Gözden kaçırmayın

Çerkezköy’de gençlerin tekme tokat kavgası kameradaÇerkezköy’de gençlerin tekme tokat kavgası kamerada

Nüfusu 300 bini geçen Çerkezköy ve Kapaklı için Kapaklı Belediye Başkanı AK Partili Mustafa Çetin ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, geçtiğimiz yıllarda iki ilçenin ortak kullanacağı büyük bir otogar için anlaşmaya varmıştı. İki başkanın bu talebine dönemin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da destek vermiş, iki ilçenin ortak kullanacağı bir otogarın yapılması Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinde gündeme gelmişti. Meclis, oybirliği ile aldığı karar ile Çerkezköy ve Kapaklı’nın ortak kullanabileceği yer olan Pınarça Kavşağı mevkisine otogar yapımı için oy birliği karara almıştı.

İMAR PLAN ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

Tekirdağ’ı geleceğe taşıyacak proje ve uygulamaları içerisinde barındıran İl Geneli Ulaşım Ana Planı ile Tekirdağ ulaşımında yeni bir sayfa açmaya hazırlandıklarını kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Candan Yüceer 4 yıldır yılan hikayesine dönen Çerkezköy-Kapaklı otogarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yüceer, “ Kapaklı ve Çerkezköy halkına hizmet edecek, şehir içi trafiğine yük getirmeyen, erişilmesi kolay, modern ve konforlu bir otogar yapımı için imar plan çalışmalarına başlandı. Ayrıca Saray İlçe Otogarı için fizibilite çalışmaları da tamamlandı” dedi.

 “ULAŞIM AĞLARIYLA GÜÇLÜ BİR TEKİRDAĞ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, “Tekirdağ'ın gelecekteki ulaşım planlamasını ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Kentin mevcut durumdaki ulaşım ihtiyaçları ile geleceğe yönelik ulaşım taleplerini göz önünde bulundurarak çok kapsamlı bir ulaşım stratejisi ortaya koymayı hedefliyoruz. Ulaşım ve toplu taşıma sisteminin de yaşanan gelişim ve değişime entegre edilmesi ve rehabilitasyonunun gerçekleştirilmesi gerekiyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak ulaşım projelerimiz hazır. Hemzemin kavşak projelerinden karayolu koridorlarına, raylı sistemden bölge otogarlarına, yay öncelikli yollardan bisiklet yollarına, toplu taşımada akıllı kent sistemlerine kadar onayda olan Ulaşım Master Planı ile uyumlu olarak, tüm ulaşım projelerimizi hızlı ve etkin bir şekilde hayata geçireceğiz. Güçlü bir Tekirdağ hedefiyle yola çıkmıştık. Şimdi diyorum ki, güçlü bir Tekirdağ, ancak güçlü bir ulaşım ağıyla mümkün olabilir. Günümüzde insani gelişmişlik düzeylerinin değerlendirilmesinde toplu taşıma ve ulaşım sistemleri çok önemli bir yer kaplıyor. Bunun bilincindeyiz. Dolayısıyla Tekirdağ’ımızın, Türkiye’mizin refahını ve gelişmişliğini güçlü bir toplu ulaşım ağıyla sağlayabileceğimizi biliyoruz. Ve bu doğrultuda çalışmalarımıza yön veriyoruz” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA