Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençlerinden farklı galibiyet1911 Çerkezköyspor’un gençlerinden farklı galibiyet

Marmaraereğlisi ve Süleymanpaşa’da devam eden inşaat ve şantiyelerde, çalıştıkları yapı denetim firması adına denetime giden inşaat mühendisleri, şantiyelerde projeye aykırı işlem yapıldığını görmeleri üzerine uyardıkları çalışanlar tarafından demir ve kalaslarla feci şekilde darp edilmişti.

SON 3 AYDA 5 ADET BÜYÜK DARP OLAYI OLDU

Son günlerde ülke genelinde ve Tekirdağ genelinde artan bu tip olaylara dikkat çekmek için yapı denetim firmaları 10-14 Ekim tarihleri arasında iş bırakma kararı almıştı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim toplantısında söz alan ve yapı denetimcilere karşı gerçekleştirilen linç girişimini kınayan Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi Hakan Değirmenci, “Son 3 ay içerisinde Tekirdağ il sınırları içerisinde Bakanlığın görevlendirmesi ile yapı denetimi yapan inşaat mühendisi ve mimarların son 3 ayda 5 adet büyük darp olayı oldu. 10-14 Ekim tarihleri arasında Tekirdağ’da bulunan 50’den fazla yapı denetim firması ortak kararla iş bırakma eylemi yapacaklar. Bu süreçte de bu ülkenin yetişmiş eğitimli inşaat mühendisleri mimarları bakanlığın görevlendirmesi ile gittikleri denetim sahalarında çoğunlukla zaten şantiye şefleri ile muhatap olamıyorlar. Orada usule aykırı bir şey gördükleri zaman bunu denetlemek raporlamak ve usule uygun hale getirdikten sonra bunu onaylamak ile görevliler. Burada kamu görevi icra ediyorlar. Ama maalesef yapılan yanlış kabul ettirilmek için bir dayatma bir metazori ile arkadaşların üzerine gidiyorlar,  darp ediliyorlar” dedi.

 

“TAHAKKÜM OLUŞTURULMALI”

Türkiye genelinde yapı denetimcilere karşı gerçekleştirilen ciddi darp olayları olduğunu ve bu olayların öldürmeye teşebbüse kadar vardığını dile getiren Değirmenci, “Bizim ilimiz içerisinde diğer illerde de ölümlü vakalar yaşandı. Burada Büyükşehir Belediyemizin ve ilçe belediyelerimizin imar müdürlüklerinin orada görevli memurların, zabıta müdürlüklerinden görevli memurların, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü de dahil o bölgelerde yapılan inşaatlarda biraz daha tahakküm oluşturulmalı. En azından denetleme ekipleri şantiye şefinin alanda olup olmadığını kontrol etmeli. Bu arkadaşlarımız bu memleketin yetişmiş evlatları. Bu insanlar okuyorlar, eğitim alıyorlar, bu işi daha doğru bir şekilde yapmaya çalışıyorlar. Bugün Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurup şirkete 250 milyon TL kaynak aktarıyoruz ama bu işlerde tahakküm oluşturamazsak sadece yapı denetimcilerin oradaki işi takip etmesine bırakır ve bu işi desteklemezsek kentsel dönüşüme muhtaç kentler inşa ederiz. Burada hepimizin bir sorumluluğu var ve iş bırakma eylemlerinde de kendilerini sonuna kadar destekliyoruz. Büyükşehir Belediyemizin ve ilçe belediyelerimizin imar müdürlüklerinin memurlarının da denetimleri sıklaştırmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

“ORTAYA KOYDUKLARI DİRENİŞİ CANI GÖNÜLDEN DESTEKLİYORUZ”

Yaşanan darp ve cebir olaylarını protesto etmek için, 10-14 Ekim tarihleri arasında "iş bırakma eylemi" yapan "Yapı Denetim" firmalarına destek olmak amacıyla, Yapı Denetimler Derneği Tekirdağ İl Başkanı Yener Akbaş'ı ve Kuzey Marmara Yapı Denetim firması iş yeri sahipleri Onur Gürbüz'ü ve Oğuzhan Ceyhan'ı, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Çağlar Bütün ile birlikte ziyaret eden Değirmenci, “Şiddet olaylarını engellemek için ortaya koydukları direnişi canı gönülden destekliyoruz” şeklinde konuştu.

Haber / Şaban KARDEŞ