kapaklıspor skoru 67-57 getirdi. Doğan Şenli ve Can Uğur Öğüt gibi tecrübeli isimlerin şutlarıyla Trabzonspor farkı indirmeye çalışsa da istediğini elde edemedi. Son dakikalarda taktik faulleri de sayıya çeviren Kapaklıspor karşılaşmadan da  77-66 galip ayrıldı.

SHAVER’DEN 21 SAYI

 Kapaklıspor’da Marcus Shaver JR 21 sayı 6 ribaund 6 asist 2 top çalma, ile maçın yıldızı olurken, Dischon Thomas 15 sayı 11 ribaund 1 top çalma 1 blok, 40 dakikada sahada kalan Erkan Veyseloğlu 14 sayı 8 ribaund 5 asist 2 top çalma, Ali Tuncer 14 sayı 6 ribaund 2 top çalma ile oynadı. Trabzonspor’da Can Uğur Öğüt 19 sayı 11 ribaund ve  Rijad Aydın 18 sayı 6 ribaund, Gökhan Yazıcıoğlu 11 sayı 5 ribaund, Doğan Şenli 10 sayı 4 ribaund ile oynadı.

Haber/Faik Onur KAYA