Gözden kaçırmayın

Erçin Belediye Başkan Yardımcısı olduErçin Belediye Başkan Yardımcısı oldu

Afetlere dirençli toplum oluşturma vizyonu ve bütünleşik afet yönetimi stratejisiyle olası afetlere karşı kamu kurum/kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, özel kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşları arasında birlikte çalışma kültürünü geliştirmek, koordinasyon içerisinde hareket etme kabiliyeti kazanmak ve bu kazanımları geliştirmek amacıyla AFAD Başkanlığının koordinasyonunda, Bursa Valiliği İl AFAD Müdürlüğünün yürütücülüğünde düzenlenen Marmara Bölgesi Akredite Ekipleri Kampı Bursa, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Edirne, Kırıkkale, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova olmak üzere 10 ilden 59 ekip, 169 araç ve 650 personelin katılımı ile icra adildi.

 

Kampta Afetlere dirençli toplum oluşturma vizyonu ve bütünleşik afet yönetimi stratejisiyle olası afetlere karşı kamu kurum/kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, özel kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşları arasında birlikte çalışma kültürünü geliştirmek, koordinasyon içerisinde hareket etme kabiliyeti kazanmak ve bu kazanımları geliştirme yönünde çalışmalar yapıldı.

 

İŞ BİRLİĞİNİN ÖNEMİNE VURGU YAPILDI

Toplantıya, Bursa Valisi Erol Ayyıldız ve AFAD Başkanı Vali Okay Memiş katıldı. Vali Ayyıldız, afet yönetimi ve müdahale konusunda bölgesel iş birliğinin önemine vurgu yaparken, Vali Memiş ise AFAD ekiplerinin her an olası afetlere hazır olması gerektiğini belirtti.

 

 

10 İLDEN 59 EKİP VE 650 PERSONEL KATILDI

AFAD İl Müdürlüğü yetkilileri yaptıkları açıklamada, “ Uludağ Kocayayla mevkiinde gerçekleştirdiğimiz Kamp programı faaliyetleri 3 farklı lokasyonda yürütülmüştür. Ana yerleşkemiz olan Kocayayla mevkiinde oryantiring parkurunda 7 ekipten 24 kişi; GPS Parkurunda 18 ekipten 69 kişi; voleybol etkinliğine 10 ekipten 60 kişi; okçuluk faaliyetine 1 ekipten 10 kişi; 9 km trekking faaliyeti ise 32 ekipten 182 kişiyle icra edilmiştir. Gelemiç lokasyonunda: tırmanış parkurunda 8 ekipten 21 kişi; rafting parkurunda 3 ekipten 8 kişi, kanyon geçişi faaliyeti de 11 ekipten 24 kişiyle yürütülmüştür. Haydar lokasyonunda ise kaplıca faaliyetine 3 ekipten 15 kişi katılmıştır. 10 ilden 59 ekip ve 650 personelin katılımı ile düzenlenen AFAD Akredite Ekipler Marmara Bölgesel Kampının ikinci gününde, Bursa Valisi Sayın Erol Ayyıldız ile AFAD Başkanı Okay Memiş’in katılımlarıyla değerlendirme toplantısı düzenlenmişti” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA